Mai știți protestul spontan de la ministerul finanțelor? Treabă foarte serioasă, vă zic, dar azi e vineri și parcă nu intră așa bine guițatul de bugetar șef de serviciu, expert, level 100 cu toate legendarele pe el.

Lăsăm așa, oamenii și-au făcut punte între joi și 15 august, ca să nu plângă voucherele de vacanță, respectiv vilele de 1000 mp construite din muncă cinstită, pe salarii de mizerie. Aici aveți salariile de mizerie și aici sunt rezultatele extraordinare.


Acum vreau să vă arăt ceva bun de tot, fără nicio legătură cu ce-am zis mai sus. Ce mai fac interlopii pe TikTok? Uite, joacă blackjack.

Mă uitam cu niște prieteni la streamul ăsta și trebuie să felicit ideea, dar mai ales tehnica.

Aveți aici un glide impecabil, fără ezitare. Pentru cine a citit cărți din celelalte, ăsta e un glide (video cu timestamp). Observați că nu se complică cu second/ bottom dealing și alte rachete, experții știu să lucreze simplu.

Controlul cărților foarte bun, trei feluri de stack retention, că n-ai nevoie de mai mult. Cartea mare trebuie să fie ultima, ca să arzi clientul când trebuie.

Legat de idee, platforma e perfectă pentru „3 + 4 + 9 = 17, ai pierdut, hai la somn.” Dacă se găsește vreun olimpic la matematică în chat, banezi. Dacă scrie omul stop, nu-i nimic, îi mai dai una și a pierdut. Comentarii? Banezi.

Din ce-am estimat în timp ce ne stricam cu toții de râs, în 20 de minute s-au adunat cam 300 de euro. Live-urile astea de obicei durează ore, ca idee, iar banii trec prin TikTok și ajung într-un cont.

Acum am toată încrederea că George Pian și colegii de clan trec toate veniturile printr-o firmă (legal, la fel ca noi) și că tot ministerul de finanțe, prin organele din subordine, are grijă să opereze cu maximă vigilență.

Ziceți și voi – dacă facem o d-asta amuzantă, Cetin contabil și eu cel mai corect crupier (TM), cam cât timp ne-ar lua să câștigăm o excursie gratuită înapoi în România? Azi orice idee e o idee bună, suntem aici ca să ne destindem.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

47 comentarii Adaugă comentariu

  1. Salut.
    Nu uita ca se combina si scheme de alba neagra. Ai 2 prieteni care intra ei si te bat si castiga sa vada restu de fraieri ca e usor.

    10
  2. #2

    Salariile ălora de la minister sunt mici, într-adevăr, aici au dreptate. C-or fi unii corupți și restul incompetenți este altă problemă, dar oamenii profesioniști nu îți vin pe 1500-2000E. Până și șefii au salarii proaste. Și șefii și șefii șefilor. Deci intri in sistem cu mai puțin de 2 mii de euro, iar la bătrânețe, când ajungi bosul suprem, câștigi 3 mii? Eh, mult succes să atrageți oameni deștepți, muncitori și cinstiți. Păi până și un absolvent de Bioterra care a făcut un internship de bătut în taste 2-3 luni ajunge să câștige mai mult. Sau un incult care de-abia a terminat liceul și a făcut un curs de 2-3 luni, și ăla când începe munca în rol de junior cere 1500-2000E. Iar peste câțiva ani vrea 5 mii. Vi se pare în regulă ca șefii de la Finanțe să câștige 3 mii la bătrânețe? Așa se întâmplă și în magistratură, să știți. Un judecător debutant are vreo 8 mii de lei salariu, mai face și naveta între orașe, că nu îl repartizează nimeni unde are domiciliul. Și după vreo 5 ani de muncă, ajunge să câștige și el 2 mii de euro, cât juniorul Bioterra. Numai deștepți, muncitori și cinstiți atrage și aici sistemul, clar. Noi putem să-i înjurăm cât vrem, dar tot ăștia sunt, alții mai buni n-au de ce să vină.

    15
    • #3

      Primul ministru în Belgia are 10000 de euro. De ce un funcționar incompetent, hot sau puturos ( 70-80% ) considera ca 2000 de euro este o retribuție modesta în România?????

      20
    • #4

      pentru ca asa ni s-a bagat in cap, ca ei trebuie sa fie fffff bine platiti, pentru a nu fi supusi tentatiei. pentru ca stii cum e, eu i-am obligat sa se duca acolo sa se angajeze

    • #5

      Ia arata-mi si mie unde se platesc 2000 de Euro asa usor in privat. Ca la stat vad ca sunt salarii mici 2000 de Euro. Si hai sa le plangem de mila bietilor judecatori, ca saracii au salariul mic. De aia ies cu zeci de mii de lei pensii, ca au avut salariul mic la inceput. O avea 8 mii de lei salariu, dar probabil ca venitul este de doua- trei ori mai mare. Sporurile sa traiasca.

      24
    • #6

      Alin, ala incompetent, hot si puturos poate sa considere orice, el oricum nu va fi de folos, mai mult incurca. Dar pune-ti pe celalalt sens intrebarea: Sunt suficienti 2000E ca sa atragi un competent cinstit si harnic? De ce s-ar baga intr-un sistem imbacsit si corupt cand poate castiga dublu sau triplu in mediul privat?
      Cand un bugetar se plange, stim replica: “Nu iti convine, du-te la privat!” Doar ca aia buni s-au dus deja. Au ramas “la stat” cu 2 mii salariu cei care n-au mai avut loc “la privat”, n-au avut de ales. Iar la astia putem urla si injura pana răgușim, tot ei vor rămâne, tot la fel vor munci. Eu zic că sălariile sunt mult prea mici pentru a atrage oameni competenți, nu că sunt prea mici pentru incompetenții deja existenți, dăh!
      Iar problema asta nu este doar în România. Crezi că belgienii, francezii, italienii sau americanii sunt mulțumiți de bugetarii lor?

      7
    • #7

      Alex, vorbesti in necunostinta de cauza, ai auzit tu pe undeva de pensii speciale si sporuri. Un judecator ajunge dupa mai mult de 5 ani sa castige 2 mii de euro cu tot cu sporuri. Da, doar salariul este si mai mic, dar in total ajunge la 2 mii net. Asta dupa ce: a terminat Dreptul, a dat examen si a intrat in barou, a muncit cel putin 5 ani ca avocat, a mai invatat vreo 6 luni pentru examenul de judecator, a muncit inca 5 ani ca judecator si tadaaam, minune, 2 mii de euro net! Bine, poti sa sari peste cei 5 ani de avocatura (sau alta experienta juridica), daca dupa ce termini Dreptul, mai dai inca un examen si faci INM-ul. Ia vezi, cati mai sunt pe loc la INM?
      N-ai vrea să fie plătit mai prost decâț ala care iți bagă șarpele pe țevi? Sau decat ala care aliniază bordurile pe caldarâm. Putem să-i plătitm și mai prost, cu o mie, dacă 2 mii sunt mulți. Și să te judece unii cu 8 clase, iar absolvenții de INM să treacă la aliniat borduri.

      15
    • #8

      Prietena mea, procuror tanar, are 16000 pe luna. Poate n-ai informatii actualizate.

      28
    • #9

      Adriana, prietena ta, procuror fiind, banuiesc ca nu este si judecator, corect? Sunt profesii juridice platite si mult mai bine la stat, despre judecatori am scris. Iar salariul lor atat este: putin peste 10 mii de lei, dupa 5 ani de munca.

      5
    • #10

      Stie cineva unde este butonul cu care ma pot abona la comentariile lu’ Dani la adresa a/i/utistilor?

      11
    • #11

      Uite, Adriana, ca sa nu ramai nelamurita: portal.just.ro/101/Documents/Memorandum%20situatii%20de%20la%20DEFA%20MH/Situa%C5%A3ii%20drepturi%20salariale/dr_sal_jud_31032023.pdf

      Pe ultima coloana ai brutul. Ia vezi, cat este la judecator de judecatorie, vechime 5-10 ani.
      Uite si calculator pentru net:
      www.calculator-salarii.ro/calcul-salariu-net/

      2
    • #12

      da dar am eu o cunostinta mai tanara ca mine la dna, care …

      3
    • #13

      @Dani Corban
      Ori faci misto/trolling ori esti paralel cu realitatea din Romania , extrem de paralel. Dupa cum vad ca insisti si insisti nene facand pe avocatul bugetarilor este clar ca nu faci misto ci doar esti dezorientat ca sa ma exprim elegant.
      La medici la fel s-a latrat ca “vrem salarii mari ca sa fim performanti” si rezultatul a fost aceasi mizerie dar pe bani mai multi.La fel cu profesorii, vrem bani mai multi, rezultatul va fi ca la medici.
      Deocamdata putorile de la buget stau pe banii nostrii , ai prostilor din economia privata iar cand ai nevoie tu ca cetatean de statul pulii romanesc esti tratat mizerabil , asa ca mai usor cu lacrimile de tristete pentru viata grea a bugetarilor.

      20
    • #14

      Da, gigi, eu vreau salarii mai mari pentru bugetari. Te oftici? :)) Asa mi se pare normal, sa fie platiti mult mai bine. Nu toti, de acord, trebuie unii dati afara, trebuie o reforma, dar nu taieri de pensii si salarii. Pentru specialistii de la Finante, de exemplu, as vrea salarii de macar 4-5 mii de euro net. Chiar 10 mii euro daca este unul cu capul mare. Pentru magistrati, la fel, vreau dublarea salariilor si a pensiilor. Sunt bani. Vin acum aia 10% de la ITsti.

      13
    • #15

      Acu’ băgai dă samă, nu e neam buton, e la orice comentariu.

      7
    • #16

      Nea Zapada, ce tot insinuezi cu ITstii tai? nu inteleg :)) Ti-am mai zis ca ii stiu pe multi, mi se par oameni minunati si le port tot respectul.
      Acu’, matale esti om umblat si trecut prin viata, ai idee de ce sunt romanii asa porniti impotriva bugetarilor? Ii vad asa nervosi pe multi, le simt wifi ura, au un dinte impotriva, nu inteleg. Hai sa o luam sistematic. Presupunem ca dimineata cand ne trezim, pe la un 9 asa, nu mai exista picior de bugetar in Romania. Au disparut TOTI bugetarii din Romania. Pai pana la pranz suntem toti cu furca in maini, sau in cur, cum ne-o fi fost norocul, baricadati prin poduri si prin barloguri. De la 9 pan’ la pranz, noi ajungem pe culmile apocalipsei, daca dispar deodata toti bugetarii.
      In schimb, daca dispar, sa zicem… toti ITstii din Romania. Bine n-o sa fie, recunosc, va strănuta oleacă PIB-ul, dar dăm comandă în Bangalore de alții noi, si până la pranz ne-am refăcut stocul.
      Romanii nu inteleg importanta bugetarului, nu imi explic. Adica gigelul care îi dă cu silicon in spatele veceului câstigă mai mult decât gigelul care îi decide partajul si la cine îi rămân copiii, dar nu vedem o problemă în asta. Noi știm doar muuu! muuu! muuuie la toată lumea!

      14
    • #17

      Si eu vreau salarii mai mari la bugetari, dar sa ramana jumate din ei, restul automatizare. Ca daca doar maresc salariile la Finante fara criterii de performanta si fara unelte (da, IT), pe ce pui pariu ca devin sinecuri pentru incompetenti?

      4
  3. #18

    Ca sa inteleaga si un neofit in al TikTok-ului (prefer sa ma tin departe de el), interlopii fac un fel de casino live / online, complet ilegal, si gasesc utilizatori care sa joace / parieze contra lor (asta in conditiile in care in orice tara din vest, daca vezi o alba-neagra, poti fi sigur de unde sunt de origine cetatenii respectivi, si complicii lor?

    32
    • #19

      Exact. Și lumea joacă. Și, cumva, nimeni nu găsește acel cont unde intră banii. Nici nu întreabă de unde a apărut acel Urus care e parcat lângă alte patru mașini de peste 200k. Sau de unde ai jumătate de milion cash.

      Altfel, SRL-ul tău de bloc cu trei angajați va fi controlat până la ultima anexă.

      36
    • #20

      Ok, pai nu pot decat sa:

      1) felicit initiativa antreprenoriala a acestori intreprinzatori

      2) imi pun toata increderea si speranta ca oamenii legii (politistii, procurori, ANAF etc. etc.) se vor sesiza in cazul in care exista aspecte mai putin legale 🙂

      16
    • #21

      Cand sunt atat de multe jocuri de noroc, si online si offline, eu nu inteleg de ce ai juca 21 la George Pian?

      18
    • #22

      Cum de ce? De frica…

      9
    • #23

      Frica de?

      1
    • #24

      Cand primesti invitatie de la Pian sa joci atunci trebuie sa joci, crede-ma!

      9
    • #25

      Tu ai primit?

      2
  4. #26

    Trebuie sa fii cel putin idiot ca sa te bagi la asa ceva…

    20
    • #27

      E fix ca la steagul rosu (probabil ca romanache nu e familiarizat cu expresia americaneasca “red flag”) de pe litoral, si “lasa-ma ba sa intru, ce-am venit pe banii tai, nu mai ia pe mine valu'”

      16
  5. #28

    I mean…nici nu stii ce sa mai zici. Avem aici asa, niste interlopi care scapa de bani niste prostalai. Nu vad mari probleme aici, vant in pupa baieti, m-am saturat sa mor de grija tuturor retarzilor carora le pica din gura. A doua problema, aia castiga bani si nu platesc taxe pe ei. Aici intervine de fapt cu adevarat alienarea noastra ca cetateni, in alta tara sau acum cativa ani m-as fi enervat. Azi ma gandesc si daca ar plati taxe pe ei unde se duc taxele alea? In spitale? In scoli? In dezvoltarea si imbunatatirea vietii noastre? Nope, se duc in buzunaru lu Ciolacu si restului de infractori si NICIODATA unde trebuie. Cu cat se colecteaza mai mult cu atat se va fura mai mult. Asta cu nu avem bani la buget ca nu colecteaza ANAF-ul este o problema falsa, da ANAFul nu colecteaza ca sunt si ei niste infractori, dar cu cat mai mult ar colecta cu atat mai mult ar cheltui trepanatii. E ca si cum i-ai mari salariul unui parinte dependent de droguri ca sa ramana bani si pt lapte praf la copil. Nu boss, ala o sa traga pe nas un pic mai mult si copilu tot mort de foame o sa fie. Deci dilema e, niste infractori nu impart furaciunile cu alti infractori. Well, I can live with that.

    20
    • #29

      e infractiune organizarea jocurilor de noroc fara licenta

    • #30

      Hai bre ne impiedicam noi de detalii din astea cu licente, vorba aia se construieste si apoi se scot avize si tu vrei Elvis Clape iutzi asta sa aiba licenta de jocuri de noroc acu cand e la inceput de drum in antreprenoriat, nu stiu ce esti asa grabit…

      Poate doar daca se supara concurenta in pacalit prostii, casele de pariuri, atunci sa miste ceva institutiile romane, ca si-asa ii au in buzunar. Probabil inca nu au iesit statisticile cu cata gaura in castiguri le provoaca indemanaticul.

      15
  6. #31

    Oameni buni, voucherele de vacanta se platesc de catre bugetar. Nu e pomana, li se trage lunar rata si tampitii nu se prind pentru ca e impozitul de 45 la suta pe norma de hrana. Mai terminati cu vaicaritul, la privat asa ceva nu se poate da, ca patronul nu e tampit sa ofere gratis si nu exista norma de hrana dim care sa se plateasca voucherul de vacanta. Statul ajuta bancile si horeca cu manevra vouchere de vacanta pt bugetari.

    8
    • #32

      Voucherele alea de vacanță, majoritatea, se duc pe țigări, alcool și mese pe la hoteluri, pensiuni etc, care le accepta. La suprapret. Că ăia la stat cu salarii mici (gen 2, 3 mii lei), nici bani de vacanță nu au, așa că le cheltuie pe ce pot sau iau jumătate din valoarea lor. Mânării. Din pct meu de vedere, ar trebui să le scoată complet. Și cum sa zic, banii de la stat pentru salarii vin de la privat. Dacă tot își plătește angajatul la stat dările, să își plătească și vacantele, la ce îi trebuie vouchere? Nu fac nimic sa sprijine turismul.

      8
    • #33

      da, in afara de forma de manifestare concreta a traditionalei pomeni din bani publici, voucherele nu au noima.

      9
    • #34

      Oamenii care nu-s absolut oligofreni poate ar dori să-și cheltuiască salariul unde vor și când vor, fără să le rezerve cineva X% pentru mâncare, Y% pentru vacanță, unde zice statul.

      8
  7. #35

    Si apropo pt copii, voucherele vechi au expirat, cele noi nu sunt incarcate cu bani. Ce vouchere folosesc, atunci, copii? Stati linistiti, nu au fost bugetarii pe tarmul cocalarilor.

    2
    • #36

      poti utiliza voucherele de plastic cu poza unor personalitati pe ele sau cardurile bancare uzuale.

      4
  8. #37

    Adrian Corduneanu e aproape non stop live pe tiktok si mai mult de atat ma amuza cat patos pune in confruntarile alea cu tap tap. Mereu are minim 500 oameni pe live.

    4
  9. #38

    titlul ar fi trebuit sa fie ”am intrat pe tiktok ca sa nu intrati si voi”!

    6
  10. #40

    O treime din bugetul țării se arde pe salariile bugetarilor, cea de-a doua treime se duce pe plata pensiilor iar a treia este cea împrumutată cu scopul de a acoperi gheara pe care au dat-o vistieriei.

    9
  11. #41

    Aaa… work from home, probabil era suspect de corona, respekt!

    2
  12. #42

    norma de hrana e o prostie inventata de stat, prinsa in contractul de munca. Spune-i pomana de la statul… muma. Cand era psd la putere a vrut sa ajute fomistii din horeca mai mult de 3 luni pe an. Si s-au dat vouchere de vacanta prin imprumut luat de stat de la privatele banci, pentru a se cheltui la privatii Horeca, cu banii care se returneaza de catre bugetar prin supraimpozitare. Pomana de la stat, din banii bugetarului, pentru privat, deci, ciuma. Un bugetar plateste peste 1600, cu impozitul de 10 la suta, pentru carduri care valoreaza 1450, deci, camatarie. Problema tarii nu sunt normele de hrana si vouchere de vacanta, echivalentului unui salariu minim, respectiv doua, ci sporurile. Dar prostimea nu stie, ca sporurile se dau raportat la functie si post, desi toti bugetarii sunt egali în procent. Nu vad sa se scandalizeze pe aici careva ca unii medici au spor de 9000 de lei lunar si fara sa faca garzi sau sa vina dupa program la serviciu, unde sunt alti bani suplimentari, cum erau si banii de eroi covid, impozit doar 10 la suta si nu v-ati prins:)
    p.s. zicea cineva pe ce

    2
  13. #43

    in armata, sanatate si invatamant, la stat, salarii mizerabile, in jur de 3000-4000 net, oameni cu calificare si concursuri. Nu mai bagati toti bugetarii la gramada, nu toti au primit banii din 2022 in 2018, ca medicii si asistentii, care au primit dublu si triplu peste noapte, pomana hotilor psd. Si nu toti au carnet de partid, sa acceada pe functii fara concurs cu un candidat, cum au multi din conduceri.

    7
    • #44

      Daca era covidul ăsta cu mortalitate puțintel mai coioasă așa un 5-10%, nu-ți ajungeau toți banii ca să le dai cadrelor medicale. Repede uităm ce panică a fost la început.

    • #45

      3000-4000 in mana e putin pentru bugetari? Restul cu 1870 lei in mana, care suntem cateva milioane sa murim, pentru voi, bugetarii!

      9
  14. #46

    Alea din link sunt brut nu net. Ia-o de la unul care are familia bugetari.

    1
  15. #47

    Eu cred ca interlopii sunt mult mai destepti decat credem noi si au invatat din greseli, de ce sa faci un poker offline ,real cu participantii fata in fata la juma de metru cand un pagubit /pierzator/ ghinionist poate scoate brisca si-l inteapa pe crupier sau ala de tine casa? cum se enerveaza unul si vrea sa rastoarne masa pac flit si ban si banul ramane pe card

    4