Evident, ieri toată lumea s-a scandalizat pe tema prețului gazelor, despre cum nenorociții ăștia de furnizori de gaze iau pielea de pe oameni și profită de reglementările cretine ale guvernului Ciucă. Doar că, as usual, oamenii sunt foarte neinformați. Un articol care vă poate explica lucrurile:

Astfel, potrivit avalanșei de ordonanțe de urgență adoptate, până pe 31 martie 2025, „producătorii de gaze naturale care desfășoară atât activități de extracție onshore și/sau offshore, indiferent de data începerii acestei activități, cât și activități de vânzare a gazelor naturale au obligația să vândă, cu prețul de 150 lei/MWh, cantitățile necesare de gaze naturale rezultate din activitatea de producție internă curentă către furnizorii clienților casnici, (…) către furnizorii producătorilor de energie termică sau direct către producătorii de energie termică și către operatorul de transport și sistem și distribuitori în vederea asigurării a 75% din cantitatea de gaze naturale destinată consumului tehnologic (CT)”.

Aceștia au fost obligați ca încă de pe 1 februarie să transmită ANRE cantitățile de gaze estimate a fi consumate de diferiții clienți finali, casnici, producători de energie termică, și pentru consumul tehnologic propriu ce urmau să fie achiziționate la preț reglementat, de 150 lei/MWh, pe perioada 1 aprilie 2023-31 martie 2024.

Cu alte cuvinte, deși încă din luna mai prețul pieței a scăzut sub cel reglementat, atât furnizorii, cât și PET-urile, dar și distribuitorii, vor achita timnp de 11 luni un preț de 150 de lei/MWh, neputând profita de prețurile mai mici, de pe BRM, dat fiind că au semnat deja contractele pentru cu producătorii pentru gazul aferent consumului diferitelor tipuri de clienți, potrivit legislației.

Deci da?
Plătiți prețul ăsta la gaz pentru că ați votat PNL și Klaus, de aia.
Știu, vai, dar Dăncilă…îhî. Trageți în piept, că e sănătate curată.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.