Buna Arhi,

Numele meu este Emil. Citeam www.cetin.ro/sunt-profet-tara-mea-2/ si vroiam sa aduc, cu permisiunea ta, cateva clarificari – nu trebuie sa le publici, le fac in plan personal ca sa poti intelege corect cum sta situatia, departe de orice interes, iti marturisesc cu sinceritate.

In primul rand siteul www.locuridemunca.com exista (private beta) din iunie 2011. Softul pe care ruleaza, este o aplicatie dezvoltata de noi initial in 2009, pentru NATO HQ, din Bruxelles, pentru recrutare externa (inca mai este folosit de ei), soft pe care ulterior l-am perfectionat astfel incat sa poata face sortarea candidatilor in timp real in functie de probabilitatea de match intre candidat si fisa locului de munca (sunt in jur de 300 de familii de locuri de munca si zeci de parametrii calitativi) – exista un PPT de vreo 20 de pagini care explica functionarea sistemului, daca vrei ti-l pot trimite alaturi de business case si planul de afaceri.

Softul este recomandat de exemplu de directorul de recrutare din NATO, deci este o treaba cat se poate de serioasa.

Initial proiectul nu a putut fi lansat deoarece Anspdcp nu mai are sediu, si nu ne-a emis licenta pentru prelucrarea datelor personale pana de curand (ne-a emis 2 refuzuri consecutive – iti pot furniza aceste raspunsuri scanate). Dupa ventureconnect (unde proiectul a fost prezentat in 20.06.2011 noi am intrat deasemenea in legatura cu 2 fonduri de investitii. Unul dintre ele era Allegro (Cehia), numele celuilalt nu il pot da inca pentru ca negociem.

Momentan nu lansam produsul din cateva motive obiective. Primul este ca nu avem forta financiara de a o face in acest moment in conditii optime (cu un buget serios de marketing) – suntem o firma mica, care detine platforma tehnica, dar nu are banii de marketing – iar platforma tehnica mai are inca niste buguri (timpii de scanare sunt mari, si avem nevoie de mult mai multa putere de procesare – ca sa iti faci o idee, scanarea match-ului intre job description si CV-uri – sa zicem 3000- in functie de parametrii de cautare, pentru intocmirea fisei de compatibilitate dureaza cam 1 minut pe un I5, timp enorm). Al doilea motiv este ca in prezent avem un contract de exclusivitate pe tehnologia respectiva (expira in 04/2013), si nu putem lansa aplicatia in forma ei curenta.

In alta ordine de idei produsul nostru nu a fost niciodata de vanzare pentru Ejobs/Neogen/Etc (daca vei cauta inregistrarea de la Venture Connect vei observa ca se specifica in mod clar acest lucru). Nu pentru ca nu am vrea, ci pentru ca este deja vandut whitelabel si nu avem voie sa il mai vindem.

Asa cum am mai specificat, suma de 17.000 nu a fost doar pentru domeniu (nimeni nu are insa urechi de auzit), a implicat o tranzactie mai mare iar tranzactia in sine include si niste marci. Cei care au preluat stirea au luat-o aiurea de pe DNJournal direct (initial niste baieti de pe forumuri), si s-au apucat de tras concluzii.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.