lenovo-s860

Acum vreo 2 ani am cumpărat pentru copii un telefon de joacă. Era un efort în calea fiului, care tocmai îmi distrusese un Galaxy Note, scufundându-l cu elan într-un lighean cu apă și transformându-l în submarinul Brrrrrrrruuuuuuummmmm.

Am căutat ceva ieftin și cu baterie care să țină mai mult decât clasicele 12 ore, cât țin bateriile la telefoanele normale. Era ofertă la Lenovo S860, vreo 1200 de lei, preț foarte bun, la vremea aceea, pentru un telefon cu 2GB de memorie și baterie de 4000mAh.

Oh, well…ce e chinez, chinez moare.
Telefonul a rămas de atunci la Android 4.4.2 și probabil cu versiunea aceasta va muri, pentru că nu a mai primit vreun update, nici măcar de securitate, de mai mult de un an.

Dacă ar fi vorba de vreun telefon normal, nu ar fi o problemă, la urma urmei, am mai rootat și noi câteva telefoane la viața noastră. Doar că, dacă bootezi telefonul în recovery, vei avea marea supriză de a-l găsi în limba chineză. Și chiar nu merge să dai pe încercate, did that, am reușit doar să îi stric calibrarea giro, de stăteam să notez litere chinezești după, să știu unde să mă întorc.

Partea cu adevărat proastă este că telefonul, deși are 16 de ram și 2 GB de memorie, începe să se miște foarte, foarte prost, după ce pui pe el jocuri și aplicații. Managementul memoriei este complet varză și, dacă nu mai există update de android la el, nici nu se va schimba vreodată. Soluția este ca, din când în când, să îi dai un restore to factory settings și să o iei de la zero. Ceea ce e destul de tristuț.

Așa că, să mă scuzați, niciodată nu o să dau bani pe Oppo, xiaomi, UMI, meizu și alte mizerării de astea din china. Prefer un samsung cinstit, la care am, din când în când, și câte un update sau la care am unde să mă duc cu o problemă de service, decât să trimit telefoane prin poștă și să aștept câteva săptămâni să se întâmple ceva.

Dacă în mintea ta acum se învârte ideea Dar stai, și samsungurile sau iphoanele sunt făcute în china, înseamnă că nu ai înțeles nimic și trebuie să te duci să îți mai clătești ochii pe la radu sau simona tache.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

85 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Nu stiu daca oneplus intra in galeria ta de chinezisme, dar sa știi că e telefonul la care am primit cele mai multe update-uri, după nexus bineînțeles. Update-urile la Oneplus vin muuuult mai devreme decât la Samsung.

    • #2

      Same here! Tot oneplus…

    • #3

      Confirm pt OnePlus

    • #4

      Ma bucur ca esti multumit! Eu as da cu al meu de pamant in fiecare zi! Deci pentru mine OnePlus intra in categoria chinezarii ordinare! Inainte am avut un Motorola Moto G care mergea brici!

  2. Vezi ca sunt 16 GB de ROM si 2 GB de RAM 🙂
    Am zis sa te atentionez ca sa nu se “inflameze” haterii si tin sa te felicit pt faptul ca ai trecut iarasi la moderarea comentariilor.
    Chiar ma intrebam cum naiba reusesti sa rezisti fara moderare.

  3. #13

    Eu am cumparat anul trecut un Note 4 live demo pentru copil. Adica ar fi full functional daca ai putea sa folosesti un sim. Cum copilul nu are nici 4 ani, nu ii trebuie. Au fost cei mai bine cheltuiti 60 euro. Cu un miliard de joculete, (Barbie, Barbie peste tot) cu un milion de home page-uri pline cu iconite – merge brici. Fara nici un restore to factory settings intr-un an.
    Va spun, e misto scula: pierd zilnic cate o ora sa joc jocul ala de rahat: Pou (por le connaisseur)

    • #14

      l-am cumparat pe xbox

    • Mulțumesc de info, nu am știut de „demo” acestea, chiar mi-ar folosi un S5…

    • #16

      Adică ai cumpărat un produs destinat display-ului si furat de careva din magazin.

    • #17

      Nu sunt furate din magazin.
      Proprietarul magazinului le cumpara, la randul lui, de la dealer-ii Samsung. Tu chiar crezi ca toate live demourile din lumea asta se dau gratis magazinelor?
      Prorpietarul le cumpara. Cand nu ii mai folosesc, pentru ca a aparut deja un alt model ori pentru ca nu mai sunt “frumoase de pus in raft”, le vinde si el pe la prieteni, cunostinte.
      Al meu a venit in cutie sigilata, cu incarcator, fara casti.

    • #18

      Si marmota….

    • #19

      Ai dreptare, e asa cum zici tu. Marmota se simte mai bine acum?

    • #20

      Nu, marmota nu se simte mai bine.
      Marmota stie ca Samsung nu are in lista de preturi (catre dealeri) live demo-urile. Si ca live demo-urile sunt distribuite catre magazine de o echipa de retail in functie de numarul de locatii cu display gratis. Si ca un live demo de Note 4 il costa pe Samung mult mai mult decat 60€. Doar gandeste-te cat costa componentele, sau cauta pe net si scoate costul partii de RF GSM. Si ca, daca ar da bani pe Live Demo, proprietarul magazinului nu l-ar tine sigilat asteptand sa-l vanda cand iese din productie, ca ar pierde bani pe el, ci l-ar expune pe asta in locul produselor care functioneaza 100% si l-ar vinde dupa ce nu mai are produse de vandut. Daca asta e scenariul si tu l-ai cumparat legal dintr-un magazin oficial si nu de pe olx &co., spune-mi, desi ma indoiesc ca ar putea sa-ti ofere garantie oficiala la el. Sau, si mai bine, repeta-ti ca ai facut o afacere ok si nu-ti mai pune intrebari asupra provenientei marfii…

  4. #21

    Eu de câteva luni de zile m-am împrietenit cu un ciuruc de Huawei la 500 de lei, mai precis Huawei Y6, după ce Lumia 525, care avea deja 2 ani jumătate, a zburat pe geam, când am scuturat pătura.
    Deocamdată nu face probleme, își îndeplinește cu brio meseria de telefon fără pretenții, împerecheat cu un abonament de 2 euro de la Digi, ca burghejii, deh.
    Cât dai atâta face.
    Brandurile chinezești încă mai au probleme, mai ales astea mai obscure, dar problemele dispar ușor, ușor, deja luându-le fața marilor nume din industria mobilă.

    • #22

      da, asa se spunea de geely, acum 10 ani. sunt chinezi, nu sunt interesati de expansiune mondiala, au piata lor de 1.5 miliarde de oameni

    • #23

      Confirm cele scrise mai sus, e un telefon fft bun pe care i l-am cumparat sotiei recent imperecheat cu un prepay orange. Singurele doua minusuri le are la camera care face poze bune dar numai la lumina si memoria interna usor cam mica (se rezolva cu microsd). Si sincer, Huawei e in alta liga fata de restul chinezismelor. Eu am Samsung tel de serviciu si iti zic SIGUR ca e o marca ffft proasta care scoate update-uri la aproape un an de cand au scos ceilalti pe piata. In plus are momente cand iti vine sa il dai de perete pt ca face singur lucruri fara ca tu sa ii ceri asta. Chiar de dimineata am terminat apelul, l-am pus pe masa si la vreo 5 min SINGUR deschide youtube si imi urla reclama de la game of thrones. Deci da, samsung e mai bun ca si huawei…. NOT!!!

    • #24

      Well, Xiaomi, OnePlus, Meizu, LETV, Huawei, nu-s chiar așa pârliți și acordă multă importanță și părții de software, dezvoltând interfețe și sisteme de operare proprii, bazate pe Android, ba chiar cumpărând dezvoltatori de rom-uri.
      Legat de Geely, au cumpărat Volvo acum câțiva ani și chiar fac treabă bună, fiind în plină expansiune brandul.
      Să mai zic de Range/Land Rover și Jaguar, care-s indieni. :))

    • #25

      Ce obicei pur romanesc de barbarism: scuturatul covoarelor/paturilor pe geam.

    • Meizu nu e aşa rău, îmi doresc un Meizu Pro 5 cu Ubuntu pe el. Nu-mi permit.

  5. Mai poți încerca cu chinezisme sub brandul unui operator. Asa ai la cine sa te duci. Vezi ZTE cu telefoanele Vodafone Smart

    • #28

      de ce, ca sa imi iau abonament pe 20 de ani ptr un telwfon de 100 de lei?:)))

  6. “16 de ram ” care de fapt sunt ROM si nu RAM.
    In traducere libera terminalul dispune de 16 GB spatiu de stocare intern si de 2 GB memorie RAM.

    • #30

      da, typo, nu asta e discuția

    • #31

      ROM nu-i memorie internă de aia care crezi tu, de stocare adică,in care îți poți pune tu datele. Aia e RAM. În ROM stă sistemul de operare, se flashuie cu scule/proceduri speciale.

    • #32

      @Bytza In traducere libera ROM nu inseamna spatiu de stocare intern. Telefonul are, intr-adevar, 16 GB de stocare (din care poti folosi doar vreo 11), dar nu au nicio legatura cu ROM sau RAM. Informeaza-te!
      E interesant cati cunoscatori pe aici… :))

    • @Krissian – Majoritatea producatorilor utilizeaza aceasta prescurtare, asadar nu inteleg de ce te “inflamezi” atat?
      Tind sa cred ca te referi la EEPROM (Electrically Erasable & Programmable Read Only Memory)
      Desigur ca exista o conexiune intre cele 2, fara de care aceste terminale nu ar putea functiona.
      @L – Nu putem resofta un astfel de terminal decat daca posedam “scule speciale”?
      Bineinteles ca orice utilizator isi poate customiza terminalul dupa bunul plac, dând un simplu search pe google.

    • #34

      ” dand un simplu search pe google” cele 6 cuvinte care aduc bani in service-urile de mobile si oricarui vanzator de telefoane.

    • Hai ca nu este vre-o operatie pe creier iar majoritatea isi resofteaza terminalele ca home user.
      Asadar nu mai fi atat de pesimista si treci direct la resoftare :))

    • Pînă la urmă e ROM, RAM sau Flash ?

    • #37

      rash

  7. Boss, nus ce sa zic dar 4.4.2 e foarte decent 🙂 Parerea mea care am stat cam mereu cu asta si mi-a placut. Nu asta e problema ca nu primesti tu updateuri de securitate.
    Problema e ca aia umbla la android si ii fac mizerii gen se misca prost, mai un spyware bagat pe acolo de care nu prea iti dai sama etc.
    Eu am zis ca nu mai cumpar telefon ieftin never ever. Adica cum ar fi mizerii gen LG G2 Mini sau motorola (oricare).

  8. #39

    Pe un Acer configuratie asemanatoare cu telefonul tau, a ramas tot 4.4.2 de vreo jumatate de an si probabil asa va murii. De acord cu ideea dar ai facut o generalizare prea mare. De ex pe tableta xiaomi in recovery am engleza. Pe telefon meizu apare update beta saptamanal, maxim 2 saptamani si stabil cam lunar. De obicei varfurilor li se acorda mai multa atentie decat modelelor de mijloc sau ieftiniturilor, la toti producatorii.

    • #40

      s860 era varf, cand l-am cumparat

  9. #41

    Te scap de problema, gratis.
    Sa-ti trimit adresa la care sa-l trimiti?

  10. #42

    Apropo de chinezisme, am un huawei g700-u10 pe care il folosesc zilnic de aproape 3 ani si merge ca-n prima zi. Pana acum un singur factory reset am dat cand l-am rootat.

  11. Stiu….. dar am zis sa iti semnalez mica eroare.
    Majoritatea terminalelor de acest gen au probleme de soft iar update-urile nu sunt pe lista de prioritati a producatorilor respectivi.
    Chinezoii sunt interesati sa lanseze terminale pe banda rulanta si sa faca un volum cat mai mare de vanzari.
    Intr-adevar cei la de la OnePlus fac o treaba excelenta cu Oxygen OS si sper ca majoritatea producatorilor sa le urmeze exemplul.
    Va recomand tuturor sa evitati achizitionarea terminalelor care au terminatia “mini”, deoarece dispun de specificatii hardware modeste si sunt extrem de slab optimizate.

  12. #44

    Dacă vrei actualizări la zi: Note 2 SH, 4-500 de lei, update-uri la maxim 10 zile, merge brici.
    i.imgur.com/KYrAaZq.png

  13. Eh. Și eu mi-am luat un S3 acum 3 ani și a venit cu 4.4.2. Ce sa vezi, cu 4.4.2 a murit fiindcă Samsung are tendința sa uite de telefoanele lansate în urma cu mai mult de 2 ani.

  14. In principiu de managementul memoriei se ocupa sistemul de operare care e acelasi pe samsung si pe meizu. Diferenta e in hardware adica in pretul componentelor. Samsung isi pune chip-urile principale fabricate de ei, meizu fabricate de chinezi. Un S5 e 2000 de lei, o chinezarie echivalenta e 1000. Romanul tont are o singura explicatie, diferenta e in brand, Pula, diferenta e in hardware si brand.
    Cum era inainte la placile de baza. Una mai buna ca gigabyte o gineai dupa condensatorii japonezi din alimentare, in schimb un rahat la jumate de pret ca ECS – Ellite Group :)) avea numai condensatori de tip sonii care se umflau in doi ani si veneau baietii nervosi ca windausul e de cacat.
    Bine, are si samsung serii de esecuri cum e Galaxy S Duos S7562, cel mai prost smartphone pe care am pus mana.

    • Sau, tot de la Samsung, ceva memorii cu probleme care dacă ajungeau să fie citite dintr-o anume zona pur si simplu murea tot telefonul / pa placa de baza. Asta începuse de la S3 și au continuat și pe alte modele o vreme. deci da, gg Samsung.

    • Samsung are 300 modele de telefoane scoase pentru diverse bugete si utilizari. Mai sunt si esecuri. Apple cate modele are? Daca asteptam doar calitate apple probabil acum cel mai ieftin smartphone era 1000$.

    • Pai suntem clienți sau testeri? 🙂 Înțeleg că nu se pot face perfect, dar doar dorința nu te face mai bun 🙂

    • ECS asta în cazul în care porneau, dacă nu pocneau la pornire.

  15. Uite idee… Nu sînt centre de reparații telefoane cu vreun angajat chinez? Dar prin standuri, Dragonul roșu etc, nu găsești un chinez amabil? :))

  16. Îți recomand Asus Zenfone. Mi-am luat zilele trecute un Zenfone 2 găsit prin Auchan la 900 de lei. Doua zile am instalat numai update-uri – e lansat prin martie 2015 si probabil de atunci îl ținea si Auchan-ul in depozit. Are acum update de securitate din mai 2016 si urmează android 6 in perioada imediat următoare. 32 GB stocare (+ card) / 4 GB RAM camera mai mult decât decenta, ecran 5.5″ full hd. A si procesor intel atom quad core la 2.3 ghz. Nu am găsit joc să nu meargă fluent.
    În plus, ce mă interesa pe mine – dual sim, dual active cu niste valori SAR cel puțin pe hârtie mai mici decât iPhone 6S (un sim este 4G si unul 2G).

    • #53

      Confirm cu zenphone-ul, și-a făcut update la android 6.0.1. Mult mai bun decât Samsung, cu excepția camerei. Dar că durată de viață a bateriei, peste așteptări.

    • Evită ASUS, eu m-am fript cu seria Phonepad. Ai grija la acumulator.

  17. #55

    Ca sa fiu sincer, eu nici dupa japoneze nu ma dau in vant.

    • #56

      Poate preferi japonezii. Nu tre sa te rusinezi, romanii sunt oameni deschisi la minte.

  18. #57

    Asta e treaba cu asia. Fara furaciune nu ar fi fost aici si asta e motivul pentru care vor fi mereu locul doi. La hardware au invatat pe baza proiectelor trimise din occident si au importat si oameni din occident. La soft sunt vai steaua lor. Probabil importa oameni din occident dar degeaba, au infestat creierele asiaticilor cu user experience de cacao si alora nu ai cum sa le dai user experience bun ca ei is obisnuiti cu jegu si nu ii ajuti cu nimic dandu-le apa calda, ei au crescut fara sapun. Culturile nu se dilueaza de la o zi la alta.

  19. Eu îmi iau chinezisme pe care îmi flash-uiesc de obicei Cyanogenmod, care, în opinia mea e cea mai bună distribuție Android. Nu am folosit niciodată recovery-ul de pe el ci am făcut root cu Kingo Root și am pus Clockwork Mod. Funcționează aproape cu orice dispozitiv.

  20. #59

    Dacă unu e prost, nu înseamnă că așa sunt toate. Poate ai așteptări nerealiste raportate la prețul plătit.

  21. Xiaomi (care-au ajuns la vânzare în România) de minim 1000 de ron primesc update-uri aproape lunar dacă nu și săptămânal) și au un management extraordinar la memorie. Am avut un redmi 2 care mergea excelent plin de progrămele de socializare și acum pe Mi4i cu memorie ram dublă e și mai bine.
    Nu poți să compari chinezăriile proaste cu Xiaomi. Numai sistemul android modificat cu MIUI7+ și e un motiv excelent de folosire.

    • #61

      merge pe tp linkuri swrtul?

    • “swrt” e OpenWrt ajustat pentru fiberlink pppoe și cu mai multe utilitare deja integrate. Dacă tp-link-ul e cu chipset Atheros atunci ar merge însă eu nu mai compilez (și actualizez) decât pentru echipamentele pe care le am și eu (pe care pot să testez 100% funcționarea) deci: tp-link wr740n v5, tp-link wr841n v9 și v10, tp-link wr842nd v2, tp-link wr1043nd v1, v2 și v3, tp-link wdr3600 și wdr4300.

    • #63

      Confirm, nevasta-mea e la al treilea Xiaomi in ultimii 2 ani, primul s-a dus pentru ca a cazut de la inaltime (2+ metri) iar al doilea e cam vechi deja (Mi3, inca functioneaza fara probleme). Acum are un Mi4S nou nout, folie de sticla si husa luate din China.

      MIUI e cel mai tare sistem de operare bazat pe Android, si printre cele mai configurabile. Update-uri foarte dese, fara probleme evidente pana acum.

      Stabilitate ok, baterie suficienta, RAM 3GB, 4G de la RDS, semnal bun, auditie decenta, senzor de amprente superb (cel mai rapid senzor de amprente vazut vreodata, recunoaste amprenta in 0.4 secunde daca nu ma insel).

      Recomand de 10 ori, sincer vorbind il prefer in fata Samsung-ului meu Galaxy S6. Garantie acoperita de service autorizat in Romania (acelasi service folosit de Quickmobile, da stiu ca nu e o idee foarte buna, dar totusi ai service aici).

      PS: La cele 3 telefoane mentionate mai sus nu am avut niciodata nevoie de service in aproximativ 2 ani.

    • #64

      Xiaomi Mi4 si de 2-3 luni mi5, este extraordinar! recomand!

  22. #65

    Si eu am un Xiaomi (Redmi Note 2), a ramas la Android 5.0, dar skinul lor (MIUI) a fost updatat la versiunea 8 si sunt update-uri saptamanale, desi mai au bug-uri. Per total sunt multumit de un telefon pe care am dat cam 150 euro, mai ales ca sunt niste indivizi care scot chinezariile din ROM. Cand se strica iau altul (Mi5 pare chiar misto) sau un OnePlus (3-ul a aparut saptamna asta si pare excelent).

    • I-am comandat unui amic un Redmi Note 3 Pro (cu SD650). Chestia aia se misca mai bine ca G4-ul meu și e doar $186 pe gearbest.com zilele astea.

      Iar update… Cel puțin o data pe luna. Plus ca exista port neoficial de CM13.

      Suporta și banda 38 pentru digi.

    • #67

      @znuff: ala il am si eu… couldn’t be happier.

  23. #68

    Pana acum am vazut un singur comentariu aici care a pus bine problema si anume bigOne.
    Toata diferenta sta in hardware. Producatorii seriorsi folosesc SoC-uri produse de Qualcomm, exceptie facand Samsuing (cu al lor Exynos) si Huawei (cu al lor Kirin). Brandurile generice si ieftine folosesc Mediatek, care pot avea si octacore si 4GB de RAM ca nu fac faca unui dual-core de la Qualcomm. Si Intel facea niste SoC-uri decente (precum cel din Zenfone 2-uri).

  24. #69

    Am Samsung,dar confirm ca Meizu,Xioami,Huawei (astea mai recente) si OnePlus sunt alta mancare de peste 😉 Si Lenovo …devin decenti spre buni D

  25. #70

    Lumea se cearta pe diferenta dintre ROM si RAM. Eu am un Galaxy A5 ( A500-FU), modelul anterior, adica cel din 2015. Subtire, negru, arata bine si se misca si mai bine ( deh, aici l-am rootat si i-am bagat CM13, ca na, era singura varianta de a atinge Android 6).

  26. #72

    Lenovo a5000 al mamei a primit update la 5 acum 3 luni

    • #73

      lansat in 2015

    • #74

      Habar nu am cand a fost lansat. Dar stiu ca e un telefon low budget si ma gandeam ca daca a primit el update inseamna ca lenevo lucreaza la updateuri pt toate.

      In alte ordine de idei, mi se lungesc urechile de cand astept update pentru zenfone 2 din dotare…mai ales ca android 5 mananca bateria la greu

    • Bubă specifică asus, plus o gramadă de soft prost optimizat, discutăm de zenphone în două, trei luni. Să vedem cît ţine acumulatorul atunci.

  27. #76

    Fiica-mea are un ipad 2 de 6 ani si inca merge.

  28. Eu mi-am cumparat o tableta Onda V820w. 8″, dual OS, windows 10 + android, pret rezonabil (100$) fata de alte chinezarii ca lenovo sau allview care oricum aveau RAM mai putin si nu erau dual os. Poezia cunoscuta e “la cat am dat pe ea merge” si chiar asa e, merge 10 minute in jocuri sau daca ma uit la un film dupa care apare mesajul “throttling brightness due to thermal event”. Pe langa luminozitate probabil limiteaza si frecventa procesorului fiindca merge intr-un fel de Ardeal mode adica omuletii din jocuri merg putin mai in reluare asa ca la cluj.

  29. #78

    Și zi că nu ai acces fastboot pentru că bootloaderul e de nedeblocat.
    Și ce faci cu recoveryul original, în chineză? Dai apply update și îți dă lenovo ota.zip? Mă îndoiesc.
    Astea-s figuri de om sictirit care nu vrea să mai aibă contact cu vreo chinezărie încuiată la cap. Te înțeleg perfect. 🙂

  30. #79

    După atâtea informații pertinente despre diferite modele de telefoane și updateuri mă apucă dracii că eu stau și aștept după rahatul ăla de Sierra.

  31. #80

    Cred că ar trebui nuanțată afirmația. Chinezisme sunt toate azi. Toate-toate. Cine naiba a mai văzut telefon made in Germany?

    Poate este o diferență de făcut între terminale ieftine cu hardware si soft de cacat și terminale scumpe cu hardware bun care face să se miște ok si softul de cacat :))

  32. #82

    Ce spui tu se rezuma de fapt la “service-ul de calitate e important”. Si din pacate nu doar brandul conteaza ci canalul de distributie.

    Un Nexus LG a gost refuzat de Service LG Romania pentru ca venise la Altex pe alt canal. Iar Quickmobile nu l-au reparat spunand ca telefonul e zgariat si alte magarii. Adica ala are spate de cauciuc… Si fusese folosit un an fara huse.

    Un schimb sambata mi-a murit LG G4.
    La service LG a fost rezolvat in 40 de minute. Schimbare placa de baza…

  33. #83

    Eu am un philips v526…. suport zero….garanție zero..(luat de la rds)… mă rog are service dar mi-au dat termen de reparație 2 luni la touch screen. Am comandat acum un mi4c si am plătit 700 lei din China. În România la qm era 750-850… garanția este aceiasi:nulă.

  34. #84

    Intre timp, 8 din 12 top producători de smartphone uri din 2016 sunt chinezi.
    www.gizmochina.com/2016/06/13/8-10-top-smartphone-makers-q1-2016-chinese/
    Dacă cumperi de la emag de exemplu, partea de service și garanție se ocupa ei.
    Oneplus 3 de anul asta e chiar foarte reușit.

  35. #85

    Prin decembrie, un coleg și-a luat un Asus, 2GB RAM, display bun, cameră decentă…Ce mai, bună afacere! Acum se misca incredibil de lent! Bătrânul meu Nexus 4 se misca nesperat de bine, dupa câțiva ani de folosire incisiv o baterie schimbată, ca aia originală și-a dat duhul! Motiv pentru care mi-am luat Nexus 6P! And I am not disappointed!

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.