În principiu, sunt de acord cu bălărismele scrise de doamna

Dar divaghez, pentru că detest personajul.
Cum ziceam, sunt de acord cu ce zice. Nu mai suntem sufragete, să fie nevoie de acțiuni directe de ridicare a femeilor din loessul primordial. Femeile sunt în funcții de putere, au distrus țări și continente, vezi Alina Gorghiu sau Angela Merkel, distrug businessuri, vezi Sheryl Sandberg și sfârcurile feminine, pe scurt, își lasă amprenta peste tot. Nu au nevoie de legi speciale pentru a fi aduse în prim plan, asta nefăcând decât să le diminueze meritele. Se știe ce a făcut orice femeie care conduce o mașină de lux, nu?

Problema mea este cu afirmația asta cu Putem face orice fac bărbații. Care este, evident, stupidă. Femeile vor egalitate în funcții de conducere, nu în tot ce fac bărbații. Nu vor să moară pe front, nu vor să fie scafandri în canale, nu vor să care saci de nisip pe scările blocurilor în construcție.
Și știți ce nu pot face femeile?

15 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1

  Am lasat si eu un comentariu pe acolo si au sarit pe mine, ca de ce ma intereseaza de o cota pentru femei? cu ce ma deranjeaza?
  Din cate stiu femeile au drept de vot si reprezinta ceva mai mult de jumatate din electorat. Daca solutia de a transforma romanica in elvetia se afla la ele, isi pot face un partid si sa castige alegerile cu 50%, orice alegeri. Doar ca suntem cam egali, atat in competenta cat si in prostie. Am vazut femei de succes in politica, am vazut-o pe firea furand cu 2 maine dar l-am vazut si pe oprescu.
  Asa ca sa ne lase cu cotele, din punctul meu de vedere le face un deserviciu femeilor.

  25

 2. #2

  La ultima afirmatie nu sunt de acord. Femeile pot face asta, si destul de bine chiar…

  46

  • #3

   exact si cu mana si cu gura si cu pixda si cu curu’

   0

 3. #4

  Mi se pare ca esti nedrept in incheiere. Majoritatea barbatilor prefera sa externalizeze femeilor aceasta indispensabila activitate. Pentru ca femeile o fac mai bine. Viceversa, ele ne roaga sa le prindem parul in agrafe sau sa le descheiem rochiile din comoditate, nu pentru ca am fi mai indemanatici. Si dupa ce ne chinuim aiurea, ajung sa o faca tot cu mana lor.

  30

 4. #5

  au inceput sa apara tot felul de tantici si girl-bossulite cu aere corporate in ministerele Germaniei, Suediei si altor tari.

  13

 5. #6

  Dar pot tine steagul sus mai bine decit bărbații.

  3

 6. #7

  O cam descalifica pe doamna Pruna de la orice conversatie de girl power atitudinea de lingau al puterii interne USRiste. Sa nu mai zic de faptul ca e jumate din power couple-ul Nasui-Pruna. Cred si eu ca e super cu coaiele umflate, cand etalonul tau de mascul este fucking Nasui. Ea ii ia borcanul de sus, ea il si desface si seara tot ea il fute pe Nasui in cur.

  In rest, daca noi consideram ca exista egalitate si echitate intre genuri in Romania, I’m all for it, sa se scoata cotele de gen. Dar nu cred ca suntem inca acolo, prin prisma dispretului cu care le privim pe cele care au reusit sa acceada in pozitii de putere. In mentalul colectiv, ele au ajuns acolo nu datorita vreunui merit personal, ci prin cunostinte, servilism sau favoruri sexuale. Lucru de care sunt si eu vinovat cu prima partea a comentariului.

  Si sunt de acord cu tine si nu cu antevorbitorii mei, femeile nu stiu sa faca laba. Ele incearca, saracele, dar cum noi nu stim sa dezmierdam molusca cum o fac ele, nici ele nu stiu sa traga curcanu de gusa cum o facem noi. Dar asta nu inseamna ca nu e placuta incercarea 🙂

  11

  • #8

   eu zic ca ai luat-o pe cai gresite…cu ce e relevant daca d-na Pruna il are etalon pe Nasui? Sau din punctul tau de vedere trebuia sa fie un mascul feroce, ca sa treaca de standardele tale, ca sa ii dai aprove?

   0

 7. #9

  Eh dacă am fi avut o femeie Prim-ministru, o femeie la Transporturi sau una pe la Muncă sau măcar pe la primării mai mari gen Craiova sau de ce nu la Capitală am fi văzut atunci adevaratul potențial de conducere și organizare al unei femei!

  28

  • #10

   Slava Domnului ca in rest sunt barbati si merge totul struna ca altfel era vai si amar…

   0

 8. #11

  Femeile pot tine steagul sus doar daca poarta strap-on.
  Dupa o asemenea remarca discriminatorie ma arunc singur de pe blog afara, multumesc, nu e nevoie de violenta.

  18

  • #12

   Zidarite, fierarite betoniste, vidajorite… se dublează forța de muncă în construcții… ce știți voi…

   0

 9. #13

  O laba buna la timpul ei, e mai bine facuta de trei femei!

  18

 10. #15

  „distrug businessuri, vezi Sheryl Sandberg”

  Dacă aș fi cinic până la capăt, suspiciunea mea (personală – mi-o asum) este că ea e omul de legătură între Zuckerberg & oamenii ca a celor din In-Q-Tel.

  4