M-am dus azi prin Selgros să mă uit de tigăi, la recomandarea voastre. Destul de dezamăgit, doar tigăi de aluminiu, teflonate sau nu. Și nu din cauza miturilor că e cancerigen, pentru că aluminiul din tigăi sau folia de aluminiu nu este absorbit de corpul uman, ci ptr ca experienta mea cu aluminiul nu a fost foarte buna si nu mă pasionează.
Aaaaanyway, cum mă plimbam printre rafturi, văd cuțite, văd Zwilling și îmi aduc aminte că, parcă, am citit în comentarii despre brand. Nu era la raft și cu mâner de micarta, cum îmi place, dar și plasticul e ok.
Se simte bine în mână, nu e alunecos, are un unghi bun de atac și e centrat corect la tăiatul legumelor. Taie foarte bine, sunt mulțumit de el, mai ales la un preț foarte decent.
NOU
Eu sunt multumit de alea de supermarket, marca madeinchina, ascutite pe fundul canii daca e cazul.
Nu foloseste nimanui acest comentariu, dar asta nu ma incurca pe mine cu nimic 😛
NOU
nu ai aspiratii de șef
NOU
Sa zicem ca lipsa cutitelor e ultima chestie care ma impiedica sa am 🙂
NOU
:)))))))
NOU
Au unghi de atac?
NOU
Votez Nicusor Dan!
NOU
Votez Nicusor Dan!
IP: 5.12.149.74
NOU
CNP?
NOU
Ahaaahahahaaaaaaa – bine bro 😀
NOU
Odată intrată în creier marca de cuțite, curiozitatea nu m-a putut împiedica să văd și celelalte produse cu același nume. Știam că sunt câteva lame specifice pentru diferite întrebuințări, dar nu-mi închipuiam că sunt atât de multe: pentru decojit, dezosat, feliat, pentru legume și fructe, pentru brânză, filetare, cuțitul măcelarului, cuțitul măcelarului chinez, pentru jupuire, înjunghiere (!), pentru sandvich, pentru fileuri, cuțit Santoku, Sudoku, seturi Twin – 3 piese, seturi Four Star – 3 piese, life, life zimțat etc etc
Vă dați seama ce viață nefericită voi avea de acum înainte, odată microbul inoculat, când o să trebuiască să-mi tai sandwich-urile cu un cuțit banal?
Noroc că am găsit în piață la Gorbaciov un cuțit Zhuy-Ling, la doar 14,49 RON având gratuit în superofertă și un tirbușon pentru mâna stângă.
NOU
Fain la Buzau. Nici acum nu i-au schimbat numele?
NOU
Orice cutit + ascutitor d-ala de 25 lei de la decathlon. In 5 sec faci brici din el. Merge si fundu canii doar ca dureaza mai mult.
NOU
ahhh… pff, nu ai facut bine. Pai daca mai puneai 500 iti luai dsbadaskdakl si era cu maner din nuc stabilizat cu insertii de miau miau. Esti pilaf!
NOU
Cum oare in poze intra degetul si in lama cutitului nu. Cred ca stie de frica degetul…
NOU
Cand sa fac gluma cu “ai grija sa nu pierxi watermark” te-a pus dracu’ (sic!) sa zici tu de poze.
NOU
Aluminiul e periculos doar in vaccin, se știe, te faci autist de la ele.
NOU
Aut-ist sau it-ist?
NOU
Eu am gasit la Kaufland o smecherie total metalica, am boala pe cutite, nevasta-mea il ia pe cel mai bun la transat pui, asa ca .. eu ii dau sa ia ala de macelar, ea ca e greu si oricum taie doar cartilagii, deci periodic maresc stocul. Asta mi-a placut ca nu mai lasi murdarie pe la plasele, chestii socoteli. De 6 luni merge ok, sper sa ma tina macar 1 an.
NOU
n-am inteles nimic
NOU
mama nenea e rupt….ori de beat ori ceva ciulama de ciuperci sunt curios daca asa vb si cu sotia…..de ex sa ii citeasca ce a scris
NOU
Practic, smecherie la cutie. Nici eu nu inteleg maramureseana.
NOU
“De 6 luni merge ok, sper sa ma tina macar 1 an.”
Cine? Nevasta?
NOU
taie si niste carne sa vedem cum merge
NOU
Cu tot cu os?
NOU
asta incerca sa nu faca daca ai observat cadenta
NOU
ce porc:)))))
NOU
Vezi c-ai scris ce in loc de. Scuze, a fost prea la filé 🙂
NOU
sictir:))))
NOU
Comentariul anului2010 by Sarpe reloaded. Hai ca a fost un pun bun
NOU
Ce skill de mastărșef! Felicitari!
Cat e pretul ala decent?
NOU
130
NOU
n-a tasnit sange, dar nici nu si-a aratat degetele la sfarsit 🙂
NOU
Îmi place stilul cu degetul arătător pe lama, eu nu pot sa tai asa, îmi pierd direcția 🙂
NOU
Carne să fie,brişcă găsim.
NOU
altceva, dar altceva nu ai găsit pe ce să faci proba? … ciomule
NOU
A trebuit sa verific ca n-am dat din greseala viteza x 2. Duracell, nu alta!
NOU
:wink wink:
NOU
@cetin @arhi pana la urma ce oale/tigai ai cumpărat?
NOU
nu am luat niciuna, la selgros erau doar aluminiu sau inox si nici nu m-au prea convins, calitativ. mai caut.
NOU
@arhi eu am luat de la ei un grill de fonta emailata. Ceva Heinner & stuff 😉 are vreo 3 ani. Rezistă eroic.
i.imgur.com/ZA5MwRT.jpg
i.imgur.com/uIXTLfd.jpg
i.imgur.com/LTIN6QM.jpg
Am renunțat sa mai incerc sa ii mențin culoarea pe interior ca nici masina de spălat vase pe programul oale nu mai reușește dupa o sesiune de mici vita-porc ;))
Dacă ai fost pe Valea Cascadelor chiar in zona cuțitelor au chestiile pentru bucătării profi. Sunt niste oale Oti (inox) super interesante ;))
NOU
@zidanne: incearca bircabonat cu otet. sa iti iasa o pasta groasa asa si un pic abraziva (deci mai mult bircabonat). Eu am cantat la instrument de alama care oxideaza f usor la atingere. faci stralucire cu asta. Inainte de ce zic, apa fierbinte cu mult detergent de vase sa scoata grasimea in cazul oalelor.
NOU
auziti, specialilor, rugina de pe o tabla de asta de fonta o mai scoti sau arunc tabla?
NOU
@Arhi: zice-se ca da: www.ceaunefonta.ro/tag/cum-alungam-rugina/
Inainte sa aflu cum se intretine fonta, am aruncat un ceaun “de fitze” primit cadou pentru ca l-am bagat in masina de spalat vase si s-a umplut de rugina. Dupa ani si ani, cand am realizat ce am facut, imi venea sa imi dau palme…
Deci fonta “pura” never-ever in masina de spalat vase.
NOU
@lucifer nu ma mai stresez. Oricum rezistă curata vreo 2-3 ore.
@arhi pentru fonta chioară (am un grill din Hornbach de-l folosesc când n-am loc in tigaie) cureți bine (perie de sârmă), o ungi bine (slănină/ulei), încingi decent si repeti procedeul. Teoretic grăsimea ar trebui sa umple porii.
Practic… i.imgur.com/kSasf0o.jpg e nevoie de multa practică ;))
NOU
ai dat cu detergent d-ala bun (acid?) pe ea si a ruginit instant sau rugina de stat neglijata?
daca ai dat cu detergent d-ala agresiv si s-a inverzit/ruginit in 5 minute..eu as arunca.
Daca a stat si de acolo e superficiala rugina, iese cu ce ziceam mai sus + un burete aspru
NOU
Fonta nu e cu nimic diferita de gratarul pe care il ai in curte. Daca are rugina pe el il arunci sau il freci cu ceva, apoi il incingi si il ungi cu ulei/slanina? Eu asa am facut cu vasele de fonta neglijate… Le speli bine, le curati si apoi le dai cu ulei cand sunt bine incinse. N-am mai vazut urma de rugina dupa treaba asta.
NOU
Nu știu sigur ce model de oale/ tigăi cauți. Eu după multe încercări de-a lungul anilor, am rămas pe oale de tabla groasa – emailată de la ikea și tigăi de la stellar din fonta(5mm) tot emailate.
NOU
nu intru prea des, s-a pus link la ascutitorul ala electric?
NOU
o ragalie! daca nu e japonez shogun etc e praf….ce e maneru ala de plastic? ragalie x10
NOU
tot dupa dezamagiri cu tefal, vreau sa incerc tigaia de aici
molromania.ro/ro/persoane-fizice/promotii/?utm_source=Facebook&utm_medium=CPC&utm_campaign=BCM_Fiskars&utm_content=FbAds&fbclid=IwAR13R8T72bu9dRueEp78mq3kf9bNHCaUsF_Jb_q6UZM1Dab6LadeYQz2xic#fiskars
am vazut-o in benzinarie si pare destul de zdravana si rezistenta
NOU
Influencer-le doar ce m-am intors din Selgros cu cutit de dezosat.
NOU
sa fie primit:) sa mai zica lumea ca blogurile nu vinde!
NOU
Maestre am ramas impresionat ce dexteritate ai cu cutitul.
Tigaia se deformeaza de la caldura prea mare, la flacara chiar mai agresiv datorita unei distributii neuniforme, iar aluminiu e si mai moale …