muie-firea

Mă gândesc de câteva zile la subiectul alegerilor din București și cum, datorită fripturismului politic, vom intra din nou, pentru încă minim 4 ani, în ghena istoriei, cu panseluțe plantate de Negoiță și cu Firea.

Avem o pletoră de candidați. Pornind de la securistul RObert Turcescu și terminând cu fecundătoarea pesedistă Gabriela Vrânceanu Firea Pandele ot Voluntari. Fiecare promite marea cu sarea, vor rezolva transportul, vor civiliza orașul, vor trimite ardelenii înapoi acasă (glumesc, prieteni ardeleni, nu vă trimite nimeni acasă. încă.), vor rezolva problema traficului etc.

Dacă o urmăriți pe Firea, vedeți cum se scurge aroganța pe ea, cum debordează de siguranță de sine, cum știe tot, a rezolvat tot. Știe că are primăria aproape în gheare și vorbește de la înălțimea poziției la care a ajuns folosindu-și propria minte. Și propriul corp 😛

Nicușor Dan e în luptă cu sistemul. De vreo câțiva ani, e în luptă necontenită cu sistemul, dă în judecată pe toată lumea și vede toate defectele celorlalți. Bine, e posibil ca eu să am o problemă cu persoana sa încă de pe vremea când mai exista RMGC și auzeam tot felul de chestii mai mult decât urâte. Sau de când s-a dărâmat cloaca pestilențială numită hala Matache, iar el dădea primăria în judecată, să se refacă totul la fel ca înainte. Cu hoardele de țigani și gunoaiele aferente zonei. Sau când dorea demolarea sediului facultații de sociologie, locul unde dorea patronul Edificia Carpați să ridice niște chestii și nu mai putea. În fine, nu asta e ideea.

Predoiu…Predoiu a venit după un lung șir de bâlbe peneliste cu candidații. Numele peneleului ajunsese sinonim cu bancurile despre hotărâre. Practic, așteptam toți dimineața, ca să vedem daca PNL nu are cumva alt candidat. Totuși, adună bazinul de electorat al PNL-ului, acei 20 și ceva la sută care votează oricum PNL, pentru că sunt peneliști. Și asa ajung la ceea ce vreau să mă refer.

Predoiu a avut o propunere de un extrem de mult bun simț. I-a propus lui Nicușor Dan să facă un sondaj în București, de către o instituție agreată de ambele echipe de campanie, iar cel care iese pe locul doi să se retragă și să ofere susținerea sa pentru celălalt candidat. O propunere FOARTE ok, în condițiile în care alegerile sunt dintr-un singur tur, iar în aceste condiții, fătătoarea pesedistă are alegerile în buzunar. Ce răspunde nicușor?

chrome_2016-05-30_17-07-12

Răspunde că nu îi pasă, el e omul antisistem, el va lupta până la capăt, pe el trebuie să îl voteze lumea. Asta deși, într-un sondaj CURS, Gabriela Firea era la 38%, Cătălin Predoiu la 26%, iar pentru Nicuşor Dan 14%. Adică, dacă Nicușor s-ar retrage, cifrele ar fi undeva, acolo. Un fel de turul doi al alegerilor, unde se înfruntă cei mai bine plasați.

Dar, din păcate, setea de putere e mult mai mare. Nici măcar nu mai e nevoie de Divide et Impera, pentru că se divide totul de la sine. Oamenii votează, desigur, visceral, nu se gândesc ce pierd de fapt, pe candidați îi doare în pix, ei și-au făcut numărul și, probabil, și-au asigurat un post de consilier și uite cum toată lumea e fericită.

Asta, desigur, dacă nu dai atenție zvonurilor că de fapt există un blat între Firea și Nicușor, blat care îi asigure fătătoarei fotoliul de primar și USB-ului multe locuri de consilier și consilii. Nu știu ce să zic sau să cred, nimic nu este imposibil.

Dar e EXTREM, EXTREM de păcat că vom fi condamnați la 4 ani cu PSD, doar pentru că cineva din București nu știe să piardă și nu dorește de fapt binele comunității, ci doar binele, așa, în general.

Între timp, voi cu cine o să votați?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.