Absolut de fiecare dată am uitat să fac poze la mâncare, dar am reușit să îmi aduc aminte, că, în prima zi, după a 15 a vodkă, am făcut poză la una din cele mai mișto murături pe care le-am mâncat vreodată. Din păcate, în Sankt Petersburg nu vorbește nimeni engleză, așa că ospătărița nu a știut să îmi spună ce plantă e. Dealtfel, când i-am cerut factură, mi-a strigat THIS IS NO REAL și a fugit….

Așa că, știe cineva ce sunt tulpinile alea și cum sunt murate?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

39 comentarii Adaugă comentariu

  1. sparangel ?

    • Yo » nope, sigur nu e sparanghel, maciulia aia din varf e patrunjel ceva si e separat de tulpini

  2. dupa cum arata e tupina de telina.
    exista doua soiuri de telina, cea cunoscuta la noi, de la care valorificam radacina si frunzele, si alt soi de telina, de la care se mananca numai tulpina.

  3. Leustean sau patrunjel. Murate ca orice altceva murat (in saramura, nu in otet).

    Muraturi cu vodca ai prestat? Ca asa se face.

  4. poate e marar d’ala uscat care se pune la muraturi, la ei s-o manca;=))

  5. #10

    Tulpini de telina, se gasesc si la noi.

  6. #11

    E păstârnac, habar n-aveţi. Da sa vezi ce reteta de spaghete cu branza , sos de rosii si bere bag in mine acuma.

    Si off topic: Ma duc in parlament ca spectator cand va tine licheaua de Mihai de Hohenzolern discurs . Voi huidui si injura ca la usa cortului. Tradatorul asta nu e regele meu. Regele meu e Florin Cioabă.

  7. La capitolul muraturi faine am mancat in Italia ceapa murata. Si aia e bestiala!
    Nu mai tin minte daca era in otet sau saramura.

  8. @Trosnel:

    Aveam si noi pe unu ,,trosnel” in parc la opera… Il ,,trosneam” toti… Ehe, ce vremuri, frate… :)))

  9. #14

    N-ai o poza mai clara si de mai aproape?

  10. 100% tulpini de țelină. mama obișnuiește să mureze și ea la fel.

  11. Eto vodka!
    Cum? De ce-i verde?
    Fin’ca nu s-a copt!
    Hai noroc!

  12. #18

    Asparagus!

  13. PARE asparagus. Desi poza e cam neclara!

  14. ,,lacu herastrau e facut sa ne scaldam noi vara cand sunt 40 de grade chiar daca e apa mizerabila.. Ai vazut cum lumea pe tramvaie se agata ,se duce sa se scalde ” :))))))))))))))))))

  15. #21

    “THIS IS NO REAL ‘” ?? ce-i aia? nu exista restaurant (la rusi) sa nu-ti dea chitantza odata cu nota…

  16. Ala la acordeon baga un blues, nu? :))

    off: maine vii la webstock?

  17. #25

    cum…. dupa ce cativa zic ca e sparanghel, pana si primul…. sa se trezeasca cativa sa zica “asparagus” :))

  18. #26

    Hoo bre, nu va ingramaditi!
    Asteptati oleaca sa apara Bulgaru’, ca el le stie ca un om mare.
    Plus ca-l recomanda si numele, astia n-au taine privind curcubitaceele si alte buruieni.

  19. #27

    Dacă tot ştia câteva cuvinte în engleză, trebuia să o întrebi cum se spune/scrie pe rusă şi căutai dup-aia într-un dicţionar.

  20. Pune maica-mea ardei iute cu tulpini de telina in otet, e ceva delicios.

  21. wow,ce ciudat arata.. esti la regim cu muraturi ciudate?:D

  22. Acolo era ciorba sau tocana in paine nu ?

    • #32

      Cosmin » ciorba

    • @arhi Pe principiul “fuck the regim” ? :))
      Eu is curios daca rusii au ceva mincaruri traditionale si daca erau ok. Ca vad ca esti zgircit la detalii 🙂

    • #34

      jules » au. sunt mai mult decat ok, sunt cele mai bune chestii mancate de mine ever

  23. #35

    Mancarea lor este delicioasa. E o mica si singura problema. Totul este dulce. Ciorbe dulci, fripturi dulci. Norocul meu a fost ca au muraturile “ca la mama acasa”.

    I shot pajausta(asa se pronunta, acum sa mai si scriu chirilic “stail”..pfff) in traducere libera “Nota, va rog” Si pentru factura de obicei se aduce dupa ce ai platit. Fireste cu un “devuscha” plasat exact cand nu e atenta. Merge de fiecare data 🙂

    • #36

      Ionut Robu » aia cu sciot am invatatat-o si noi. dar nu iti aduce factura, iti aduce chitanta. sa vezi cat am plans pana le-am explicat cum e cu stampila. am iesit la wireless, sa aflam ca ii zice piciati si am stat sa o caute 10 minute, ca nu stiau unde e

  24. @ Ionut Roibu . Nu e domne la ei toata mancarea dulce, ai fi nimerit tu vreun restaurant ciudat. Borsurile lor mai toate se ” acresc” cu … bors.
    Referitor la intrebare, alea sunt tulpinite de telina, rusii le folosesc ca sa mureze orice cu ele, de la pepeni verzi la mere sau rosii rosii (nu gogonele)

  25. fata de la noi unde nu se foloseste deloc telina la mueraturi 😀

  26. ne znaju 😐