ilescu-mineri

V-am zis că suntem toți răciți cobză, probabil și cu ceva pneumonii, la halul de tuse cu hârâituri din noi. Prin urmare, am zis să mergem la doctor, ca să nu ne automedicăm noi. Și am mers. La 2 spitale de urgență. Coadă ca la mort, un singur medic la fiecare cameră, s-au oferit să ne facă programare. Toți, la Medlife. La medlife putem merge, dar eventual pe 7, dacă avem noroc. La Victor Babeș nu răspunde nimeni la telefon. La Titan se așteaptă pe scări.

Prin urmare, mulțumim sistem sanitar din românia. Ne-am cumpărat Augmentin pe sub mână și ne automedicăm. Pentru că na, altfel ai șansa de a muri pe stradă sau să ajungi la urgență când mai ai doar un gaz intern în tine.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

84 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Pai medicul de familie ce pazeste? Sau e doar onorific?

    • Eu v-am mai zis , ești bolnav in RO ,du-te direct la cimitir !!!

    • Medicul meu de familie este la o clinica particulara unde trebuie sa-mi fac programare. Am impresia ca lucreaza si 3 zile da si 2 ba. Oricum, pana ajung sa ma vada imi trece raceala.

    • #4

      cine anume te obliga sa stai la medicul respectiv?

    • #5

      Daca medicul de familie mai are inca treispe cabinete pe la tzaranoaia, schimbati-vi-l, oameni buni! Nu stati sa va plangeti ca muriti cu zile.
      Asa am avut eu unul, ca era vecin cu parintii si mi-am dat seama ca aveam peste 20 de ani si stateam cu mucu’ la nas ca proasta ca n-avea ala timp de mine. Si cand ma primea, imi scria trimitere sa merg la Bucuresti. Halal.

    • Nu prea am avut nevoie de medic de familie. O sa-l schimb..

  2. #7

    te duci la urgenta cand esti racit?

    • #8

      partea cu pneumonia ti-a scapat, nu? Cand bebelusii / copiii mici incep sa haraie e o problema pe bune. Daca e nevoie sa povestesc cum am stat cu amandoi copiii 3 zile in spital, cu branule, perfuzii & shite pot povesti.

    • #9

      are o denumire chestia asta, blindnsee nushtiucum, in care citesti doar partea care iti convine

    • #10

      @arhi, sa stii ca ai dreptate. is la munci si citesc printre randuri.

    • #11

      @jordan, si eu am patit la fel, te cred pe cuvant. cum spuneam mai sus, am citi printre randuri. ceva gen -> raciti, mers la urgente, bagat lula

  3. #12

    cu ce te ajuta sa dai antibiotice la un virus ?
    dar daca tot dai cu el, fie-ti mila si baga stomacului un iaurt, sa fie.

    • #13

      Pentru prevenirea infectarii cu bacterii a unui sistem imunitar deja slabit. Aproape toti pediatrii baga si antibiotic la genul asta de probleme. O data pentru ce am spus mai sus si a doua oara ca oricum nu poti diferentia usor viroza de o raceala mai severa.

    • #14

      Fa-te doctor gerosule. Ca le zici bine.
      Antibiotice in regim preventiv…

  4. #15

    Ai incercat la urgente la Regina Maria in Baneasa? Nu stiu cum e daca nu ai abonament, adica daca te primeste sau cat costa, insa merita macar sa suni si sa intrebi.
    Nu pot insa sa nu observ lejeritatea cu care romanul baga in el augmentin & co, doar pentru ca asa stie el ca s-a tratat ultima data.
    Si inca ceva: tot 28-30 de grade ai in casa? E sanatate curata, nu alta, mai ales noaptea cand dormi. Sa stii ca nu e nicio rusine sa pui un pulover pe tine in casa si sa mentii o temperatura normala de 22-24 de grade. Si spune drept, vara pornesti aerul coditionat pe 18-19 grade 🙂

    • #16

      Daniel Andrei:, si eu am minim 26 de grade in casa, ca mi-e frig la mai putin de atat. Dar sa stii ca explicatia e simpla: si eu lucrez de acasa. Ia incearca tu sa lucrezi de acasa, imbracat in haine de casa (ca doar nu-ti pui blugii, camasa, puloverul si pantofii/ghetele in picioare ca sa te asezi la biroul din sufragerie). Iti zic eu ca dupa 2-3 ore de stat la birou esti sloi de gheata daca in casa is 22 de grade. Si pt mine e perfect 22, daca aspir, gatesc, sau stau pe canapea cu o patura pe picioare si ma uit la TV. Dar daca stau la birou, am nevoie de 26 de grade cel putin.

    • #17

      Putin cam rautacios comentariul lui Daniel dar tin sa fiu de acord cu el la faza cu gradele. Nu inteleg cum pot unii sa stea cu 26-27 de grade in casa pe termostat. Eu ce trece peste 23 de grade nu mai pot respira ca lumea si mi se infunda narile :)) Noaptea temperatura imi este la 21 de grade. Am aer nu gluma :))

      Arhi, sanatate familiei!Si eu am racit. Nasol este ca nu pot lua anumite medicamente care le luam pentru asta si ma indop cu lichide multe, ceaiuri, usturoi. Am avut febra 38, era sa ajung la urgenta pentru asta…. Toata lumea din jurul meu e bolnava cu aceleasi simptome. E ceva in aer, clar. Azi am fost la medicul de familie, aceeasi simptome…

    • #18

      febra 38:)))))) funny. de 40 ai auzit?

    • #19

      @deea: la vara o sa ne spui ca ce naspa e sa lucrezi de acasa fara aer conditionat, ca fara 19-20 grade, dupa 2-3 ore de stat la calculator pur si simplu se face balta sub tine de atita transpiratie…

    • #20

      @ deea
      Te contrazic, fără a dori să par un atoateştiutor sau, Doamne fereşte, să mă citeşti ca pe unul care îţi dă sfaturi aiurea. Îţi zic din experienţa proprie, care cumulează inclusiv partea cu copilul internbat în spital, perfuzii, reechilibrare electrolitică, atibiotice şi boală lungă, extrem de grea pentru organism.

      Temperatura relativ corectă în casă este dependentă de fiziologia fiecăruia, însă o temperatură mai mare de 22-24 de grade în casă este clar “aducătoare” de răceli, complicaţii ale aparatului respirator superior şi, în cazul netratării din pripă a simptopatologiei de specific. Poate avea nebănuite efecte nedorite privind sistemul respirator superior şi ulterior pulmonar. Adică de la o traheită simplă şi până la pneumonie, pleurezie şi chiar afecţiuni mai grave.

      Se recomandă ca temperatura din casă să fie într-un oarecare echilibru la nivelul întregii zone încălzite, iar trecerea către teperatura exterioară să se facă în mod gradat, fără expunere la variaţii mari, şi din motive legate de aspectele cardiovasculare pe care tineri fiind, nu le percepem chiar atât de drastic pe cât se produc în interiorul organismului.

      Încearcă să setezi temeperatura la valorea mai sus menţionată. O să vezi că ceea ce îţi spun este chiar adevărat. Şi eu într-o anumită perioadă am setat totul la 26. La nici o săptămână copii şi noi adulţii am început să mucim, să tuşim, să horcăim şi să avem impresia că la fiecare exhalare trece câte un tir prin plămânii noştri.

      Anul acesta, am setat – după cum m-a învăţat şi pe mine un nenea specialist în segmentul ăsta, la 22 de grade, uniform, cu variaţie de la 21,0-21,5 pe timpul nopţii (perioada de somn). Rezultatul: nici un “efect de boală” de când am început acţiunea de folosire a centralei pe încălzire. Adică de mai bine de 2 luni. Se pare că în cazul meu teoria funcţionează.

      În plus, nu uita să aeriseşti corect casa. Un minim de 30 de minute dimineaţa şi un 15-20 de minute seara, înainte de culcare, este dezirabil. Aerul încălzit din casă poartă în el şi umiditatea crescută provenită din respiraţia locatarilor. Ceea ce e de asemenea nesănătos. Prin aerisire şi prin limitarea menţinerii unei umidităţi artificale datorate unei temperaturi ridicate în casă se rezolvă o multitudine de aspecte negative, care toate, converg către îmbolnăviri ale aparatuluii respirator.

      În ceea ce priveşte un condensator de umiditate – nu-l recomand. E frecţie Galenica la picior de lemn. Nici umidificatoarele nu sunt ele chiar aşa eficiente cum se zice… Natura este cel mai puternic factor în “lupta” cu aste probleme.

    • #21

      Hypher

      mersi de comentariu, f. util.

    • #22

      Pentru mine e mult mai Arhi, nu am mai facut gripa de vreo 10 ani si atunci tot asa febra 39. N-am avut niciodata 40 , eu mai mult fac raceli usoare si cam atat. O zis prietenu-meu ca deliram la un moment dat, tot vorbeam aiureli.

    • #23

      Si eu am trecut de la 23 la 21 de grade in casa. Dormim mai bine noaptea, respiram mai bine… Si am si umidificator care merge 3-4 ore seara.

    • #24

      @Hyper: eu in viata mea nu am avut nici macar o raceala mai serioasa. Nu am probleme respiratorii de nici un fel, nu sunt sensibila in zona asta (si nici restul familiei), nici nu sunt friguroasa la modul general. Dar la mine in birou, unde lucrez, e musai sa am 3-4 grade peste temperatura din restul casei, pt ca altfel simt ca-mi ingheata mainile si picioarele si nu ma simt comfortabil. De aerist, crede-ma, aerisesc cate 10 minute la 2-3 ore. In cazul meu nu e chestie de boli, raceli, febra, suferinte, pneumonii, pleurezii si alte alea – din fericire nu am astfel de probleme. Pur si simplu nu ma simt comfortabil sa stau intepenita la birou nu stiu cate ore daca in camera sunt sub 26 e grade. In restul casei e mai racoare, fiu-meu de ex nu tolereaza mai mult de 20 de grade la el in camera, sta de obicei cu caloriferul inchis, si in rest probabil ca avem asa, pana-n 23.
      @Mircea – fix asa era vara cu caldura, sa stii, ma apucam de lucru la 6 dimineata sa ca termin pana pe la 2 PM, ca dupamasa se facea groaznic de cald la mine in birou. Vara trecuta mi-am luat un aer conditionat, dar nu-l folosesc non-stop, mi-am pastrat obiceiul de a ma apuca de lucru dis-de-dimineata.

    • #25

      Ai incercat un plic? te baga orunde, ca la VIP

    • #26

      am masurat chiar acum: 23.5
      am aerisit si am redus putin caldura

    • #27

      @victor si pe ei ii baga undeva de anul asta mai lejer

    • #28

      @ deea

      Aşa cum am scris:

      Temperatura relativ corectă în casă este dependentă de fiziologia fiecăruia […]

      Probabil că, la fel ca foarte mulţi alţi oameni, şi tuai o circulaţiue periferică mai “lentă”, motiv pentru care în special extermităţile sesizează mai abitir frigul. Nu eşti singura. 🙂

      Îţi mulţumesc pentru precizări. Până la iurmă confortul personal este cel care dictează. Însă, în cele mai multe cazuri, trebuie ţinut cont şi de recomandările specialiştilor.

      Un alt aspect pozitiv, corolar al menţinerii temepraturii cosntante aşa cum am scris este regăsit şi într-un consum uniformizat şi relativ economic de gaze/ curent electric în context. De exemplu, în comparaţie cu anii trecuţi, media mea de consum este mai mică cu cca. 35%, fapt ce se regăseşte şi-n factura lunară mai redusă, în condiţiile în care nu am modificat nimic constructiv (izolaţiie termo, termopane etc.=. 🙂

      Succes în noul an, şi multă sănătate, alături de un dram de noroc de soi cel mai bun. Că sănătoşi au fost şi cei pe Titanic… 🙂

    • #29

      Sorry de typos…
      Mă sinuciede tacxstatura aista şugubeaţă…
      De un an mă chinui să o schimb, dar “dejaba”…
      Şi-apoi mai e şi o ţărişică de grabă, să nu-mi uit ideea… 🙂

  5. eu nu am racit in ultimii doi ani si in momentu’asta sunt santos tun si vioi.just wanted to let you know..

  6. #32

    Trebuie să vă explice taica Ilie cum e cu ridichea neagră cu zahăr? Și cu compresele cu cartofi? Și cu hreanul la tălpi?
    Bună-mea, odihneasc-o bucătarul șef, a trăit 101 ani. Fără niciun medicament. Am de gând s-o depășesc. Tot fără.

    • #33

      Da, trebuie

    • #34

      Si ghimbir, si lamaie. Si bunica 87, si mama ei 90siceva.

      A dracu cum ne mint astia ca tot creste speranta de viata.

    • #35

      Cu astea ne-am facut si noi bine Nea Ilie…ridiche neagra. numai ca am cautat-o fir-ar ma-sa de mi-au sarit ochii si pana la urma numai in magazine rusesti am gasit-o. Artaristii astia nu au aflat inca de ridichea neagra. Fii-miu deja isi punea singur zaharul in ridiche dupa ce consuma lichidul format de cu o noapte inainte.
      Eu de 8 ani nu am mai luat antibiotice si atunci am fost nevoita pentru ca am facut o infectie postoperatorie, nu pentru ca eram racita. Astia p-aci nu dau antibiotice nici daca esti intins pe jos si horcai. Exclud total lactatele si tot ce inseamna dairy products pentru ca formeaza mucus. Sucuri naturale de fructe si salate de cruditati (telina cu morcov), supa de pui si cam atat pe tot parcursul tusei. In rest apa, paie si bataie.
      Sotul nu ia medicamente nici daca vine o tarla de medici sa-i spuna ca trebuie sa ia……I-am bagat in ceai un gen de Fervex si cand I-am spus a doua zi (cand el jubila ca I-a trecut febra fara nimic pentru ca a transpirat) ce am facut, mi-a zis ca sigur vreau sa-l otravesc si ca de aia inca il doare capul.
      Pentru nas infundat am cumparat aparatul Salin (romanesc) pe care il folosesc cu succes de cand s-a nascut copilul. Si apa salina de la farmacie.

    • #36

      Mai anul trecut a trebuit să o dăm pe oficial cu înregistrarea medicală în US. Știți, ObamaCare, țeapă pe banii noștri, n-are rost să vă spun acum. Ideea e că la 7 ani de la primul contact cu US eu nu aveam niciun fel de alte date în sistem decât cele legate de Driver Licence. Am fost respins de toate clinicile pe motiv că aș fi fraudat sistemul — la vârsta dumitale să nu fii în sistem, ai făcut ceva. Și m-au luat la întrebări: ați fost bolnav?
      – Nu.
      Ați luat antibiotic?
      – Nu.
      – Ați atins o vacă?
      – Nu.
      Băi nene, de la o vreme se obișnuise aia să bifeze doar nu. Și vine rubrica cu “venerice”. I-aș fi zis că am tratat iritațiile cu gaz, dar NU a rezolvat cam tot 🙂

    • #37

      Ai uitat de ceapa pe buric în loc de Imodium…

  7. #38

    Medic de familie?

  8. #39

    Sfat pentru data viitoare:
    Du-te la o farmacie de cartier, nu de lant (gen catena, sensiblu sau alte mizerii, ca astea au de facut target => vand rahaturi), si cere sa vorbesti cu farmacista. Neaparat cu farmacista, nu cu asistentele. O sa te consilieze (chiar asta e cuvantul 🙂 ) si sigur stie daca e ceva de sezon, ce a fost mai eficient la altii sau alte d-astea.

  9. #41

    In cazul tau as recomanda stravechiul si reputatul leac contra racelii al wikingilor, in ceea ce priveste familia, ceaiuri calde, sodou si evident daca e cazul, medicamente dar strictul necesar

  10. #42

    asta nu e nimic! duceti-va la fundeni, eventual la oncologie! sa vedeti acolo cum se face chimio pe scaun si cum se opereaza mai ceva ca in abatoarele de bovine.
    probabil oamenii nu realizeaza dar in tara asta ai mai multe sanse sa te tratezi babeste de orice nu necesita operatie decat sa te duci la spital/medic.

    altfel, recomand pt. tratamentul oricarei boli sa se uziteze de cea mai importanta institutie a statului dpdv al finantarii : BOR ! vindeca tot! si aici si dincolo!

    • #43

      pune și o steluță cu alertă mecanică de sarcasm

  11. Ai facut vaccinul antigripal? Hm, stiu ca se gaseste cam greu… poate te scutea un pic de efort, zic.

  12. #51

    Sfatul meu este sa iti cumperi un BMW.Nu te scapa de raceala dar macar ai BMW.

  13. #52

    noi ne-am tratat cu incapatanare de ultima gripa care a dat peste noi ziele astea
    am dat mult cu ceaiuri, picaturi in nas , bai fierbinti la picioare, antiinflamatoare si aerosoli
    se pare ca am invins dupe 10 zile. fara antibiotice
    muci ca acum nu-mi aduc aminte sa fi avut vreodata
    la haraieli n-am ajuns de data asta fiindca ne-am oblojit de la primele simptome

  14. #53

    Adica tu te duci la 2 spitale de urgenta, ambele de stat si vezi ca nu te baga nimeni in seama si abandonezi si iti cumperi Augmentin. Da, sistemul medical e la pamant, dar faptul ca ai cedat asa usor ma face sa cred ca nu era chiar urgenta.

    • #54

      am fost la 2 spitale si 2 policlinici. da, probabil trebuia sa stau leșinat prin vreun hol, ca sa se vada ce rau imi e.

    • #55

      Am stat eu, adus de SMURD pe targa, abandonat 2 ore in holul de la Primiri Urgente. Pana nu a venit un serif sa faca ordine, nici nu m-a bagat cineva in seama, si atunci cu greata.

    • #56

      Ori sa stai lesinat pe vreun hol ori daca erai tu si copii sa te duci chiar si la un privat unde sa dai bani, pana la urma e viata ta in joc.

    • #57

      No, acu o sa zic si io ca antevorbitorii: Ai facut gresit.

      Camerele de garda si spitalele de urgenta functioneaza pe principiul triajului. Moare acum? Prioritate 0. Moare in 5 minute? Prioritate 1….
      Tu cu raceala/gripa/pneumonia esti pe undeva pe la 6 imediat dupa tanti aia batrana cu diaree.

      In principiu daca stii de unde ti se trage te duci direct la o clinica de pneoumologie sau la un spital de pleumologie. Unde au camera de garda si nu e nimeni: Colentina, Vitan ( in spate), Babes . Eu de fiecare data cand am avut probleme din astea am mers la sigur cu cei aflati in belea si niciodata n-am stat mai mult de…nu stiu…20 de minute cu tot cu radiografii. Si asta fara atentii si alte rahaturi.

      Nu de alta, dar degeaba e Titan-ul ditai cladirea mare vazuta din strada daca tot un medic au de garda la interne.

      Si bineinteles, telefon la medicul de familie…ca-i sfant.

  15. Ma duc sa imi prepar medicamentul. Fiert si cu umpic de scortisoara.

    • #59

      L-ai luat cu rețetă?

    • #60

      din 2015 zaibarul este pe lista de medicamente compensate 🙂
      de fapt zaibar e denumirea comerciala, moromete se trateaza cu resveratrol

      www.news-medical.net/health/Resveratrol-in-Wines-and-Grapes-%28Romanian%29.aspx

    • #61

      Adevar graiesti. Profilactic, deschid si eu o glaja… Anu’ trecut, pe la sfirsitul lui decembrie ziceam ca nu mai dau un timp pe aici ca sa nu ma molipsesc. Epidemia asta de pe blog e virala de-a dreptul!

    • nu trebuie luat cu reteta ca il produc eu, 😉

      Si da, daca nu bei vin ca spartul, e medicament. O multime de boli previne si cica te retardezi mai greu la ; martori in sensu asta sunt bunicii/prietenii si verii lor care ailanatieri va spusei ca cantau cantece militaresti si spuneau poezii de Cosbuc si Eminescu, chestii din tinereturile lor….
      Stiam si eu odata pe El Zorab dar din lipsa de exercitiu cu zaibar am ramas doar cu titlul si cu “La pasha vine un arab…”

    • #63

      tuns in c…

      … pardon, asta era alt arab…

  16. Vreau doar sa va urez tuturor sanatate!

  17. #66

    Bre, pana la urma ce aveti? Ca si eu am de ma tine gatul si suflu coji sangerande in loc de muci! Dar am mai avut si augmentin nu a mers. A trebuit amoxicilina…

    • #67

      probabil pneumonie

    • #68

      Augmentin e amoxicilina + acid clavulanic.

    • #69

      Pneumonie, cruci in sange, scame la buric, cancer la icre…Daca sufli coji sangerande eu as zice ca-i si ebola ceva.

      Bre, din cata medicina stiu io diferenta dintre o bronsita de rahat si-o pneumonie se vede doar pe radiografie sau la ascultat atent cu urechea (si tre sa ai ceva exercitiu de dirijor batran). De unde le scoateti asa pe banda?

      Am citit si eu undeva ca pneumonia facea ravagii,
      da’ era in celalalt regim …

      Din 3 in 3 sicrie o pneumonie…

  18. #70

    Numa’ muribunzi pe aici…

  19. #71

    sa stii !
    Astia dau toti coltu in urmatoarea suta de ani

  20. #72

    o reteta care o recomand daca e vorba de “calirea” sistemului imunitar.
    de 5 ani ma duc saptamanal la sauna, de regula 2 ore…
    2-3 aufguss-uri (cred ca in romana le zice infuzii) scurt dar intensiv.
    in 5 ani am avut numai 3 raceli minore.

    inainte de asta eram muci.
    2-3 raceli pe an era normal si dupa fiecare raceala tuse seaca minim o luna.

    ps: daca va hotarati sa mergeti periodic intai consultati un doctor.

    • #73

      mai greu cu sauna in Romania

      eu am o reteta care poate avea un efect similar : dus rapid – spalat bine, scarpinat apoi bine pielea cu o perie cu par natural si apoi o baie calda vreo 10 minute. la raceala merg si infuzii de plante/uleiuri in baia aia. ma clatesc bine cu apa mai rece sa nu obosex inima si sunt ca nou.

    • #74

      @gogo: vezi ca apare Paul imediat si-ti deminstreaza ca sauna care face bine sistemului imunitar e o legenda urbana. (vezi raspunsurile la comentariul 26 de aici: www.arhiblog.ro/epidemie-tuse/ )

    • #75

      Ma, o fi, da’ cand ajungi la sauna, infuziile ti le face cineva tie sau le faci tu celor 2-3 minore?

  21. #76

    ma laud si io. racesc de 2-3 pe an si n-am mai ajuns la antibiotice de fooooarte multa vreme. am luat antibiotic ultima oara acu’ vreo 3 ani pt o infectie la o masea. de racelile din ultimii 2-3 ani am scapat cu paracetamol si decasept (pt usturimile din gat de la inceput; perioada aia omoara)
    la mine partea cea mai naspa e tusea care ramane dupa. mult, chiar si 2-3 luni. din care cauza multa lume are senzatia ca-s racita din toamna pana-n primavara (o raceala in octombrie, una in februarie, 2-3 luni de tuse dupa fiecare, voi ce parere ati avea?!). cica se cheama tuse reziduala. mi-au spus-o mai multi medici, in ani diferiti si nu vrea sa treaca nu tone de siropuri. am facut inclusiv radiografii pulmonare. din cauza si deoarece de probleme de coloana, care a strambat cutia toracica si nu lasa plamanii sa se manifeste cum trebuie.
    din fericire pt mine si pentru colegii mei de birou am descoperit niste ceaiuri. eu le iau de la nenii/tantile care vin prin diverse statiuni/marginea partiei/diverse targuri si targulete din bucuresti. facute in bihor sau alba. la plafar n-am vazut ceaiurile alea. cele 2-3 luni de tusit uneori pana vomam, s-au redus la o luna de tuse sporadica si usoara sau 2 saptamani de tuse de acelasi fel cand am reusit sa prind vreo 4 zile libere la rand in care am stat in casa (aerisita des si nu exagerat de incalzita), in care n-am iesit afara (chestia cu schimbatul des al temperaturii, plus aerul conditionat de la birou cica intretine minunatia).
    multa sanatate tuturor.

  22. #77

    Multi ani pe 2015 si sanatate la familie!
    Fara legatura, inteleg idea de profit share si logic ca nu ma deranjeaza, iar daca m ar deranja ar fi fix pix,dar as avea o sugestie: cand pui link, leaga l de ceva relevant din articol,(exemplu daca emag vinde medicamente, da link la augmentin),ca e ciudat sa apesi pe gaZ si sa ajungi pe emag as vezi generatoare.
    Sau sa fie bolduite si pus link la conjuctii.just sayin, your house, your rules.

    An nou plin cu bucurie, sa fii sanatos sa ne fii gazda pe aici!:)

    • #78

      ai dreptate, dar erau ramase aiurea de anul trecut, cand a fost o brambureala pe final de an.

  23. #79

    @arhi: daca nu trece pana terminati “cura” de antibiotic da-mi de veste; sau vb cu Crisia.
    Totodata, daca vrei sa-ti schimbi medicul de familie in B / Pantelimoun iti pot recomanda pe cineva.

    Ref la timpii de procesare in spitalele publice as avea doua comentarii (generatoare de f multe minusuri):
    1. solicitarea voastra la CPU/UPU intra in categoria cod alb / non-urgente; asta inseamna timp de asteptare 2h. Tinand cont de buda in care se afla sistemul RO codurile albe le-as directiona catre MF sau le-as tarifa (nu-mi blochezi o resursa limitata in sistem – medic spec de medicina de urgenta – pt un rahatel de viroza respiratorie).
    2. in ultima saptamana, timpul de asteptare la spitalele din Londra a fost de 6h.

  24. #80

    o tzuica fiarta, ceva strip bonds si un somn bun si esti in regula. nu regulat 🙂

  25. #81

    @ arhi

    Ai rezolvat ceva în afară de Augumentin? Se simte o îmbunătăţire?
    Dacă nu, scrie-mi pe mail şi-ţi dau un contact bun pentru MF (vine şi acasă), respectiv la Matei Balş.

    Sănătate maximă şi să scăpaţi repede de rele!

    • #82

      suntem mult mai bine:)

    • #83

      @ arhi
      “Aceste cuvinte ne bucură imens!!”
      Oricum, dacă ai nevoie sau vrei să-ţi recomand un MF ok, dă-mi de ştire.

  26. #84

    Pentru mici/mari urgente cu cei mici poti incerca direct la spitalul de pediatrie Medlife. Au camera de garda. Ultima oara am ajuns acolo pe la 12 noaptea; trafic lipsa, asteptat 5 minute, 180 de ron 😀

    PS. Mi-as dori ca medicii sa mai treaca prin farmacii din cand in cand, ca sa nu trebuiasca sa caut o noapte intreaga singura farmacie non-stop care mai are printr-o minune medicamentul care nu se mai importa de luni bune.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.