Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.
Piftia într adevăr …n o facem cu atâtea legume. Se practică fierbere extractivă, legumele n au ce căuta facute praf prin zeamă. Chiar dacă le punem mai la sfârșit și evident, strecurăm zeama, nu i ce trebuie. Usturoi/ceapă și cam atât. Uneori mai scap și eu 2 morcovi mari înăuntru da’ rar, foate rar.
La asta cu gătitul nu mă provoca 😀 gătesc eminamente ungurește.
#5 NOU
Arhi
adica…dulce, gras si cu boia. eminamente prost, bucataria ungureasca este jenanta
#6 NOU
Dark-Age
Ciorba de ardei umpluți…
Îmi pare rău, sbscriu…condimente !
#7 NOU
Mihai
Cea mai proasta mancare din Ardeal :Ciorba de salata
#8 NOU
Ender
Bucataria ungureasca da cu jet pe mult prea multe altele din tari mai cu staif.
Pana la urma e normal avand in vedere faptul ca civilizatia a circulat pe acolo de ceva mai mult timp si din mai multe locuri.
Daca faceti referire la ardeal atunci e ok, e praf mancarea acolo, cumva idei bune aplicate prost.
#9 NOU
Arhi
do you even boia?
#10 NOU
Andrei
Ăștia care zic de bucătăria ardeleană nasoale sunt Moldoveni. Râde hârb de oală spartă. Mâncarea românească sux.
#11 NOU
Arhi
o tara de moldoveni
#12 NOU
Andrei G
@Ender, ai niste exemple de mancaruri unguresti bune?
Nu am foarte multa experienta cu bucataria lor si ce am vazut pana acum nu prea m-a impresionat.
@Arhi: boia folosesc rar, niciodată din comerțul românesc. Fac ture la Debrecen pentru condimente.
Anyway, în ciorbe niciodată, detest aspectul de boia plutind în steluțe de grăsime. La o tocană …mai merge.
Dulce? Wtf, ce drac mănânci dulce la unguri? Sos de mere sau de vișine? Altceva?
@Mihai depinde de gusturi și depinde cine o face.
#14 NOU
pvladc
vad o supa cu legume si carne.
sa fie rasol de vita?
#15 NOU
daddy
o supa de carne de pasare cu legume, ca faza intermediara.
#16 NOU
Giraf(a)
Daca pui si ardei iute o sa iti vina a …. spune: Ahhh, ce de mancaruri bune
#17 NOU
Dr. Acula
The bones of my enemies
#18 NOU
moteky
floating on a river of ciorbă/piftie 🙂
#19 NOU
Alina I.
Rasool
#20 NOU
Adrian
Gulaș?
#21 NOU
nea_zăpadă
Se duce nitel spre un boeuf bourguignon, asa.
#22 NOU
RobertD
Tort cu ciocolata.
#23 NOU
Laur
(C)răcituri
#24 NOU
Bogdan
supa de gaina de casa
#25 NOU
Alex
peltea
#26 NOU
benea
Răcitură
#27 NOU
Toma Dumitru
Dacă țin eu minte bine și nu țin prost, parcă Cetin a menționat de câteva ori că nu suportă piftia!
Este ceva de mâncare ! Iar dacă sunt flămând nu fac figuri , arata bine deci sa avem poftă !
#31 NOU
Ss
Am numarat 6 cepe mari deci poate fi un fel de onyo soup reinterpretat sau ceva ser de casă pentru omnicron..
#32 NOU
Arhi
6 cepe la 30 litri de apa.
#33 NOU
Raul
Varianta Omicron este 100% ungureasca și trece doar cu boia iute. Dacă era o varianta românească se numea UNmicron, de aici rețeta cu 6 cepe la 10 l de apa nu e corecta fără boia.
#34 NOU
Perkele
Rădăuțeană?
#35 NOU
Thor
Boeuf Bourguignon
#36 NOU
Cristina
Frate, nu stiu, eu nu pot sa imi incep saptamana in incertitudinea asta…zi-ne ce e sa putem sa ne reluam vietile.
What could this be?….the beginning of a beautiful friendship intre 6 cepe niste morcovi pastarnac cartofi si telina si oleac de carne….this could be the beginning of any ciorba ca sa zic asa.
Hai, nu ne adauga la incertitudinile vietii, scoate-ne din dilema.
NOU
piftie?
NOU
Salată boeuf sau ceva gen piftie (cam multe legume pentru treaba asta da’ am văzut/făcut și mai rău).
NOU
menutule, in ardeal nu stiti sa gatiti, condoleante…:)))
NOU
Piftia într adevăr …n o facem cu atâtea legume. Se practică fierbere extractivă, legumele n au ce căuta facute praf prin zeamă. Chiar dacă le punem mai la sfârșit și evident, strecurăm zeama, nu i ce trebuie. Usturoi/ceapă și cam atât. Uneori mai scap și eu 2 morcovi mari înăuntru da’ rar, foate rar.
La asta cu gătitul nu mă provoca 😀 gătesc eminamente ungurește.
NOU
adica…dulce, gras si cu boia. eminamente prost, bucataria ungureasca este jenanta
NOU
Ciorba de ardei umpluți…
Îmi pare rău, sbscriu…condimente !
NOU
Cea mai proasta mancare din Ardeal :Ciorba de salata
NOU
Bucataria ungureasca da cu jet pe mult prea multe altele din tari mai cu staif.
Pana la urma e normal avand in vedere faptul ca civilizatia a circulat pe acolo de ceva mai mult timp si din mai multe locuri.
Daca faceti referire la ardeal atunci e ok, e praf mancarea acolo, cumva idei bune aplicate prost.
NOU
do you even boia?
NOU
Ăștia care zic de bucătăria ardeleană nasoale sunt Moldoveni. Râde hârb de oală spartă. Mâncarea românească sux.
NOU
o tara de moldoveni
NOU
@Ender, ai niste exemple de mancaruri unguresti bune?
Nu am foarte multa experienta cu bucataria lor si ce am vazut pana acum nu prea m-a impresionat.
NOU
@Arhi: boia folosesc rar, niciodată din comerțul românesc. Fac ture la Debrecen pentru condimente.
Anyway, în ciorbe niciodată, detest aspectul de boia plutind în steluțe de grăsime. La o tocană …mai merge.
Dulce? Wtf, ce drac mănânci dulce la unguri? Sos de mere sau de vișine? Altceva?
@Mihai depinde de gusturi și depinde cine o face.
NOU
vad o supa cu legume si carne.
sa fie rasol de vita?
NOU
o supa de carne de pasare cu legume, ca faza intermediara.
NOU
Daca pui si ardei iute o sa iti vina a …. spune: Ahhh, ce de mancaruri bune
NOU
The bones of my enemies
NOU
floating on a river of ciorbă/piftie 🙂
NOU
Rasool
NOU
Gulaș?
NOU
Se duce nitel spre un boeuf bourguignon, asa.
NOU
Tort cu ciocolata.
NOU
(C)răcituri
NOU
supa de gaina de casa
NOU
peltea
NOU
Răcitură
NOU
Dacă țin eu minte bine și nu țin prost, parcă Cetin a menționat de câteva ori că nu suportă piftia!
NOU
Veritaserum?
NOU
Vin fiert, ftw!
NOU
Este ceva de mâncare ! Iar dacă sunt flămând nu fac figuri , arata bine deci sa avem poftă !
NOU
Am numarat 6 cepe mari deci poate fi un fel de onyo soup reinterpretat sau ceva ser de casă pentru omnicron..
NOU
6 cepe la 30 litri de apa.
NOU
Varianta Omicron este 100% ungureasca și trece doar cu boia iute. Dacă era o varianta românească se numea UNmicron, de aici rețeta cu 6 cepe la 10 l de apa nu e corecta fără boia.
NOU
Rădăuțeană?
NOU
Boeuf Bourguignon
NOU
Frate, nu stiu, eu nu pot sa imi incep saptamana in incertitudinea asta…zi-ne ce e sa putem sa ne reluam vietile.
What could this be?….the beginning of a beautiful friendship intre 6 cepe niste morcovi pastarnac cartofi si telina si oleac de carne….this could be the beginning of any ciorba ca sa zic asa.
Hai, nu ne adauga la incertitudinile vietii, scoate-ne din dilema.
NOU
Deci s-a elucidat misterul?