Astăzi se face pomana de 40 de zile a lui nenea îngropat alături de Elodia. Eraţi cumva curioşi cum se face aşa ceva?

Se strîng  toate babele din bloc şi pun la cale meniul. Alături de ele, obligatoriu va sta moţ nevastă-ta, care nu are decât 20+ de ani, dar brusc începi să o vezi cum va arăta la 60. Not nice.

Aşa. Se strâng ele şi decid care va fi meniul. Meniul va conţine obligatoriu sarmale, chiftele, friptură. Adiacent, se mai face o eventuală pastă de brânză cu care se umplu nişte ardei, sălămioare, măslinuţe şi alte aperitive de gen.

Sarmalele trebuie să fie pe număr. Câte familii sunt aşteptate la bairam parastas? Bun, câte 3 sarmale de fiecare. Se ia cea mai mare oală găsibilă în bloc, 22432453456 kile de carne şi alte 34534534 kile de varză şi orez şi se purcede la făcut sarmalele. Nu Cetin, nu ai voie să mănânci, că eşti la dietă şi trebuie să ajungă la toţi.

Chiftelele. Alte enşpe kile de carne, se face compoziţia şi se pune tineretul să le prăjească. Drept să spun, la faza asta m-am cam scos aseară. La fiecare şarjă de 30 de chiftele, minim 5-6 dispăreau în adâncurile stomacului meu. Desigur, azi dimineaţă nu am mai putut să mănânc, pentru că, nu-i aşa, sunt la dietă şi trebuie să şi ajungă la toată lumea.

Despre friptură nu mai zic nimic, pentru că nu am văzut-o nici măcar la faţă. Tot din cauză că trebuie să ajungă la toţi.

Concluzia? Am mâncat lapte cu musli, de dimineaţă.

Odihnească-se în pace.