Nu aș vrea să fiu înțeles greșit. Mihai Gâdea e un bou. Ca și protejatul său, Mirciulică Badea, cel ce în ultimele zile face apologetica armelor și nevoia oamenilor de a fi înarmați. Ambii au derapaje spectaculoase de la orice înseamnă bun simț sau logică, fiind gata să sacrifice orice dacă Felix le-o cere. Și încă pe bani foarte puțini, aș putea zice.

Dar, pe de altă parte, nu sunt de acord cu existența CNA-ului. Un organism centralizat care supreaveghează tot ce mișcă în media. Rolul unui asemenea organism ar trebui să fie STRICT tehnic. Ai dat mai mult de 12 minute de publicitate pe oră? Amendă. Ai dat pornache înainte de ora 24? Amendă. L-ai dat pe boc în curul gol pe post? Închide-i.

Dar să vii CNA și să dai amendă pentru limbaj nuștiu cum, nu e deloc ok. Există instanțe, dacă cineva s-a simțit atacat de limbajul unui realizator, îl poate da în judecată.
Pentru că altfel, organismul de supraveghere media se transformă în organismul de represiune al puterii. Pentru că ce altceva era pianistul Dan Grigore la CNA, decât un instrument de instaurare a deciziilor pedeliste? Sau Narcisa Iorga, cea atât de amenințată cu moartea?

Ce îl califica pe Grigore să judece și să dea verdicte în cazul mass media? Faptul că știe să bată la clape? Să îl chemăm și pe Claydermann, am impresia că e la fel de bun.

CNA-ul ar trebui să conțină profesioniști din media. Oameni care știu cu ce se mănâncă treaba asta. Oameni care nu sunt numiți pentru apartenența la partidul la putere. Oameni care nu suspendă o reclamă pentru că e făcută pe o colindă, dar permit reclame care discriminează femeile, gen Și atunci cavalerul s-a transformat în regina regatului curățeniei și justifică rugăciunile de pe postul public de radio prin fraze gen Dumnezeu ne umple inimile.

CNA trebuie să moară.

Foto

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

19ZDiYCJF24jqAL1188Cqgbfi4pqnxC3tX (Bitcoin Network)
0xaf480d10b63f832c3ecf51739c1427a05f7da011 (ERC20 Network)