O poliţistă din localitatea Băleşti, judeţul Gorj, şi-a împuşcat mortal mama cu arma soţului său, poliţist şi el, şi-a rănit copilul în vârstă de şase luni, apoi s-a sinucis. Descoperirea a fost făcută de soţul femeii, care fusese plecat la cumpărături. Copilul a murit la spital, după ce femeia îi provocase mai multe leziuni grave în zona capului. Potrivit IGPR, femeia era agent de poliţie din 2006 şi fusese testată psihologic ultima dată în luna mai anul trecut, înainte de a intra în concediu maternal.

Cum a fost testată psihologic doamna polițist? I s-au arătat cartotecile alea cu culori, ca să distingă numerele din ele? A fost întrebată direct dacă vrea să se sinucidă sau are tendințe criminale? Pentru că astea sunt controalele psihologice care se fac, DACĂ SE FAC, în unitățile astea ale organelor de represiune. Desigur, gradele mari, burtoșii, nu le fac, așa cum nu dau testele fizice. Întrebați-vă, de fiecare dată când vedeți un cadru MI sau armată, burtos de nu îl ajunge cureaua, roșu și transpirat doar pentru că există, cum a alergat el cei 3 kilometri regulamentari de la test. Sau cum și-a făcut flotările și tracțiunile la bară fixă.

Singurul care iese îngrozitor de prost din toată asta este tatăl. Care, pe lângă care și-a pierdut copilul (deși, cu siguranță, suferă și după nebună) va fi cercetat și condamnat pentru că nu și-a asigurat arma conform legilor în vigoare.