Zice o pipiță cu ceafa lată de la o firmă de recuperări creanțe că dacă se limitează suma pe care o pot cere recuperatorii, se duce naibii creditarea.
Citeam asta, gândindu-mă la povestea mea cu Telekomul, care, la un moment dat, mi-a făcut un abonament într-o locație unde stăteam pe termen scurt. Ca, la încheierea termenului, să aflu că de fapt era un abonament pe 2 ani. Și că nu puteam să îl denunț gratuit, pentru că primisem în folosire router de la ei. De fapt ei furnizând ADSL, netul nu merge decât cu routerul și setările de la ei. Și nici nu puteau să îl mute la adresa mea nouă, pentru că nu au infrastructură. Zilele trecute am primit un sms cu că trebuie să contactez de urgență nu știu ce mizerie de asta de recuperatori, ca să rezolvăm amiabil problema. Sigur.
Anyway, ideea era că firmele astea, împreună cu angajații lor, ar trebui să ardă la foc mocnit, ușor, așa, cât să pâlpâie. Știu un prieten care avea o distracție cu unii din ăștia, el având un credit de vreo 20 000 de lei, pe care credea că îl plătise, doar că banca a zis altfel, mai aveți 1000 de lei, dar a neglijat să îl informeze și a vândut suma hoților de la Kruk. Care, brusc, aveau de recuperat de la ăsta 22 000 de lei. Uite-așa, pentru că de ce nu.
În concluzie, da, sunt de acord cu limitarea sumelor respective. Ai cumpărat datoria cu 1 euro? Recuperează-ți 2 euro și marș.
NOU
Dimana Vlaeva… o bulgaroaica cu un iq de 50 vine si face reforma recuperarilor in Romania.
P.S.: O cunosc personal, imi permit sa fac afirmatii la adresa ei.
P.S.2: Ofer contestatii la executare GRATUITE pentru cei care sunt executati de Debt Collection Agency
NOU
Bune glume are pisi in ea.
Cica se va scumpi creditarea… ioi… asa zici tu draguta?
Of ce greu e sa dai de rau platnici… of, of…
Plm, asta e businessul tau: sa cumperi un contract si sa incerci sa il executi, tinand cont ca:
– refrenul preferat al clientului bancii e “ce bine-mi pare ca ai luat tzeapa”
– clientul bancii e foarte posibil sa nu mai fie in tara
– clientul bancii sa realizeze venituri in alte tari
– etc
Asa ca pisi sa puna mana pe pix, nu pe pula, si sa isi faca niste calcule, nu sa suga pixul sau pula.
PS ca ne uitam cu atata jind la Vest, uite doua povesti din Vest.
Tara e Austria.
1. Un nene in anii 90 se duce la banca in Austria si ia un imprumut in shilingi (…). Roman destept pleaca din Austria si nu mai plateste. Dupa ani si ani, mai prin 2017 asa, se duce iar la banca sa ia credit, ca s-a stabilit in Austria. Ok nici o problema, dar stiti creditul acela din anii 90? Trebuie si ala achitat. Deci banca a acordat creditul actual plus creditul neachitat.
2. Povestesc cu cineva si zice: zilierii mei au ultimul tip de aifon. Eu, roman cu initiativa, il intreb cat plateste la zi, ca ma bag si eu. El: nu intelegi, nu din ce ii platesc eu isi iau ei aifon, ci din creditul ce si l-au luat de la banca din Austria. Eu: ce credit? El: ala de 25.000 euro. Eu: CE MA? El: stai, stai, ca daca esti insurat primesti 50.000. Eu: (dupa ce imi revin din soc) da’ astia sunt “romulani” si nu vor plati niciodata creditul. El: tu stii asta, eu stiu asta, “romulanii” stiu asta, numai banca se face ca nu stie. Eu: nu o sa mai primeasca in veci credit. El: pai cine a zis ca se mai duc in Austria? Eu: dar unde se duc? El: in Germania. Eu: plm.
NOU
Arhi, la treaba cu kruk nu prea cred sa fie așa. Kruk cumpără creanțe, nu toată suma creditată daca aceasta nu are titlul de creanta. Daca prietenul mai avea 1000 de lei, apoi kruk pe aia ii voia( justificat dealtfel). Întâmplarea face sa lucreze la ei și știu toate operațiunile și știi că nu mănânc rahat (îți dai seama din mail cine sunt..știi tu, confidențialitate, alea alea)
NOU
well, eu iti spun cu siguranta ca kruk face de astea, din sursa cea mai sigur posibila
NOU
cred ca nu stiti detaliile cazului ( alea scrise: contracte etc) – parerea mea. Doar din povestiri si pareri – nu se pune. Fara sa iau apararea lui KRUK – care nu-si putea gasi un nume mai potrivit…
NOU
ba eu chiar stiu detaliile cazului, in amanuntime.
NOU
nu mă prind, la brainstorming au zis să nu fie sinceri 100% și să-și zică direct ”crook”?
NOU
da da :))))))))))))
NOU
toate curvele plătite de cămătarii ăștia de la bănci își dau cu părerea
ba mai mult, curvele din bulgaria își dau cu părerea în rromânia
țara lui papură vodă
NOU
Domnita nu are doar ceafa lata ci si nasucul putin mai lung… Se cunoaste dupa cum sta la poza. Perpendicular la milimetru pe obiectiv…
NOU
…Și bărbia aplecată în jos, să nu se vadă gușulița de la atitea jepcării…
NOU
Greșești. Au trecut vremurile când recuperau după cum îi tăia capul. Mereu se ajunge la executor judecătoresc. Și acolo nu recuperezi cat vrei tu. De ce prietenul tau nu se duce la avocat daca știe că are dreptate? Ca unul care a trecut prin asta, vă sfătuiesc să vă duceți și să rezolvați amiabil, că o să vă treziți ca aveți conturile blocate pentru câteva sute de lei, plus cheltuieli cu executorul.
NOU
cred ca ai vrut sa scrii ”va sfatuiesc sa nu va duceti”! varianta ”va sfatuiesc sa va duceti” este vadit catastrofala!
NOU
Ideea este că așa am făcut și eu, deși paradoxal, nevasta mea lucrează la o companie de recuperări și mi-a zis că ajung la executor. :)) Doar că eu batman batman. Și am platit 200 de lei+400 de lei onorariu executor + 400 cheltuieli cu executarea.
NOU
Am mai auzit placa asta cand cu legea darii in plata.
NOU
da, si noi. EXPLODA creditarea, nu are cum. iata, are cum
NOU
From the kruk to the grawe.. numa zic.
NOU
Povestea mea cu telekom:
1) reziliat contract tv + net cu 11 luni inainte de termen. ( spre surprinderea mea era pe 2 ani desi nu pot sa-mi amintesc sa fi fost de acord cu asa ceva, dar imi asum ca fiind vina mea ).
2) dureaza 30 de zile din momentul in care faci cererea sa te deconecteze oficial. in aceasta perioada mergi si sa duci device-urile ( intotdeauna un drum separat fata de cel in care faci cererea de reziliere )
3) platit inca 2 facturi dupa cele 30 de zile.
4) la plata unei ultime facturi am sunat in centru si mi s-a spus ca e ultima factura si gata, nu mai am nimic de platit.
5) zilele trecute am primit inca o factura de 750 lei, din care 400 lei device-uri pe care nu le-am fi dus.
6) sunat in centru si facut sesizare. mi s-a spus ca da, nu ar trebui sa platesc pentru device-uri, ca alea sunt predate, nu stiu nici ei de ce am primit factura si pentru ele. Le-am zis ca nu ma duc sa platesc facturi gresite si partiale, sa-mi listeze o factura corecta.
7) primit mail a doua zi ca o sa se listeze o factura fara device-uri.
8) facut alta sesizare pentru ca am mai platit 2 luni desi nu mai eram abonat la care am primit raspuns ca da, ok, vor face o regenerare de factura cu valoarea corecta.
In momentul de fata, nu am alta factura in afara de cea de 750 lei. Nu o sa platesc nimic pana nu imi ofera o factura corecta. Dar ce se intampla daca nu intelegeam sau eram un om mai slab de inger si plateam ca fraierul 750 lei? Cum imi recuperam banii de la ei? De ce sa imi facturezi acele device-uri DACA EU TI LE-AM PREDAT?
Telekom sunt o rusine. Atat!
NOU
Eu nu știu ce mai vor să recupereze după 8-10 ani când după vreo 5 parca se prescrie orice datorie, in afara de cele către stat.
NOU
…Si dupa citiva ani disozitivele alea electronice sint uzate moral. Eu am inchis un abonent la Digi si nu au mai cerut telefonul inapoi, mi-au spus ca pot sa-l arunc la gunoi.
NOU
Stii tu ceva cu prescrierea…dar nu stii bine. DAtoriile se prescriu dupa x ani numai in cazul in care creditorul dovedeste pasivitate in recuperarea creantei 🙂
NOU
De fapt se prescriu dupa 3 ani daca nu s-au initat formalitatile de executare silita si daca nu s-a facut o plata partiala. Firmele de recuperare creante pot sa sune si sa trimita 100 de plicuri atata vreme cat nu exista executarea silita valida. Cea mai mare greseala e sa faci o plata partiala, pentru ca iti recunosti automat datoria si se reseteaza “Contorul”.
NOU
iulia, foarte corect si la obiect. adaug ca mai trebuie sa nu semnezi nimic, sub nicio forma! pe scurt, trebuie sa ”faci pe mortul”!
NOU
Nu mai stiu cu care am avut eu a face, dar prin baietii astia e cel mai usor de reziliat un contract la vodafone. La doua abonamente am platit fix ultima factura fara vreun fel de penalizare. Si a fost chiar amuzant ca ii stresam eu cu telefoane sa imi trimita chitanta si imi raspundea o acritura din aia pregatita sa tipe la mine ca sa le dau banii si cand colo ma luam eu de ei. :)))
NOU
Măzacii ăștia de la Eos sau Kruk sau pwlamea, nu te fredonează decât când au cumpărat datoria. Trece vremea, fac ei un pachet de gugu pe care i-au fredonat și de la care n-au scos nimic.
Cu pachetul ala merg la tribunal, dosare și mumbo-jumbo, ajungi la BEJ și te pomenești cu smegme la bancă sau angajator. Trilulilu, poprire pe suma cu care ești dator plus cheltuieli morți și răniți (cine vrea, ii zic și cât îs cheltuielile alea, după ce scobesc oleacă prin mail).
Cu ocazia prilejului pot să ma laud tui în gură de putrezi că m-am contrat cu ei și le-am luat deosebita suma de 723 de lei din care 500 sumă luata de ei de două ori (au gresit da nu i treaba mea) plus 223 de lei daune morale. Plus cheltuieli de judecată în gatu’ lu’ neamul lor de păduchi. Banii tre sa mi-i dea pană in data de 5 luna viitoare. Definitiv si executoriu.
NOU
iti zic io, 2200 lei:)))
NOU
1346.21 ron cheltuieli exe silita pentru restant 8961 ron. Cufuritii au luat cumva 1,900 de lei… nu prea inteleg cum au reușit fiindcă facusem plata prin OP si incheiasem situatia, inclusiv banca era notificată.
Dupa doua zile, zeul bancomatelor si a batut maciuca de mine, io vedeam banii da’ cica fonduri insuficiente. Contractul de consultanta si asistenta a fost 50 de lei la o amica avocat… și aia a fost. Nici n am vazut tribunalul, decizia mi a venit saptamana trecuta.
NOU
Problema e ca,in Romania,exista un cult al platitului de rata sau factura,chiar cu riscul sa nu-ti mai ramina bani de mincare.Un adevarat stress,lupte cu recuperatorii,plinsete la telefon,nopti nedormite-deh,e o rusine,poti fi aratat cu degetul,paria societatii,ce-or zice neamurile ,etc…in tarile cu apa calda te doare fix in cur de scrisorile si amenintarile lor,iti iau boii de la bicicleta.In America,le blochezi la toti numerele de telefon,arunci scrisorile direct la gunoi fara sa le desfaci si-ti vezi de viata ta.Intr-o buna zi,scrisorile scad sau dispar,iar telefoanele inceteaza.Rahaturi de alea cu chemari in judecata sau executari nu le crede nimeni.Recuperatorii se bazeaza strict pe cit de slab de inger e “ acuzatul”-iar in privinta asta,Romania e un teren propice-e singura tara din lume in care lumea stabla coada pe 2 ianuarie ca sa-si plateasca(voluntar) taxele.Pai,cum sa nu-i faci muci daca esti recuperator?
NOU
Deci daca tu ai ales sa dai mue la o firma de kkt e posibil ca intr-o zi sa te trezesti cu aia cu ceafa lata ca vrea si ea 2 mui si se rezolva totul?
NOU
Bă, da’ vedeți că se supără ăștia? Nu ar zice că ar da și ei mai mulți bani băncilor pe creanțe. Băncile vor să scape de creditele neperformante pentru că le trage în jos valoarea de piață, dar ei cumpără la mizerie și vin cu executări după „8-10 ani”. Păi, pasivitatea aia cui i-o lași? Că-n 3 ani se prescriu 99% din creanțele pe care ei le cumpără, apoi se bazează pe necunoaștearea legislației de către debitori și fac executări și cu penalizări pe toată perioada asta.
Mai dă-i în plm de mizerii, o directoare de la Vdf a plecat acu’ vreo 8 ani, a făcut firmă de colectare creanțe, cumpăra datoriile Vdf cu 7-8% din valoare și recupera 200% pentru că penalizări and shit. Am lucrat acolo pe recuperări și am văzut client executat silit pentru 6000 de lei plecând de la o datorie de 500 de lei din 2005. Nu e ok să nu plătești, da’ dă-o-n plm de cămătărie.