de PAH

De când s-a scumpit berea am început să simt nevoia acută de a avea o slujbă. Nu de alta, dar frecatul mentei aduce profit doar atunci când se practică într-un cadru instituționalizat.

Așa se face că, de luni de zile, printre alte încercări, mă dau în fiecare zi pe un site de joburi. Chiar dacă aș găsi mâine slujba pe care mi-o doresc, tot aș continua să vizitez site-ul respectiv pentru propriul meu amuzament.

Trec peste faptul că, fiind criză, oamenii angajați ca să scrie anunțurile de angajare sunt resursă umană ieftină, prin urmare cam proastă. Trec și peste faptul că dacă ai terminat mai mult de 4-5 clase ești nerușinat de overqualified. Se mai întâmplă, nu-i chiar atât de grav.

Mi-a atras atenția, însă, un anunț extrem de serios al firmei Confidential, din București, care caută “Creative director”. Spun că anunțul este serios pentru că este scris în limba engleză, iar asta mi se pare dovada supremă de seriozitate, mai ales pentru o firmă care oferă prduse în limba română.
Oamenii oferă clasicul “good salary package” + “Mobile phone, notebook (Apple)” și “company car”. Pentru asta, însă, trebuie să ai “Solid background in copywriting”, dar să fii student sau absolvent de arte plastice.

Mai mult, pentru a putea face ceea ce face de obicei un director de creație, trebuie să cunoști la perfecție următoarele: Photoshop, Illustrator, Quark, InDesign, Flash, Adobe AfterEffects & video editing, HTML, DHTML, CSS, Actionscript & Drupal. Cred că doar dintr-o scăpare regretabilă lipsesc softurile de mare respirație “Mătură-ți singur în birou 2.0.3” și “Ajut-o pe nevasta șefului la cumpărături 3.4 Beta version”.

Oricum, așa cum frumos spune poetul, prost nu este ăla care cere, ci proști sunt ăia 7 care deja aplicaseră pentru o slujbă ce reunește experiența aprofundată a cel puțin 3 oameni. Celorlalți, ce încă n-au aplicat dar se gândesc să o facă, le recomand prietenește bestsellerul “Blowjob for dummies”.

Sigur îi va ajuta foarte mult în relațiile cu astfel de patroni exigenți și generoși în acealși timp, gata oricând să pună la bătaie un telefon mobil.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.