Știți cum e la BT, nu? Taxă de mentenanță, taxă de transfer intre conturi, taxă alimentare cont, taxa primire bani, taxă trimitere bani, taxă respirat in filială, taxă expirat in filială, taxă bășini in filială, taxă sunet oral in filială etc.

Rezultatul? Well, pic cu pic.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

42 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Și totuși au foarte mulți clienți. După o fază nasoală acum niște ani nu vreau să mai aud de ei. Dar e bancă de top csf

    27
    • #2

      Nu e nimic de top la ei înafara de aglomerație maxima de clienți și de comisioane nesimtite

      36
    • #3

      Eu nu stiu pe nimeni din cercul meu care sa aiba BT. De credite nici nu mai zic, erau cei mai scumpi. In schimb, am observat ca e foarte populara prin Ardeal

      9
    • #4

      Au clienti pentru ca s-au facut smenuri si oamenii sunt delasatori si prosti. Hai sa-ti explic cum functioneza.
      Prin anii 2012-2015 domnul Buta, futatoru de minori de la Untold, fiind presedinte al asociatiei studentilor de la ut cluj a creeat o chestie numita omnipass. Pentru a beneficia de 2 linii gratuite pe transport in comun ca student aveai nevoie de omnipass sau studcard.
      Rapid omnipass au devenit parteneri BT si omnipass venea si cu un cort student la bt fara comision pana la 26 de ani.
      Prin 2015 omnipas a fuzionat cu studcard si a ramas doar unul, singurul mod prin care ca student puteai beneficia de transport gratuit era sa ai omnipass, deci cont la BT. Foarte repede omnipass nu a mai fost ceva separat ci a fost “integrat” in cardul BT.
      Asa ca toti studentii din cluj au ajuns sa aiba card BT.
      Pe la 26-27 de ani iti expira contu ala gratis, poate nu observi din prima ca ai comisioane, pe cand observi zici ca e doar 5 lei, plm.
      Iti mai dau un credit prima casa cu dobanda preferentiala ca ai salariu la ei si uite asa le mai esti client intre 10 si 30 de ani.

      18
    • #5

      @VladM: la fel era si in Bucuresti la ASE, dar cu BCR

      7
  2. #6

    confirm. sunt client de 15 ani… cea mai mizerabila banca. problema e ca imposibil de plecat cu toate pentru mine… ma costa mai mult avocatii. firme, credite, tot. Daca ofera cineva serviciile astea…. eu m-as muta la BCR fara probleme. dar si alte banci. Doar nu sa ma plimb eu personal 6-12 luni pana inchid tot si ma mut.

    Optiunea sa am doua banci nu exista… cand te saturi de nevasta nu-ti faci amanta ca sa-ti frece si aia nervii si ramai cu amandoua.

    10
    • #7

      … ma tu vb serios? du-te la alta banca si nu mai folosi nimic la ei si gata. Plateste 50 de lei comision de card or whatever, 450 / an pachetul de servicii de pers juridica.
      auzi ma 6 – 12 luni sa schimbe banca..

      52
  3. #8

    eu ma inteleg bine cu ei.
    adicatelea au fost cei mai ok cand am avut nevoie de credit si per ansamblu cred ca iau mai mult de la ei decat dau.
    Creditul l-am inchis “prematur”, dar continui sa am relatie cu ei pentru ca:
    + in 10+ ani de foarte putine ori a trebuit sa ajung la call center si cand am ajuns a fost peste media altor banci
    – la fiecare incasare imi iau 5 lei si 5 lei abonament la aplicatie sau ceva. asta ma due cam in 20 de lei pe luna
    + folosesc un card star cu limita din care nu cheltuiesc si pun pe el banii pe care stiu ca oricum ii cheltuiesc lunar. comision administrare card 60 de lei / an, care de obicei sunt anulati printr-o promotie. dar primesc in puncte cam 200 de lei pe an.
    + depozitele se deschid si se inchid usor, au o dobanda medie pe piata, insa au optiune de 1,3,6,12 luni si pot jongla cu ele. Si nu am cine stie ce bani, nu va ganditi. Dar acolo mai ies un 2500 de lei pe an.

    Evident mai folosesc in paralel si alte banci. ING, revolut si SALt, de unde incerc sa scot maxim ce beneficii, sa ies tot p plus.
    La Salt costuri 0 debit platinum puncte fondator 500 de lei, dobanzi spre partea de sus a pietii, intrari la vip lounge aeroport, retrageri numerar in 17 valutedirect din cont din orice tara si curs aproape de bnr
    ING pentru retrageri de numerar, plati instant cu numar de telefon
    Revolut credit nevoi personale pe care il schimb tot la ei in functie de dobanda sa urgentez rambursarea, transferuri instant

    In concluzie, eu cred ca fiecare banca e ok daca stii ce sa iei de la ei si sa iesi pe plus.

    Cu exceptia Raiff care e un jeg de banca cu angajati care se asigura ca e un jeg de banca

    17
    • Mno vezi tu, eu nu plătesc comision de nu știu ce, nu plătesc nici comision de nu știu care, nu plătesc nici un comision de fapt (zero tot)… n am ajuns niciodată în call center fiindcă n a trebuit, am dobânda cu 2.5 puncte sub piață fiindcă așa a fost oferta (pe care am accesat o online) și angajata cu care mai dau față, e bunoacă rău. I mean, aș plăti onlyfans dacă gagica ar avea, atâta e de bunoacă.
      Cam asta e relația mea cu banca. 13 ani, nu 15 ca la tine, recunosc. Îți zic peste 2 ani dacă s a schimbat ceva cu Raiffeisen.

      28
    • #10

      Nenea, punctele fondator la Salt valoreaza azi 251 lei pe cap de fondator nu 500 sau aveți două capete ?

      3
    • #11

      Nici eu la Garanti nu am comision de administrare, de retragere etc. In general, in 2024, nu prea mai gasesti banci care sa iti ia comision de administrare sau la retragere. Bine, doar BT :))

      7
    • #12

      @Cris: am 10 puncte ca s-au mai inscris 5 cu codul meu…

      4
    • #13

      SALT nu este altă bancă. SALT este exact Banca Transilvania 🙂

      1
  4. #14

    menici, vedeti ca banca transilvania e legata de rusi
    va spune Omer Tetik cum si in ce fel

    11
  5. #15

    N-am intalnit pana acum banca (cu sedii fizice) care sa nu tarifeze si cand deschizi usa. Ca vreuneia i-a scapat un comision de pus, ca la alta e mai mic, cam toate-s pe acolo.

    11
    • Eu am cont (persoană fizică) la Raiffeisen. Salariul îmi intră în cont și am ZERO TOT. Nici un comision: nici la primire bani din altă bancă sau trimitere în altă bancă, nici la extragere numerar de la orice bancomat din țară, indiferent al cărei bănci, nu există nici o taxă lunară sau anuală, nimic.
      Am vrut să plec de la ei supărat pe austrieci că Schengen, dar nu există bancă mai bună. Mi-am deschis cont la CEC și în afară de un card de credit cu 48 rate fără dobândă la orice comerciant din Europa nu am alt avantaj, au taxe și la primit și la trimis bani…

      14
    • #17

      Ahaha, dintre toti vecinii care au facut credite pe la diferite banci, doar cei de la CEC au avut probleme in sensul ca evaluatorul agreat de ei a supraevaluat apartamentul astfel ca au fost nevoiti sa mai dea avans o suma d ebani :))

      1
    • #18

      @motanes, confunzi treburile. Ceea ce ai tu se numeste cont de baza, si prin lege oricine are dreptul la unul fara taxe si comisioane, (nu stiu daca se poate schimba banca la care ai cont de baza): www.tiktok.com/t/ZGe3avP7R/

  6. #19

    Nu-ți place de ei și te simți agresat ? Intra pe teritoriul lor, că tot este la moda tactica. Cumpără acțiuni TLV și profită de “jecmăneala lor”. Aceste acțiuni au ajutat destul de mult să aibă portofoliul copiilor mei la bursa un randament de 36% într-un timp relativ decent. Este ca în basmul cu mumosul care creste cat 7, fata de niste dobânzi rahitice de 5 sau 6 la sută care le oferă băncile acum.

    18
  7. #20

    Nu prea mă pricep eu la finanțe, dar rog pe cineva care se pricepe să mă lumineze puțin, că eu nu înțeleg ceva în ultima perioada…

    Deci, băncile, după cum știu eu din auzite de vreo 30 ani, fac cei mai mulți bani din diferența de dobândă. Adică, dacă îți depui banii la banca, îți dau o dobândă x. Daca ceri bani de la banca, îți dau banii cu dobândă y. Y-x = >0, banii băncii.

    Pe piata, in momentul asta, găsești dobândă la depozit de 6, 6.5 și chiar 7%. Dobândă pentru un credit ipotecar, fixa pentru câțiva ani, a ajuns la 5%.

    Cum dracu de vor băncile să meargă pe minus dar cu toate astea fac profituri astornomice??

    2
    • #21

      Se vede ca habar nu ai nimic despre cum functioneaza bancile sau despre educatie financiara de ai putut sa scrii abominatia de mai sus.
      Iti sugerez sa incepi cu o lectura pe usoara pe intelesul tau si anume punguta cu doi bani si pe urma revii si corectezi ce ai scris.
      Bafta!

      3
    • #22

      Pai dobanda la credit ipotecar o fi de 5%, dar tu trebuie sa iei in calcul DAE

      3
    • #23

      Punkreas, daca ai dobândă fixă de 5% pe x ani, 0 comisioane, dae este influențat doar de asigurarea de viață și pad. Corect, sunt bani in plus pe care ii dai dar nu către banca, ci către asiguratori. Banca primește doar 5% in perioada asta.

      Robert, ți-ai irosit timpul degeaba, doar că sa îmi spui ceea ce știam deja, că nu mă pricep… Nu m-ai făcut cu nimic mai deștept și nici tu nu ai arătat că esti

      6
    • #24

      @Miki: tu ai dobanda aia de 5% daca intrunesti niste conditii:
      – asigurare de viata de la ei
      – asigurare imobiliara de la ei
      – salariul sa-l ai la ei (deci vin niste costuri si de aici)
      – plus altele (apartamentul sa fie cu certificat verde) etc.

      Majoritatea acestor conditii reprezinta un beneficiu al bancii, deci acel 5% este mascat.

      2
    • #25

      Bancile nu vand doar credite ipotecare. Dobanzile la creditele de capital de lucru si liniile de credit ajung si la 10-15% pe an. Apoi mai sunt creditele de consum, sky is the limit. Iar la ipotecare, uita-te la DAE, pana la urma pot ei sa scrie si Scufita rosie pe oferta, la final tot DAE se plateste. La ING pe site dupa toate povestile frumoase de 5%, ai in final 9.19% pe an. Apoi, Y e gresit in formula ta, bancile nu se finanteaza exclusiv de la populatie. Ei iau imprumuturi de la Banca Centrala si de la alte banci. Practic asta ar fi Robor.

      5
    • #26

      multi bani vin din banii imprumutati statului.
      Mai sunt si banii tinuti in banca, dar nu intr-un instrument de investitie/economisire, bani pe care ii folosesc fara sa plateasca ceva.
      Daca imi amintesc bine, o banca poate sa imprumute de 8x banii pe care ii are.
      deci practic ei imprumuta bani pe care nu ii au si iti iau dobanda pe ei.

      mai au interchange la platile cu carduri, comisioane de la alte banci ale caror clienti le folosesc ATM si multe altele.

      8
    • #27

      @RobertD, cateodata esti ok si raspunzi pertinent, insa de multe ori, ca acum, vrei sa pari smart ass de-ampulea. A cerut omul un sfat, o explicatie ca sa invete sau sa inteleaga, ai comentat si tu un cacat fara nici o valoare. Nici nu i-ai raspuns la intrebare, nici nu i-ai explicat/argumentat de ce consideri tu ca ceea ce a scris el e gresit. Lumineaza-ne tati si pe noi pulimea daca tu intelegi asa de bine cum functioneaza bancile.

      La modul sincer, sa nu faci asa cu copiii tai mah, e ok sa intrebe lumea ce nu stie. Nu sari sa le tai initiativa aiurea.

      19
    • #28

      Banca ia de la cel împrumutat doar 5% dobândă la creditul imobiliar, dar această categorie de credite, dacă sunt credite prin programul „Prima casă”, au o componenta subvenționată de stat, diferența până la nivelul dobânzii comerciale e suportată de guvern.

      1
    • #29

      @Cristi: Cand a fost vreodata RobrtD ok? :))))))))))))))))))

      6
    • #30

      @george.s Nu este corect ce spui.
      Dobânda prin programul prima casa este mai mica deoarece statul garantează jumătate din împrumut, ceea ce face că riscul băncii să fie mai scăzut.
      Nu plătește în niciun caz diferența pana la dobânda standard pentru un credit ipotecar.

      1
    • #31

      @Scorpy: hai sa zicem si dezavantajele la prima casa:
      – nu poti avea dobanda fixa
      – nu poti instraina/inchiria imobilul mai devreme de 5 ani
      – platesti anual o rata catre fondul de garantare care cateodata poate fi cat o rata normala (si per total te apropii de costul unui credit ipotecar).

      Majoritatea celor care apeleaza la PC o fac datorita avansului mic de 5% (nu stiu daca mai e valabil, sincer)

  8. #32

    BCR si BT au cele mai multe comisioane aplicate, nu inteleg ioc de ce mai sta lumea la ei.

    7
    • #33

      Am 0 comisioane la orice, la BCR, ca persoana fizica, la ce te referi? plati in lei, plati in valuta, incasari, retrageri, totul e 0.000.
      da-ne un exemplu concret, poate nu mi se aplica mie, sau nu stiu

      2
  9. Cata mizerie si cu bancile astea….

    1
    • #35

      Toata lumea Crypto sa nu mai dam bani la banci. Si cand vrei sa muti 300 Dolari in BTC dintr-un portofel in altul dai 60 de dolari comision. Bancile sunt raul cel mic. Ramane sa o gasesti pe aia care e cel mai mic rau pentru tine.

      1
  10. #36

    Majoritatea comisioanelor pot fi evitate daca stii cum sa o faci, eu o fac cu succes. Sigur, pentru un credit card premium vei da comisioane, ca peste tot, recuperezi din avantajele cardului (intri la aeroport la salonul VIP, ai asigurari de calatorie incluse gratuit, etc).

    Eu folosesc BT, ING, CEC, Saltbank si Revolut. Fiecare are avantajele lui, de exemplu la BT cel mai fain avantaj e BT Pay-ul pe care il folosesc masiv la plati in familie/intre prieteni/colegi. Aici (in Cluj) cam toata lumea are BT, deci e un avantaj mare sa poti transfera bani usor oricui doar stiind nr de telefon si fara comision (si alte banci au metode de transfer usor, dar e putin probabil ca persoana respectiva sa aiba cont la acea banca). Si plata in rate e utila la Emag de exemplu sau plata cu puncte la partenerii BT. Am mai folosit servicii bancare si de la BCR, BRD, Raiffeisen, deci am avut ocazia sa interactionez cu multe banci, am ramas la cele de mai sus.

    Daca cunosti bine serviciile bancilor, inveti care e punctul tare al fiecaruia (la unii e cursul valutar, la altii e plata in rate cu credit cardul, la altii sunt depozitele, la altii creditele ipotecare, la altii serviciile extra care vin daca ai un anumit card, la altii transferul usor de bani, la altii ca poti lua bani de pe cardurile altora fara comision, la altii ca nu au comision la o anumita operatiune, etc) si folosesti banca respectiva pentru genul ala de servicii.

    7
  11. #37

    Niste muisti. Am avut primul cont la ei, prin 2007.

    Acum doi ani, in pandemie, mi-am facut o interogare la biroul de credit, de curios sa vad cat mai am FICO.

    Figuram cu intarzieri la rata pe care o aveam la ei la un imprumut de nevoi, nimic alarmant, vreo 6-8 zile, desi eu achitam automat in ziua de salariu, fara gres.

    Le am trimis un email, cu dovezile si extrasele de plata din contul de salariu, au zis ca e de la ei, au rectificat la 0 intarzieri.

    Dupa vreo doua luni, iar. Iar email, iar scuze.

    A treia oara le am explicat mai contondent ca datorita a ceea ce apare in biroul de credit pot avea probleme in a accesa alte produse bancare, imi scade si FICO, etc.

    In luna urmatoare am refinantat ce mai aveam la ei si gata.

    Dupa vreun an, faceam window shopping de credite pentru o achizitie mai mare, si le-am cerut o simulare.

    Mi-au trimis din centrala o informare cum ca as fi blacklisted, fara explicatii, nici de ce, nici cum as putea iesi de pe blacklist.

    Probabil ca a fost din cauza sesizarilor, desi eu eram cel futut, nu ei.

    So fuck BTRL, niste gunoaie.

    13
    • #38

      faza naspa e ca iti scade scorul FICO si daca interoghezi 🙁

      2
    • #39

      Stiu, dar doar cand o fac institutiile de credit. Daca iti faci cont pe birouldecredit punct ro, interogarile nu impacteaza FICO. Evident, nu o faci la fiecare 2 zile, oricum.

      2
  12. Daca vrei să-ți bați joc de cineva cu cont bancar la BT, trimite-i cate un leu, el va trebui sa plătească un comision de 5 lei la fiecare leu intrat în cont. Am renunțat la BT când au început să mă taxeze cu 5 lei la banii intrați pe card, să fie sănătoși

    4
    • #41

      Sunt dornici sa te arda. Daca ii suni iti spun ca au un pachet zero nu stiu cum care nu costa nimic si la care nu te mai comisioneaza pentru primele 5-10 intrari. Fara pachet daca trimiti bani in contul atasat cardului de credit nu te comisioneaza.

      1
  13. #42

    Sincer,este de departe cea mai ok bancă,eu când am făcut creditul pt casă ,la ei am găsit cea mai ok dobândă,condiții și transparentă…au vorbit pe înțelesul mei…sunt ok,pt ceea ce am căutat eu…dar poate că se potrivește doar profilului meu,poate nu se potrivește la oricine…
    Multa baftă tuturor!

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam