Una din cele mai îngrozitoare chestii prin care poți trece, ca părinte, este să îți duci copilul la spitalul de boli infecțioase. Nu pentru că e bolnav, bolile copilăriei sunt normale, asta e, trebuie să treacă și prin asta.

Ci pentru că, în toate spitalele în care am fost cu copiii mei, cel puțin în București, copiii sunt băgați, la grămadă, indiferent de diagnostic. Serios, dacă vreți să faceți copii, pregătiți-vă pentru așa ceva. În toate spitalele de stat, nu știu cum este la cele private, indiferent de diagnostic, copilul tău va sta, la grămadă, cu absolut toate bolile infecțioase posibile.

Medicii motivează această monstruozitate prin faptul că sunt puși așa până la stabilirea unui diagnostic definitiv. Lucru și mai îngrozitor. Dacă copilul acela are Ebola, îl ții în cameră cu al meu, până îți dai seama de ce diagnostic are? Pentru ce pizda mă-sii mai faci anmneză, doar așa, ca să îți justifici efortul depus la internare?

Nu mai țin minte la fiică-mea, că au trecut mai mulți ani și, în general, după o perioadă, îmi șterg din minte lucrurile neplăcute. Dar pe fiu mi l-au îmbolnăvit de rotavirus la Victor Babeș unde, pe vremuri, condițiile erau sinistre. Țin minte că statea Luna cu fiul, când a fost internat vreo săptămână și, în salon, erau rulate țigănci cu copii care nu aveau diagnosticul stabilit. Copiii ăia mergeau peste tot, puneau mâna peste tot, țigăncile nu aveau nicio treabă cu igiena sau cu ideea de a-i păzi de ceilalți copii, era un iad. UN IAD.

Cât despre copilul de la Constanța, mort de rujeolă pentru că a fost în salon cu alt copil bolnav, medicul i-a spus mamei că acum ce o să facă, mai are unul acasă, aia e, no biggie. Iată, parcă agresarea până la finalizare a personalului medical nu mai e chiar ceva nasol, nu?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

16 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Nu exista o pedeapsa suficient de mare pe pamant pentru ai stinge durerea unui parinte. Pentru cei dragi eu mi-as pierde libertatea fara niciun regret.

    • #2

      Ti-ai pierde pe dracu.Toti suntem viteji pe internet.Cati copii mor in Romania din cauze stupide ar trebui sa avem cel putin cateva sute de crime pe an.Dar de fapt se intampla invers dupa ce iti pierzi un copil parca viata ta se sfarsete si te inchzi in lumea ta.

    • #3

      Daca era asa societatea avea sa arate altfel. Dar asa cum companiile de asigurari pot calcula cat valoreaza viata unui om si durerea asta se amortizeaza in timp, la fel nu mai esti ce-i drept, asta cu durerea nu trece niciodata e o chestie dramatica din filme. Practic te afecteaza golul ramas si dezorientarea, odata ce iesi din stare si gasesti chestii care sa iti umple golul esti iarasi functional.

    • #4

      du-te bă, adâncule

  2. #5

    Nu mai e de stat si nu mai e de intors in romania. Sunt toate prea duse de rapa ca sa mai fie scoase la capat.

  3. #6

    La Marie Curie, copiii bolnavi de diabet sunt puși pe același etaj cu cei cu entero-viroze. Folosesc aceleași băi, au același meniu (care nu are nici o treabă cu vreuna din boli). Când merg să-și verifice glicemia, diabeticii trec pe lângă ceilalți bolnavi, riscând să ia și ei tot felul de chestii, deosebit de periculoase pentru boala lor. Bătaie de joc. Despre ce vorbim?
    Cât despre Spitalul Județean Constanța, am avut onoarea, cu ceva ani în urmă, de a petrece vreo 2 ore într-o noapte acolo la urgență. N-am mai ajuns să mă consulte, mi-a fost frică c-o să mă îmbolnăvesc mai rău. Toți cei care eram acolo făceam cu rândul, când pe niște scaune, când în picioare sprijinind pereții, în timp ce pe lângă noi treceau operați, morți, nebuni etc. Era un jeg de nedescris. Am fugit de acolo, deși abia mă țineam pe picioare, și am găsit ceva privat a doua zi dimineață.

  4. Aveam hepa B după operația de apendicită. Copil fiind, saloane cutreieram, fiindcă rezerva de două paturi unde eram parcat, mai era ocupata de un moș inept care avea pungă pe abdomen si in punga aia se căca. Puțea infiorator, asa că mai bine stateam pe hol.
    Mno, până la urma m au mutat in alt salon. La copiii cu hepatită A. 😀 Cum dracu n am luat si de aia, nu știu …

  5. #8

    și le’au mărit salariile la doctori…
    plus că și dotările și spitalele sunt din anii ’70

  6. #9

    de-acuma ce sa mai faca?
    sa mai dea niste bani popilor sa se roage pentru sufletul lui, ca doar n-o sa propuna sa construiasca niste spitale noi, mai bine o troita cu cruce, sa se inchine lumea….

  7. #10

    Spitalul de boli infectioase Constanta… Am avut onoarea sa ajung acolo, in vacanta fiind, cu cel mic cu toxiinfectie alimentara probabil, undeva la 3 dimineata. Exact cum spui, copii cu toate bolile posibile alearga pe culoar. Pe linga asta, era staniol im geam sa nu ne ucida caldura desi o tanti asistenta trecea si semna pe hartia de la usa ca temepratura este controlata undeva la 22 grade daca nu ma insel. Gandaci peste tot, paturi ruginite, 4 copii in camera plus parintii aferenti in 20 m2, i s-au prescris oaresce prafuri celui mic, ne-au luat la cearta ca de ce nu am venit cu pahar de acasa. Intr-un final le-a luat dintr-un recipient ce ni s-a dat sigilat din acela pentru colectarea urinei. Colac peste pupaza, dupa o vizita la toaleta, i s-a facut rau si sotiei, pur si simplu de scarba. Am plecat din spital pe proprie raspundere in cursul dupa amiezii. Este spitalul in care probabil ajunge orice turist strain sau roman care nu stie cum este mersul. Nici prin cap nu mi-a trecut ca o sa gasesc asa ceva intr-un spital. Dementi.
    Sunt plecat din tara, am ajuns la mare in RO din nostalgie si pentru ca toti se jura ca s-a schimbat in bine litoralul romanesc. S-a schimbat pe dracu.

  8. #11

    eu nu pricep de ce se fac internari cu atata usurinta pentru chestii care pot fi tratate acasa, viroze, rubeola, infectii etc. si ai mei le-au tot facut, dar sistemul e, mergi cu copilul la medicul de familie pt diagnostic, da reteta, iei medicament si tii copilul acasa pana e bine. la spital numai in cazuri grave si nici atunci nu interneaza neaparat.

  9. #12

    Victor Babes – Crăciun 2017.
    Copilul de 2 ani jumătate a făcut o mega amigdalita cu puroi și tot tacâmul. Cei de la Gomoiu ne-au trimis aici. Norocul pruncului a fost ca eu eram gravidă cu bb 2 și s-a internat cu taica-su. A primit rezervă pentru ca da, ați ghicit , nu mai erau alți tătici internați. E o soluție pentru viitor, în caz ca mai ajungem la ei.

  10. #13

    La noi la Iasov( Brasov pt ardeleni) nu zic ca sunt rasisti dar tigancile stau in saloane dedicate, al meu kinder a fost izolat 2 zile pana sau prins ce are sa nu dea mai departe dupa care stat la salon cu inca o pereche mama kinder de aceeasi culoare cu noi! Conditiile absolut similare cu cele de la Regina Maria( reteaua privata) poata ca al noi la tara in Ardealul de Sud , or fi altfel…numa zic. Despre spaga nici nu a fost vorba …nu am reusit sa dau…nimanui! Nu am reusit sa dau , nu ca au cerut sau sunt eu inghesuit, pur si simplu au refuzat! Asta e la Spitalul de copii pe doua sectii vizitate in ultimele 6 luni.

  11. #15

    Prin faptul că ai facut copil in Romania iti asumi si spitalele din romania. Este ca la politicieni; toți se mira ca nu sunt seriosi ….
    Te ai interesat înainte să ai probleme ce spitale ai in zonă? Ai presupus că o să ai nevoie pentru urgenta?
    Ce decizie ai luat?
    Ai facut copil fără să te intereseze si acum înțelegi realitatea.

    • #16

      Din care intelegem ca inafara de Bucuresti, Cluj si Tg Mures practic nu ar trebui sa se mai faca copii in alte orase…clar…parinti iresponsabili nu s-au inghesuit toti in 3 orase in scopuri reproductive …

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.