iamtherocker

Buna, Cetin.

Sunt un cititor fidel al blogului tau si as dori sa-ti atrag atentia asupra unei situatii deranjante despre care sper ca vei vorbi si tu pe blog: festivalul I am the Rocker, promovat timp de aproape cinci luni, a fost anulat cu mai putin de 23 de ore inainte de inceperea concertelor, dupa o perioada de doua zile in care toate mesajele/mailurile/telefoanele adresate organizatorilor, Phoenix Entertainment, in legatura cu posibila anulare au fost ignorate complet de catre acestia, in conditiile in care nici macar formatiile nu au fost informate de anulare, ba chiar nici avansurile si transportul nu le-au fost platite.

Mai mult decat atat, nici dupa anulare organizatorul nu isi recunoaste responsabilitatea – in comunicatul lor de presa nu se gaseste nicio mentiune la “scuze”, “regrete” ori “parere de rau”. Pe langa faptul ca sute de persoane si-au pierdut banii dati pe transport si cazare pentru a ajunge la festival, seriozitatea organizatorilor romani va fi pusa la indoiala si, cel mai probabil, vom avea mult mai putine concerte in 2016. Organizatorii acestui fiasco, Phoenix Entertainment, ar trebui trasi de raspundere (macar de social media).

 

Mai jos ai mai multe detalii despre cum au decurs evenimentele, din perspectiva unui cumparator de bilet, cu toate sursele mentionate.

Multumesc,

Cristi

Phoenix Entertainment a anuntat pe 13 februarie 2015 un nou festival, I am the Rocker, pentru weekendul 4-5 iulie. Au pus bilete in vanzare si au continuat sa anunte formatii participante, multe din ele formatii metal in premiera in Romania.

Pe 1 iulie, pe paginile de Facebook ale organizatorului, cat si ale evenimentului, incep sa fie puse intrebari despre zvonurile conform carora festivalul s-ar anula (poza 1, atasata).

Timp de doua zile, pana vineri, 3 iulie, ora 13:00, organizatorul nu anunta nimic, in ciuda sutelor de mesaje de pe paginile evenimentelor de Facebook, mesajelor private ori mailurilor trimise, iar la telefon nu se dau detalii daca festivalul se va tine sau anula.

Personal am facut pe toate cele de mai sus, ba chiar am sunat la trei reprezentanti ai Phoenix Entertainment si de fiecare data cand am cerut confirmare la continuarea sau anularea festivalului, mi s-a spus “nu confirm nimic, va sun eu mai tarziu cu detalii”, telefoane ce, evident, nu au mai venit.

Alte publicatii online, printre care si Metalhead ori ClujCultural, au anuntat ca festivalul e pe cale de anulare, iar organizatorul nu a avut nicio reactie.

Vineri, 3 iulie, ora 13:00, organizatorul publica comunicatul oficial cu “reconfigurarea festivalului din cauza unor probleme de producție ce au survenit în ultimul moment”, de fapt anularea festivalului si organizarea unui alt concert cu doua din formatiile de la festival. Se mentioneaza posibilitatea returnarii biletelor ori a altor metode compensatorii (intrari gratuite la alte evenimente ale organizatorului… in eventualitatea in care vor avea loc).

Ce nu se mentioneaza in comunicat sunt “scuze”, “ne pare rau” ori “regretam”. Formatiile “regretă că vor rata întâlnirea cu fanii”, insa organizatorul nu regreta nimic, nu are absolut nicio responsabilitate, se pare.

La minute dupa publicarea comunicatului, Carcass, una din formatiile americane care ar fi venit in premiera in Romania, publica si ei varianta lor a anularii (poza 2, atasata).

“This festival isn’t being „reconfigured” most of the bands have been CANCELLED. We can’t speak for all of the other bands but ourselves and MAYHEM still had not received any flights, deposit OR production info yesterday (before CARCASS had to leave to leave to play WITH FULL FORCE). The reason for our FORCED cancellation? Poor ticket sales, 750 we’ve been told – YOU do the maths. Sorry to our Romanian friends – we hope to see you some other time.”