idioti cu cruce

Pe toate drumurile din țară, pe marginile lor, găsești martorii neatenției la traversat. Adică oameni morți în accidente rutiere cărora rudele s-au gândit că cel mai frumos omagiu e să le ridice o cruce în locul unde au murit. Zici că ești la morgă. O idee cam pe același palier cu aia în care îți pui în lunetă o poză cu omul drag care a murit, să vadă toată lumea cum suferi. De altfel, am văzut așa ceva în Pantelimon, cu poza lui Claudiu Petre, un logan. Vis.

Tot în pantelimon, la ieșirea dinspre Cora, este o ditamai crucea de beton, cu poză, INRI, nume and shit. Fix ca la cimitir, fără verdeață și liniște. Mie, ca cetățean mi se pare macabru, stupid și ridicol.

Prin urmare, sunt curios, cine răspunde de crucile de pe marginea drumului, ca să îl sunăm să le ridice? Nu de alta, dar e ocuparea abuzivă a spațiului public, în interes personal.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.