Serios, mai stiti de Crăciun vreun alt cantautor de ăsta, care să behăie colinde? Mă refer la behăit cu succes, nu la chestii gen Fuego sau Radu Ille.

No, aseară, înainte de a ne apuca să facem bradul, am zis să ne căutăm şi noi nişte muzică. Desigur, cu licenţă.

Având în vedere că amândoi îl detestăm pe Hruşcă, mai ales după faza cu dreptul lui asupra tuturor colindelor rromâneşti, am decis să căutăm colinde cântate de alţii, vedete sau nu.

Greşeală fatală. Numai behăieli anapoda, total împotriva a tot ce reprezintă un colind pentru rromâni. Nimic, din acel "viers" duios, nimic din cântul aproape de leagăn, care spune molcom povestea lui Isus Hristos. Nu frate, răgete şi hăhăieli şi demonstraţii de care are "coaiele vocale" mai mari. Aşa că, vrând nevrând, am ajuns să ascultăm unul din ultimele albume ale lui Hruşcă, cu noutăţi de ultimă oră, vechi de maxim 1000 de ani.

Ascultaţi melodia de mai jos. E cântată de nuştiuce All stars. Începând de la minutul 2 se dezlănţuie cantautoarele, vacile cu cabină, aceste Withney Houston ale rromâniei, aceşti mieji din fanta (vorba cuiva), dar în locul greşit şi în timpul greşit. Remarcaţi şi când încep să urle una mai tare ca alta, să demonstreze care e mai bună.

E, uite de aia face Hruşcă bani, să îi cheltuie în găoaze de urşi polari, prin Canada. Pentru că ştie cum simte rromânul la moment de porc şi ţuică.

Urlat fericit!

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.