politica

Iată, alegerile se apropie cu pași repezi iar eu, precum cetățeanul ilustrului istoriolog I.L. Calargiale, nu am nici o idee cu cine să votez.

Nu aveam, pentru că astăzi, mi s-au deschis ochii. Astăzi am realizat că nu doar Ponta, Macovei sau Iohannis sunt candidați (remarcați că nu vorbesc de zdrențulina prezidențială). Nu, domnilor și femeilor cu drept de vot, mai avem și alții.

1. Vadim Corneliu, Tudor. Este cel mai sincer dintre toți. El chiar crede ceea ce spune și, în inocența sa, chiar crede că vrea binele româniei. Plus, a lăsat-o mai moale cu ungurii și scenariile Coruțiene (știați că Coruț a scris circa aproximativ vreo 200 de cărți din seria lui Varain?

2. Gheorghe Funar. După o treabă bine făcută la Cluj, de îl regretă clujenii de când cu boc mai rău decât pe comnism, Gherghe vrea să preia și frâiele administrației prezidențiale. De ce nu, la urma urmei ne-ar plăcea tuturor ca toate băncile din românia să fie vopsite în trei culori, de preferință albastru, galben și roșu. Poate și niște unguri…

Pe lângă asta

Candidatul independent la Președinție Gheorghe Funar propune în oferta sa electorală ca țara să fie condusă de popor prin referendumuri naționale.

Mi se pare normal. Să fie referendumuri pentru orice, cum e în cantoanele elvețiene. Absolut orice lege să treacă prin filtrul poporului, că de aia a murit tineretul la revoluție și nu Ion Iliescu.

3. William Cheese. Sincer să fiu, eu încă cred că părintele lui Brânză junior era puțin retard și lejer afumat când s-a dus la starea civilă, să își înregistreze viitorul răufăcător politician.
– Cum să-l cheme, bade Brânză?
– Să îi zică Uilă, mă, cum îi zicea și lui unchiu de a murit la revoluția franceză, spânzurat de guillotinne.
– Cum, bade, cum?
– Uilă, mă, Uilă, ce nu-nțelegi! Hâc.

După care, funcționarul, intelectual de felul său, a presupus că e vorba de Willem, ca a lui Dafoe și nu a vrut să îi încurce lumea la maturitate. Și de aia i-a zis William.

Oricum, domnul Brânză (băi, vă dați seama câtă bătaie a luat ăsta la școală?) are o idee bună.

William Brînză, propune acordarea unei subvenții de 2.000 de euro pentru fiecare mamă la naștere.

Va fi așa un impuls dat natilității…Gândiți-vă, toate țigăncile din românia vor face eforturi să nască tripleți la fiecare din cele 15 nașteri până în 40 de ani. După aia, cum o da domnul, dacă mai pică unul, doi, ei să fie sănătoși.

Despre ceilalți, să sperăm că ne luminăm până lunea viitoare, când vom reveni.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.