Încerc să îmi aduc aminte de ceva mai penibil, dar nu reușesc. Adică, în afară de penibilitatea lacrimilor lui Băsescu, când l-a înlocuit pe Dragă Stolo, nu îmi amintesc ceva care să egaleze ce se întâmplă acum.

Practic, avem un Ciolacu care e din ce în ce mai evident că e împins de partid să candideze, probabil în speranța că își rupe g
tul, în timp ce el nu vrea, pentru că funcția de prim ministru i se potrivește ca o mănușă celui ce gonea vânatul pentru Omar Hayssam, acum 25 de ani.

Îl avem pe fostul șef al PSD, acum rebrănduit ca independent, domnu Mircea MihaelaDragosteaMea Geoană. Geoană este inamicul public al tuturor, nu pentru că ar fi foarte bun sau ceva, ci pentru că este singura amenințare reală pentru puterea dorită de mafia USL, care căpușează românia de 4 ani.

Este, desigur și nemenționabilul președinte PNL, generalul izmană, omul care a reușit să cheltuie 3 milioane de euro pentru promovarea unei cărți care nici nu a apărut. Poate nu ați înțeles care e faza cu panourile lui Ciucă, alea care promovează cartea vieții. Legal, nu ai voie să faci campanie electorală decât cu o lună înainte de alegeri. Ar fi fost ilegal să umpli țara de afișe cu Votați Ciucă, generalul inimilor noastre. Așa că s-a umplut țara cu reclame la carte. Incidental, cartea are titlul Un ostaș în slujba țării, titlu care se potrivește incredibil de bine, dar neașteptat, cu chipul triumfal al generalului, pus pe sute de panouri publicitare din toată țara. Nu e campanie electorală, da? E promovare de carte. Sper că v-ați lămurit.

Toți ăștia sunt candidați pentru că…ceva motiv. Niciunul nu își dorește cu adevărat, toți sunt împinși în față de cineva sau ceva, sau ambele și ar renunța bucuroși, dacă ar putea. Ciolacu pentru că funcția de președinte nu înseamnă nimic și ar însemna să piardă puterea reală în țară, cea care face banii ăia buni, plus puterea din PSD. Geoană, de fapt, vrea o funcție mare, care să vină cu efort puțin și este, probabil, nervos că nimeni nu negociază cu el ca să se retragă și să își ofere suportul cuiva. Ciucă, săracu, mă îndoiesc că știe exact unde e și ce face și ar vrea foarte mult să meargă acasă, la păscut vaca, se citește pe fiecare ieșire publică de-ale sale, dar, momentan, PNL nu a găsit vreun candidat care să îl înlocuiască, iar Johannis e un stăpân neîndurător.

Sigur, mai sunt și restul de măscărici, gen Lasconi, Simion, Șoșoacă, mai e și fostul șef al SIE, generalul Predoiu, care s-a gândit că e momentul să salveze țara, așa cum a tot salvat-o din funcția avută, dar joaca se face între cei 3 păcălici principali. Și e un circ penibil.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.