Sunt siderat şi înfuriat. Aproape toţi medicii din secţia de chirurgie oncologică de la Spitalul Municipal sunt acuzaţi de procurori că au luat şpagă, în mod repetat, de la pacienţi şi familiile lor. Asta doar două luni după ce fostul şef al aceleiaşi secţii a fost condamnat la 3 ani de închisoare (cu suspendare) tot pentru luare de mită”, a afirmat Dominic FRitz, joi, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Recunosc sincer, sunt siderat și înfuriat și eu. Cum adică, medicii cer șpagă ca să își facă meseria? Cum adică, medicii din anticamera morții, cei de la oncologie, își condiționează actul medical de primirea de bani și bulion? Nu are cum, vă spun. (în paranteză fie spus, abia aștept să apară domnii cu Și voi ce ați face atunci când ai resurse limitate? Asta e, faci alegeri în funcție de valoarea adăugată a pacientului)

Anyway, nu voiam să scriu despre asta, sunt suficient de plictisit și fără, dar mi-a atras atenția declarația lui Dominic Fritz.

Fritz a mai anunţat că la internare, pacienţii vor semna o declaraţie în care se obligă să sesizeze orice încercare de a cere mită în spital.

Știți ce e asta? mutarea responsabilității de la medicii morții la pacient. Domle, noi am vrut să eradicăm șpaga, dar nu s-a putut din cauza pacientului, care a insistat să dea, uite semnătura aici. Ne acoperim frumos de hârtii și am rezolvat totul.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.