E vară, e soare, e frumos. M-am întors în București și m-a ucis traficul, toată lumea e pe mașini, sute de mașini la semafoare, milioane prin oraș, nervi, scandaluri. Așa că, împreună cu prietenii de la geekmall am făcut o șotie. #cutrotinetainspania.

Mai exact, am luat un Kugoo Kirin G1 și am plecat să mă plimb cu el în locul unde trotineta electrică e un mijloc de transport normal, pentru toată lumea, sunt sute de trotinete pe stradă, în orice moment, oameni de toate vârstele și toate condițiile. În Spania, unde am tot fost și îmi place din ce în ce mai mult. Ca idee, am sărit puțin și în Gibraltar, și acolo e nebunie de trotinete pe străzi. Știți cum ar fi traficul, mai ales în acel loc închis, dacă toți oamenii aceia s-ar urca în mașini și ar pleca la birou sau unde s-ar duce ei? Exact, fix ca în București.

Da, articolul și filmul se vor o pledoarie pentru transportul alternativ, pentru abandonarea autoturismelor și trecerea la sistemele noi, care permit deplasarea rapidă, fără efort, cu consum de energie minim.

Evident, mi-am ales o trotinetă solidă. Probabil se vede și în film, e a doua trotinetă electrică pe care mă urc, în viață, iar prima a fost una de aia verde, închiriată pe victoriei, unde era sa îmi rup gâtul, pentru că nu suspensii, frâne pe față și orice gropiță e o capcană mortală.

Kugoo Kirin G1 nu are problema asta. Frânele sunt duale și îngheață trotineta pe loc, suspensiile față sunt ca de motocicletă, nu simți absolut nimic și, în plus, are o combinație roată cu cameră pe față și roată plină pe spate, combinație care este foarte bună pentru denivelările și canalele din oraș. Are și un IPX5, care asigură o rezistență decentă la apă.

După cum se vede și în film, are blocator cu cifru și cablu de oțel, deci nu aveți nevoie de antifurt suplimentar. Chiar dacă ar tăia cablul, nu are ce face cu ea, pentru că trotineta se blochează cu card NFC (vine cu 2), dacă nu apropii cardul NFC de ea, este absolut moartă, iar mersul cu ea fără motor nu e chiar ușor, roțile merg în angrenajul motor și trebuie să împingi serios, că nu e chiar ușoară.

Nu e ușoară pentru că e mare. Eu port 45 la picior și am laba lată, foarte lată, gândul la a sta cu picioarele încârligate pe o bară subțirică nu îmi surâdea. Cu Kirin G1 chiar nu am problema asta, dacă vă uitați în clip, am loc cu picioarele unul lângă celălalt, în cea mai confortabilă poziție posibilă. Sincer să fiu, când am sărit prima bordură cu ea, să văd dacă mă ține, am fost aproape sigur că o să o fac în două, totuși, 110 kile de gingășie, plus greutatea proprie a trotinetei, cât să și țină? Ei, uite că ține, fără probleme, fiind făcută din Aluminiu 6061.

Nu știu cât este autonomia reală, mai ales că aici nu fac cine știe ce drumuri lungi. Am încărcat-o o singură dată, iar indicatorul îmi arată mai mult de jumătate, deși m-am jucat vreo două zile cu ea. Bine, eu o folosesc pe funcția ECO, cu consum minim, unde e limitată la 18 kmph. Mai are două funcții, Standard, unde e limitată la 25 kmph și Sport, unde, teoretic, atinge 40 kmph. Nu voi merge niciodată pe trotinetă cu 40 kmph, așa că, din partea asta, nu avem cum să verificăm, cel puțin eu.

Aplicația este Green Drive, conectarea este uber simplă, pe bluetooth și arată chestiile uzuale și necesare. Bine, acel Find mi se pare ușor inutil, pentru că se aude un bipăit pe care îl auzi în casă, afară nu cred că îl poți decela.

Am urcat-o pe niște pante normale, de oraș, nu s-a simțit diferența. Unde s-a simțit, se vede în film, în panta din parcarea subterană a hotelului, care cred că e de vreo 40 de grade, unde a cam gâfâit, a trebuit să urc, la final, în diagonală. Dar dacă ai de urcat pante de 40 la drum, zilnic, îți trebuie un teleferic, scump amic, nu trotinetă. Ca exemplu, o pantă cum e aia de la Marriott, dinspre Izvor, o urcă fără probleme, cu toate kilele mele.

Nu prea sunt tester de produse, așa că, dacă am omis ceva, băgați aici cu încredere, dacă știu, vă răspund, fără probleme. Trotineta o găsiți pe Geekmall, Evomag și eMAG.
Iar prietenii de la Geekmall vă oferă și un voucher de reducere de 100 de lei, la achiziția trotinetei din magazin. Voucherul este Cetin100, introduceți-l cu încredere și un gând bun la adresa bătrânului Arhi.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.