isarescu mafie

La fel ca Isărescu, care s-a arătat surprins de nivelul de impozitare din românia, încă un angajat BNR e extrem de surprins și dezgustat de comisioanele băncilor.

Comisionul de interogare a soldului la cardul de debit este imoral și o să vină o perioadă dificilă pentru că va fi transpusă directiva privind contul de plăți de bază, a declarat, luni, într-o conferință de specialitate, Ruxandra Avram, șef serviciu Direcția Stabilitate Financiară în cadrul Băncii Naționale a României.

Haideți să vă dau o veste surpriză, pe care poate nu o știați și să vă descrețesc frunțile. Știți cine este cel ce face regulile după care își desfășoară activitatea băncile din românia? Știu că o să vi se pară surprinzător, dar e vorba de BNR. Da, știu, stați jos și luați o gură de aer proaspăt.

Pentru că și eu am căzut din picioare, realizând că BNR consideră imorale niște comisioane pe care EI le-au permis. Serios, faptul că este acest vest sălbatic bancar aici este strict datorită faptului că BNR girează această hoție, de 25 de ani, fără nicio problemă. Existența zecilor de comisioane se datorează indiferenței lor. Vă dați seama cât de jos am ajuns când, după acești 25 de ani de jaf, oamenii au ajuns să considere normal că le sunt luate aceste comisioane și că dobânzile nu mai există demult, uitând că ei dau banii lor băncilor, care bănci trăiesc fix din asta, din banii deponenților, pe care îi rulează în diverse activități, neplătind nimic pentru asta. Dimpotrivă, deponenții plătesc comisioane pentru ca banca să aibă dreptul de a face profit de 1 miliard pe an (cc BCR).

Desigur, toată această imoralitate ar fi putut fi prevenită ușor. Și încă este ușor de prevenit. Nu ar trebui decât să existe o instituție care să supravegheze activitatea și comisioanele băncilor și să limiteze existența comisioanelor imorale, aliniind activitatea băncilor la legislația românească și europeană și, de ce nu, la bunul simț. Eventual să inventăm una.

Aștept cu interes momentul când se va ieși în piață pentru a-l da jos pe Isărescu.