Urmare a comentariilor de aici, in speta absolut corecte, am decis ca e cazul sa fac prima mea cronica de hotel. Sper ca nu si ultima.
Prima zi in hotelul Pheonicia a insemnat aranjamente, alergaturi, discutii, deci nu am dat prea mare importanta confortului din camere. Singurele chestii la care am ras copios au fost tapetul crem cu tradafiri rosii, covorul visiniu cu trandafiri albi, draperiile din plus cu ciucurei si plafonierele de 20 lei bucata.
In schimb, de a doua zi, am inceput sa remarc chestii. Una ar fi ca prosoapele nu au fost schimbate niciodata. Erau acolo, calme si murdare, zilnic, in acelasi loc. Pana intr-un final, am inceput sa ne stergem pe maini cu servetele, ca ne era scarba de prosoape.
Nu a fost pusa hartie igienica decat in ultima zi, cand am fugit eu dupa o camerista si am rugat-o, pios, sa i se faca mila si sa ne dea si noua un sul de hartie. “Adica…nu v-am pus? Eu tin minte ca v-am pus”. Mai pe scurt, ceva de genul “Daca ai ciordit hartia, sterge-te cu degetul”.
Nu a existat sapun in nici o zi. Deloc. De nici un fel. Zero. Nada. Nothing. Daca foloseam toaleta, foloseam fas fas de ala de sters geamuri, stergandu-ne desigur cu servetele.
Cu aspiratorul se dadea daca deschideam usa si le chemam noi inauntru. Altfel, treceau pline de ifose, de parca scopul lor lucrativ era sa verifice prezenta noastra in expozitie.
Restaurantul hotelului? Jur ca in viata mea nu am mancat o mancare mai fara de gust. Sau mai arsa. Sau mai acra. Sau la preturi mai piperate.
O masa pentru doua persoane, compusa dintr-un singur fel, pui cu sos, doua cola si doua cafele, 900 000? Si totul desigur, cu vestita lipsa de gust. Ca barfa subtire, absolut toate chelneritele erau gravide. Probabil seful de sala e un tip voinic.
Receptia? “Buna seara, va rog sa ne chemati si noua un taxi.” Raspunsul? “Iesiti si dumneavoastra afara si vorbiti cu portarul, ca va face el rost de unul”.
Si nu mai spun nimic de internetul wireless care nu e in camere, dar e pe hol, de patronii arabi care se plimbau plini de acreala prin camere, de….eh, gata.
Asa ca, legat de comentariile astea, sa stiti ca nu sunteti primii care spuneti ca acest anunt exista in hotelurile din strainatate. Un Prieten a spus asta chiar cand faceam poza. Dar a si facut completarea ca pe aia din strainatate ii crede ca o fac pentru protejarea mediului. In schimb, pe arabii de la Phoenicia nu.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.