What could this be?

37 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    piftie?

    1

  2. Salată boeuf sau ceva gen piftie (cam multe legume pentru treaba asta da’ am văzut/făcut și mai rău).

    5

    • #3

      menutule, in ardeal nu stiti sa gatiti, condoleante…:)))

    • Piftia într adevăr …n o facem cu atâtea legume. Se practică fierbere extractivă, legumele n au ce căuta facute praf prin zeamă. Chiar dacă le punem mai la sfârșit și evident, strecurăm zeama, nu i ce trebuie. Usturoi/ceapă și cam atât. Uneori mai scap și eu 2 morcovi mari înăuntru da’ rar, foate rar.

      La asta cu gătitul nu mă provoca 😀 gătesc eminamente ungurește.

      15

    • #5

      adica…dulce, gras si cu boia. eminamente prost, bucataria ungureasca este jenanta

    • #6

      Ciorba de ardei umpluți…
      Îmi pare rău, sbscriu…condimente !

      0

    • #7

      Cea mai proasta mancare din Ardeal :Ciorba de salata

      5

    • #8

      Bucataria ungureasca da cu jet pe mult prea multe altele din tari mai cu staif.
      Pana la urma e normal avand in vedere faptul ca civilizatia a circulat pe acolo de ceva mai mult timp si din mai multe locuri.
      Daca faceti referire la ardeal atunci e ok, e praf mancarea acolo, cumva idei bune aplicate prost.

      7

    • #9

      do you even boia?

    • #10

      Ăștia care zic de bucătăria ardeleană nasoale sunt Moldoveni. Râde hârb de oală spartă. Mâncarea românească sux.

      13

    • #11

      o tara de moldoveni

    • #12

      @Ender, ai niste exemple de mancaruri unguresti bune?
      Nu am foarte multa experienta cu bucataria lor si ce am vazut pana acum nu prea m-a impresionat.

      1

    • @Arhi: boia folosesc rar, niciodată din comerțul românesc. Fac ture la Debrecen pentru condimente.
      Anyway, în ciorbe niciodată, detest aspectul de boia plutind în steluțe de grăsime. La o tocană …mai merge.
      Dulce? Wtf, ce drac mănânci dulce la unguri? Sos de mere sau de vișine? Altceva?

      @Mihai depinde de gusturi și depinde cine o face.

      0

  3. #14

    vad o supa cu legume si carne.
    sa fie rasol de vita?

    4

  4. #15

    o supa de carne de pasare cu legume, ca faza intermediara.

    2

  5. #16

    Daca pui si ardei iute o sa iti vina a …. spune: Ahhh, ce de mancaruri bune

    2

  6. #17

    The bones of my enemies

    22

  7. #19

    Rasool

    1

  8. #20

    Gulaș?

    1

  9. #21

    Se duce nitel spre un boeuf bourguignon, asa.

    2

  10. #22

    Tort cu ciocolata.

    26

  11. #23

    (C)răcituri

    6

  12. #24

    supa de gaina de casa

    2

  13. #25

    peltea

    2

  14. #26

    Răcitură

    2

  15. #27

    Dacă țin eu minte bine și nu țin prost, parcă Cetin a menționat de câteva ori că nu suportă piftia!

    0

  16. #28

    Veritaserum?

    3

  17. Vin fiert, ftw!

    5

  18. #30

    Este ceva de mâncare ! Iar dacă sunt flămând nu fac figuri , arata bine deci sa avem poftă !

    5

  19. Am numarat 6 cepe mari deci poate fi un fel de onyo soup reinterpretat sau ceva ser de casă pentru omnicron..

    5

    • #32

      6 cepe la 30 litri de apa.

    • #33

      Varianta Omicron este 100% ungureasca și trece doar cu boia iute. Dacă era o varianta românească se numea UNmicron, de aici rețeta cu 6 cepe la 10 l de apa nu e corecta fără boia.

      0

  20. #34

    Rădăuțeană?

    1

  21. #35

    Boeuf Bourguignon

    0

  22. #36

    Frate, nu stiu, eu nu pot sa imi incep saptamana in incertitudinea asta…zi-ne ce e sa putem sa ne reluam vietile.

    What could this be?….the beginning of a beautiful friendship intre 6 cepe niste morcovi pastarnac cartofi si telina si oleac de carne….this could be the beginning of any ciorba ca sa zic asa.

    Hai, nu ne adauga la incertitudinile vietii, scoate-ne din dilema.

    10

  23. #37

    Deci s-a elucidat misterul?

    0