Într-un colț întunecat și rupt de realitate al Ministerului Educației/ CNPEE un grup de oameni a scris și aprobat subiectele de Bacalaureat. Rupți de realitate fiind, cum ne-au obișnuit, au găsit metoda perfectă de a se aplauda puțin. Așa:

Vedeți voi, puteau să dea orice altceva, dar n-au putut să rateze ocazia de a cerși niște respect. Acum, ca elev, ce naiba să scrii? Riști să zici ceva pe axa faliment-incompetență-nesimțire sau să menționezi cât de degradant e sistemul și câți inutili adăpostește? Să scrii că educația bună depinde de numărul de dezaxați care-și varsă neajunsurile pe tine? Dacă dai peste corectori frustrați, aceiași dumnezei cu pix care nu concep să fie criticați?

Hai să înghiți gălușca și de data asta, că ai muncit o grămadă pentru examenul ăsta. Mai ai încă două, apoi ai scăpat. La facultate sigur o să fie mai bine.

Ăsta-i un mecanism scârbos, menit să te obișnuiască de mic cu „nu acum, acum e mai bine să taci”. Imaginați-vă cum aleargă scârbele alea după ministră – „Uitați, doamna Ligia, ce frumos au scris copiii în lucrări!”. Dacă te gândești că altă conducere ar face altfel, că o să se îmbunătățească ceva în timp – nu, nu o să. E acel „nu acum” care învie și te face să speri. Mecanismul funcționează.

La liceul Șincai din București un profesor de religie (bineînțeles), fost inspector (dat afară pentru că, șocant, e un libidinos), a anulat zeci de lucrări pentru că „de” din titlul „Examenul Național de Bacalaureat” era pe al doilea rând. Acest bărbat adult a simțit nevoia să dea cu ștampiluța lui mică pe zeci de lucrări, bătăndu-și joc de munca și nervii a vreo 70 de copii. Simt și eu nevoia să-i vedem fața:

…pentru că e exact cum îmi imaginam un profesor de religie și inspector școlar care ar da acolo. Observați privirea ageră, marca Ligia Deca. E ceva acolo care impune respect – nu știi dacă se uită prin tine, dacă a uitat să respire sau se gândește la o ceafă de porc. E important să vedeți cum arată pentru că nu i se va întâmpla nimic. Se face o anchetă, cineva își va asuma ceva, înapoi la ștampiluțe.

Alt gardian al Bacalaureatului, a considerat că sloganul „Defining the grey area between black and white as the color Off-White” scris pe adidașii unei eleve e tentativă de fraudare. A pus-o să se descalțe. Inutil? Da. Umilitor? Absolut.

În altă parte s-a anulat o lucrare pentru că elevul a mai cerut o foaie și i s-a dat foaie dublă, nu „foaie de mijloc”. De unde să știe supraveghetorul de care foaie să dea? Sunt atâtea opțiuni (toate cele două), apoi mai e și stresul de a te uita la ceas. Am făcut asta, e greu rău, vă zic. Revenind, rezolvarea românească: prost elevul că nu știe toate cele 623476554 de reguli făcute ca el, un mic infractor, să nu păcălească agerimea și verticalitatea sitemului.

Acum să vedem rezultatele și contenstațiile. Abia aștept partea aia cu note de 6,20 devenite 9,25 sau chiar 2,8 devenit 9,8, ca să închidem circul cu concluzia că și generația a învățat foarte bune ce-i aia bătaia de joc românească.

Ziceți și voi, ce-ați fi scris pe foaie?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

63 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    În genunchi pe cuie sa v-o dau la mue.

    9
  2. #2

    Cand fi-mea s-a apropiat de varsta inceperii scolii, am facut consiliu cu molia din dotare si am decis: gata, ne caram din tara.
    Acum, la un an de cand a ajuns aici, fi-mea trece de la ITK(scoala la care inveti limba) la scoala normala. No “ragrets” whatsoever.

    2
  3. #8

    MUIE PSD !

    1
  4. #9

    Parintii copiilor alora tratati asa ar trebui sa aiba niste discutii in particular cu profesorii, discutii dinalea cu lins papucii si scuipat in gura.
    Problema majora este ca majoritatea parintilor considera ok si chiar aproba stilul ala de umilinta.

    3
    • #10

      e bine ca stii de acum ce sa faci daca o sa ai ocazia.

  5. #11

    Ca om care a gustat scoala romaneasca din ambele parti ale catedrei, nu pot sa strig nimic in gura mare. Ura o port doar in suflet.

    1
    • #12

      Foarte bun bancu’ cei nascuti pe vremea lui Nea Nicu si-l mai aduc aminte!

      1
  6. #13

    Multumim profesorilor,
    Un gand bun
    Inspectorilor scolari!
    Elevii recunoscatori.

    2
  7. #15

    Pe mine ma deranjeaza faptul ca numele elevilor sunt ascunse…GDPR.

  8. #16

    bai deci compunerea aia e moartea neuronului.

    iar aia cu scris pe alt rand titlul sau numele sau ciorna ca are 2 foi sau 1 sau ce mm era… hm, discutabil, cred ca sunt multe nuante. s-a ajuns intr-o extrema si din cauza fraudarii. si acum 20 ani ne tampeau aia cum ne scriem numele si cum indoim coltul peste nume si cum lipim eticheta aia peste colt ca sa nu para ca e un semn pt cel ce corecteaza, gen “la lucrea de are “de” pe randul 3 in loc de randul 2 sa dai nota 10″

    1
  9. #17

    Am avut noroc de profesori de treabă, care, chiar dacă sistemul era abia desprins din comunism (în teorie cel puțin), au știut cum să ne educe, fără umilințe sau înjosiri. Și nu era ușor.

    2
    • #18

      Cam asa si eu, sunt recunoscatori nu atat scolii, cat mai ales invatatoarei si profesorilor.

      Doamna asta mi-a fost invatatoare, am intrat in clasa intai in ’86, am fost a doua ei generatie: ziarulfaclia.ro/a_1/din-culori-bucuria/

      Gimnaziul (si apoi si liceul) l-am facut la un liceu prestigios, pe care-l terminase si tata in ’70, am avut aceeasi profesoara de franceza.

      Imi aduc aminte si acum ca prima lectie de istorie din a 5-a (era istorie antica) a fost despre tezele tovarasului (tovarasa de istorie era sefa la pionieri), dar na dupa Revolutie s-a reorientat (altfel competenta, dar ne-a cam chinuit la istorie, am pris si teza la istorie intr-un an).

      Imediat dupa Revolutie s-au perindat diversi profesori (l-am avut de exemplu pe asta la romana: ro.wikipedia.org/wiki/Ionel_Roman daca mai traieste ar avea 81 de ani. Stiu c-am invatat chestii avansate la romana, EPR Element Predicativ Suplimentar etc.

      Dup-aia s-au stabilizat si-a fost fain c-am avut profi din gimnaziu care ne-au dus pana la bac. Proful de romana care-a venit dupa zici ca era Eminescu asa avea parul pieptanat peste cap, si-ti spunea pe nume, si nu-ti dadea zece decat daca atunci cand te asculta / in lucrare ii spuneai ALTCEVA in plus fata de ce-ti spusese el (ceva ce-ai citit tu, sau din capul tau). Imi aduc aminte c-am luat nota maxima atunci cand am zis ca ajut la o lectie (cred ca Tiganiada de Ion Budai Deleanu, am citit-o inainte etc.)

      Dar cea mai tare a fost profa de mate. O doamna mica, grasutza, nu cred c-avea mai mult de un metru cinzeci, dar avea autoritatea necesara sa se impuna (in sensul bun al cuvantului) si macar daca nu putea sa te faca sa iubesti matematica, macar sa nu ramai pe langa. In a XII-a, sambata de sambata venea pentru cine vroia sa vina, din timpul ei liber, sa dam simulare de subiecte date la bac anii trecuti, si simulare nu asa, ci cu nume ascuns (ma rog clar ca ne stia dupa scris) dar ca sa fim in conditii de examen, le corecta in timpul ei liber, si saptamana urmatoare facea cu noi corectura subiectelor, atat cu cei care facusera bine cat si cu cei care gresisera care sa vada unde gresisera.

      Si in fine am avut si colegi zdraveni la cap, nu cu fite (desi era si un bucurestean, tatal lui era un mare chirurg, a fost amuzant pana ne-am obisnuit cu stilul de-a vorbi repezit, si bine ca pe vremea aia nu aveam nici Internet nici Goagal, nu stiam pe vremea aia (am aflat mult mai tarziu) c-am fost coleg cu baiatul unuia din fondatorii BT (acu’ daca virgula stii ce si cum sa cauti gasesti lucruri interesante despre unii si altii din acel mirific oras “cilivizat”

      A si acum c-avem Internet si gugal / goagal, m-am uitat la evaluarile lasate de mirificii elevi din zilele noastre…

      Initial liceul era cu profil geologic / ceva de genu’, am avut sansa ca s-au creat clase de informatica, dar in intelepciunea ei, conducerea scolii a inchiriat intr-o vara calculatoarele lu nea ala care facuse Caritasu’; din pacate erau parolate, dar nu le curatasera in toamna cand am revenit la scoala… am incercat noi mici heckari dar n-am reusit 😀

      2
  10. #19

    Bai manca-mi-ati pla de comunisti basiti, pe criminali nu-i pedepsiti pana nu aveti dovezi, dar pe noi ne pedepsiti doar cand aveti suspiciuni.

    5
    • #20

      in general de aia nu renteaza sa fii cinstit

    • #21

      Exact. Aveam impresia ca apucaturile astea de pe vremea mea s-au dus la gunoi, vad ca nu.

  11. #22

    In liceu, inainte de bacalaoreat aveam un profesor de fizică care te trecea clasa doar daca dădeai 50 de mărci germane, altfel nu treceai.Ei, chestia e ca eu eram foarte bun la fizica si nu am vrut ( si nici in vis avut ) sa dau acea șpagă. M-a lasat sa scriu doua table de exerciții iar la final, inainte de rezolvarea a iesit din clasa, a reintrat si a spus ca am copiat si mi-a pus 4. Aproape nu am intrat in bac. I-am dat 50-ul si m-a trecut. 30 de elevi x 50 x 12 clase inseamna 18000 de mărci de trei ori pe an.Acum este inspector școlar Sef si are casa de 500 k in centrul orașului, Sef de sindicat in învățământ si mare scula la PNL. Nu s-a schimbat absolut nimic in 25 de ani, exact la fel.

    8
    • #23

      foarte slab omul, ficusul prezidential are 5 (a avaut 6, dar a uitat cheile de la ea pe undeva si mai are doar 5). Asta e, ghinion.

      Culmea e ca tinerii de azi isi bat joc tot de profesorii aia buni sau slabi de inger, cei smecheri fac smecherii in continaure,

      2
    • #24

      Daca aveai coaie, ne ziceai si cum il cheama. Sau macar orasul. Dae nu ai.

      3
    • #25

      da, pentru ca e fff relevant. iar provocarile de la straini sunt cele mai importante in viata

    • #26

      Asta crezi tu ca e provocare , de la un strain, ca sub anonimat sa iti spui povestea? Pai romanu’ e atat de laş, incat nici daca nu stie nimeni cum il cheama, tot nu vrea sa spuna adevarul pana la capat. Greu iese comunismul asta spurcat din noi. Zi-i mai pe nume! Daca tot te-ai apucat. Mai apar si altii care ar putea sa-ti confirme povestea.

      2
    • #27

      bro, ia scrie aici cum te cheama, verificabil

    • #28

      Un muist d-asta de pe la ASE si-a luat-o de mai multe ori de la studenti, si tot nu s-a potolit. Calin Oprea pe numele lui, preda Contabilitate de gestiune. Vis de materie!

    • #29

      ori ii placea, ori nu si-a luat-o cum trebuie.

  12. Ahahahahahaha. Citez: “admisibil prin îndreptarul ortografic ortoepic și de punctuație al limbii române și nu ca să fac în ciuda examinatorului”. Citatul e din lucrarea mea de bac și se referea la lipsa cratimei. În loc de cratimă, pun blanc. Chiar și când scriu de mână. Cu asta am încheiat ceva eseu argumentativ dacă bine țin minte.
    Well, campion pă sate, de la 6 m au dus la 9.50 la contestație.

    Eu n aș fi ratat ocazia din articol. Deci să și dea jos chiloții și să te invite….pfoa, păi mă frătiuc…cum să refuz eu să ți o trag cu un cactus dacă tot îmi dai ocazia?

  13. #31

    scoala romaneasca pregateste tinerii de azi pentru experientele pe care le vor avea la maturitate. umilirea de catre sistem a cetateanului trebuie exersata de mic si asimilata ca o experienta necesara si utila.

    7
  14. #32

    Șerban, de ce a trebuit să pui poza, că am scuipat ecranul telefonului…

    1
  15. #33

    Scoala romaneasca este un cacat traumatizant care a produs, produce si va produce adulti cu probleme la cap din cauza stresului incasat total aiurea , cred ca din 10 profesori cam vreo doi..hai trei sunt buni restul sunt gunoaie umane care nu au ce cauta in invatamant. Deja observ si pe pielea juniorului ”calitatea” sistemului romanesc de invatamant si am mari indoieli ca doar marirea salariilor va produce calitate, opinie personala.Afirm cu tarie ca elevii care reusesc o fac in ciuda scolii nu datorita scolii.

    2
  16. #34

    Rezolvarea acestui subiect consider ca atat facand referire la punctul de vedere enuntat de autor in opera evidentiata in cerinta precum si utilizand opiniile derivate experienta personala se poate sintetiza o idee principala ce este cel mai bine ilustrata de citatul marelui nostru scriitor Ion Creanga:

    “Şi turbare de cap şi frântură de limbă ca la aceşti nefericiţi dascăli nu mi s-a mai dat a vedea; cumplit meşteşug de tâmpenie, Doamne fereşte! ”

    Va multumesc si ma duc sa-mi pregatesc discursul pentru “summa cum laudae”

    3
  17. #36

    Tocmai am incheiat o noua runda de negocieri cu garoii ( asa le zic ambilor chiar daca ea nu e garoaică). Ca sa nu ziceti ca sunt eu al dracu, ca nu sunt impaciuitor, omul pacii. Le-am dat termen si s au angajat solemn sa imi plateasca pana la data de 5 iulie. Sa vedem daca nu si respecta cuvantul, declansez operatiunea Barbarossa cu ei, generalul Armaghedon e pregatit de atac :))) S au mai pe intelesul ciorii – operatiunea Babardosa :)))

  18. Fii-miu a dat examen. Din cauza de gdpr nu s-au afisat liste nominale cu rezultatele ci unele cu ceva coduri primite de copii la examen.

    Ei, pe listele cu codurile vietii a fost respins cu succes cu nota 3.85. Nu va spun ce-a fost in sufletul lui…

    Peste cateva ore, cred ca si-au dat seama ca au incurcat ceva, deoarece au afisat listele nominale unde avea nota 8.35

    Sa nu le xuti xuma-n xur?!

    4
  19. #39

    Daca la contestație este o diferența de notare mai mare de un punct, atunci exista o problema a ambilor corectori. In mod normal, corectarea defectuoasa ar trebui penalizata financiar dar nu se penalizează in niciun fel pentru ca, daca s-ar face asta, nu ar veni nimeni sa corecteze pt câți bani oferă ministerul. TEORETIC, lucrarea este corectata INDEPENDENT de doi profesori. Nu sunt admise diferențe de corectare mai mari de un punct, dar, foarte straniu, aceste diferențe nu apar niciodată.

    Nimeni nu vorbește despre cat timp este alocat corecturii unei teze. Sau despre zecile de tabele si tabelașe care trebuie completate in timp ce se face corectarea si mai ales după aceea. Evident, nu este o scuza, dar este un adevăr.

    In ceea ce privește completarea acelei casete din foaia de examen, cred ca e normal ca toate sa arate la fel – asta e si scopul, sa NU existe semne particulare. DAR acele diferențe trebuiau observate de supraveghetori, foaia se completează înainte sa vina subiectele, deci de putea remedia orice posibila greșeala in timp util.

    Vor fi făcuți responsabili supraveghetorii? Nu, pt ca, la fel, pt ce bani sunt plătiți pt asta, nu vor exista suficienți oameni. Si asa lucrurile stau pe muchie in fiecare an.

    1
    • #40

      Nota din bac la romana a fost 6.80.
      Știam că am făcut bine. A făcut tata contestație fara sa știu și m-au chemat a doua zi din somn la școală sa recorecteze lucrarea.
      9.70 nota nouă.
      In caz de diferente mai mari de 1pct intre corectare și recorectare se resigileaza lucrarea și se trimite la alții dumnezei sa o noteze din nou.
      Le-am transmis că îmi bag pula in cei care au corectat inițial și n-am mai mers mai departe.
      Pe atunci se dădea examen la facultate și nu conta nota.

      Smenul maxim era că unii dăduseră spaga și normal că aia au avut note maxime deși erau prosti că lemnul.
      Normal că profesorii, saracii (să-mi bag p in morții lor) au trebuit să tragă în jos de notele ălora care n-au dat că sa iasă la socoteală clopotul lui Gauss.

      1
    • #41

      Soțul a mers acum vreo 5 ani sa corecteze la bac la cei care au dat proba la engleze profil bilingv deci o lucrare avea lejer 4/5 pagini. Norma minima era de 40 de lucrări și era plătit la 3 lei pe lucrare (pe bune ) pe lângă asta au primit “protocol” 2 l de apa plata și un meniul zilei. Acuma și sa fii tu bine intenționat și competent și toate cele ca să îți faci norma și dacă stai vreo 16 ore la corectat înseamnă să aloci fiecărei lucrări între 20 și 30 min în timpul asta trebuie sa fii extrem de atent nu doar la corectare ce și la barem. Hai sa zicem ca la primele 10/15 lucrări ești fresh și apt, dar după aia… trebuie sa fii supra om. Se rezista cu cantități industriale de cafele ca altfel nu ai cum. În fine a mers o singura data, nu mai repeta, responsabilitatea e enorma și simte ca în condițiile asigurate de minister e o bătaie de joc atâta la adresa elevilor cât și la adresa corpului profesoral.

  20. #42

    As fi scris cel mai bun eseu care imi dadea cea mai mare nota – fictiune totala, nu conteaza. Poate e in parte lasitate, da sigur imi vedeam scopul. Ca nici ce am scris cand am dat eu bacul nu era din mintea si sufletul meu si am scris, ca sa-l iau si sa ma duc mai departe.

    1
  21. #43

    Pe toata o am.
    Datorita scolii cu WC in curte de la gradinita pana la clasa a 8a, fara apa si atat de infect incat nu intram in el, am un obicei sa nu beau apa zile intregi, nu mi-e sete, si asta imi pune rinichii si ficatul pe butuci.
    Datorita profesorilor care erau mai preocupati sa ne cheme vara sa spalam parchetul, decat sa ne dea ceva de citit peste vacanta, am descoperit lecturi elementare de una singura, multe dupa terminarea liceului.
    Pentru ca scoala m-a invatat sa ma pregatesc singura si cu meditatii pentru cele mai importante examene, am capacitatea sa vorbesc singura prin casa de cate ori mai am cate o certificare de dat, eu ma intreb, eu imi explic.
    Pentru ca la scoala am invatat sa nu vorbesc neintrebata si sa nu pun intrebari pana ma lamuresc, si in ziua de azi sunt crispata cand trebuie sa pun intrebari de clarificare.
    Pentru ca 12 ani m-au facut sa simt ca ei sunt Dumnezei si eu sunt nimeni, si la 35 de ani imi vine greu sa fac reclamatii, sa sun la politie cand e nevoie, sa ma duc la medic la timp cand patesc cate ceva, etc, pentru ca subconstientul e convins ca eu nu am niciun drept, doar obligatii, si sa nu am incredere in autoritati.
    Asta au vrut sa ma invete cel mai bine, in cei 12 ani de scoala (facultatea a fost la polul opus, norocul meu) – ca eu sunt nimeni si nimic in societate, am doar datorii si obligatii, iar nevoile mele sunt doar scuze si pretentii, totdeauna neintemeiate.
    Ghinionul lor a fost ca au existat si exceptii, si am avut profesori care m-au invatat si ajutat sa imi dezvolt o altfel de personalitate, deloc conforma cu ideile lor.

    4
    • #44

      Mi-am bagat pula-n ei cand o trebuit.In generala am fost in comisia de disciplina, in birou la scroafa de directoare.Mama plangea, eu mi-am zis of-ul.Si acum is un om care deranjeaza, deoarece vorbesc cand tre’ vorbit.Posibil sa nu rastorn carul mare in calitate de buturuga mica, dar macar sa ne bagam pula cand trebuie…ca altfel au murit stramosii degeaba!

  22. #45

    Bă nene. Te apuci tu să îți bați joc de eforturile oamenilor din învățământul românesc care muncesc pe brânci pentru educarea copiilor în spiritul national. De-aia suntem sclavi la străini, că nu ne recunoaștem valorile!

  23. #46

    Am rezolvat mintal subiectele de la matematica :)) Am intrat de curiozitate sa vad ce se mai da… Si le-am facut pe toate, mai putin un subpunct, in vreo 30-40 minute. Mintal tot, fara pix si foaie. Nu am facut de la Subiectul III, punctul 5, subpunctul b, aia cu lungimea segmentului SP. Aveti idee cum se face? M-am uitat la ea 2-3 minute si nu-mi dau seama. Oricum, aia are 3 pct din 100 doar, deci si fara ea tot iau 9,70.

    2
  24. #50

    La limba română, aș înlocui operele naționale cu literatură la alegere. Arghezi a abandonat liceul, nu? De ce trebuie să fie subiect de BAC?:)
    Păstrăm gramatica.

    1
  25. #51

    0 pentru scoala romaneasca, 1 milion pentru profii pe care I-am avut, oameni deosebiti care si-au dat toata silinta.

    Partenerul, alta cetatenie si alta origine, in media clasei, nici prea prea, nici foarte foarte, cam putoare, in prezent sus de tot in domeniul lui.

    Stie infinit mai multe decat mine, tocilara clasei in Romania.

    In primul rand cand noi toceam manuale de biologie, ei plantau. Cand la geografie iti arata profa clasei capitala Germaniei si Rinul, ei vizitau locurile astea. Cand iti explicau ce ai putea face in viitor, ei mergeau la ateliere de x,y,z si incercau lucrurile astea. Mult mai practic si aplicat, mult mai utila scoala in vest. Vorbeste fluent mai multe limbi germanice, se descurca oricand cu o harta, initiativa in orice. Pe mine daca ma trezeai din somn stiam sa iti enumar judetele Romaniei, cateva teoreme, dar nu stiam ce inseamna compounded interest.

    2
    • #52

      De acord cu scoala aplicata. Dar e mai destept si pentru ca e barbat.

      1
  26. #53

    In loc sa dau 15 milioane imprumut ca prostu si sa nu fut, mai bine cu 9 milioane cumparam asta si futeam de rupeam :

    justlove.ro/p/masturbatoare/masturbatoare-clasice/huge-full-solid-vagina-big-ass/

    Concluzie? Prostia se plateste. Intr un fel sau altul. Adica banii ii voi recupera sigur, dar am platit cu nervi, cu timp pierdut, cu energie consumata aiurea, cu sentimente. Cel mai mare prost eu am fost, ca puteam s o ard pe putoare daca intr adevar nu as fi avut sentimente pt ea si as fi considerat o doar un obiect.

    2
  27. #54

    Mi-e scarba si acum cand vad vreun articol in presa locala despre necunoscutul profesor de desen si asa zis pictor Gabrel Baban din Falticeni jud. Suceava. Netalentatul de mine cat pe ce sa raman repetent daca nu intervenea mama cu spaguta sa ma scape, deh eram in anii ’90 proveneam dintr-o familie oarecum instarita la vremea aia. Evident nu am fost un elev model, totusi la materiile reale excelam, dar acest nenorocit Gabrel Baban – autointitulat pictor targeta anumiti elevi dandu-le note mici pentru a obtine spaga.

    1
  28. #55

    Cu inimile pline de mandrie,
    Entuziasti prin tot ce-am faurit,
    Avand in frunte un prof de omenie
    Urmam partidul ce-i nebiruit…..

    • #56

      Maret este dascalul,
      Ce ii aducem omagiul,
      Mandra corabia,
      Mester carmaciul

  29. #57

    Ce a fost pt mine școală în Romania:
    La nivel primar școală făcută în satul natal cu cacatoare în curte nu va descriu atâta zic ca nu erau geamuri deci pe lângă ca era cum era era întuneric. Noroc ca stăteam peste drum de școală și puteam merge acasă când ma trecea vreo nevoie. Învățătoare absolventa de institut pedagogic de dinainte de comunism, îmi aduc aminte cu drag de ea.
    La nivel gimnazial clasele 5-8 făcute la un liceu de prestigiu din orașul vecin. Indurat un bully-ing incredibil din partea colegilor fiindcă eram singurul copil de la tara. Bully-ing susținut de cam toți profesorii care ma acuzau ca miros a grajd, ca am luat locul unui copil “din familie buna”, bătută minim o data pe săptămână ba de colegi ba de vreun profesor.
    Liceu făcut în alt oraș, cică mai înapoiat decat orașul unde mi-am făcut gimnaziul, clasa unde în sfârșit m-am regăsit, m-am integrat și pe lângă vreo 2 profesori excentrici/nebuni am avut parte de oameni faini, nici unul nu ne teroriza și mai erau câțiva printre ei foarte pasionați de disciplina lor care nu îți predau materia papagaliceste ci efectiv te inspirau.
    Facultate cu fosile obosite, plictisite și spagare ori câțiva asistenți tinerei care erau jucăriile sexuale ale plictisitilor dintâi. Cu doar 2 excepții pot zice ca în facultate mi-au predat niște jeguri umane care erau nulități în domeniu. Au fost 3 ani pierduți și îmi pare rău că am cedat presiunii familiei când am vrut sa abandonez la sfârșitul anului întâi.
    Cam atât

    1
  30. #58

    observ cu tristete ca nu se mai acorda atentie unor lucruri care par marunte dar sunt atat de importante pentru oameni, cam ca verdeata. in felul asta ajungi sa crezi ca ai cazut iintr-o bucla infinita de miercuri si joi. am cautat ceva potrivit si am gasit ceva din preistorie care merge, cat de cat:
    arhiblog.ro/vineri-deci-avem-doamnele-retelele-sociale

  31. #61

    Ligia Deca asta e colega aia “pick me” pe care o laudau parintii cand lua un 10 desi stiau ca e sub media de inteligenta, dar o invatau de mica cum capul plecat sabia nu-l taie… si cum orgoliul e ok, dar nu cand vine cazul unui risc oricat de mic… iar ea desi stia ca mai proasta ca jumate de clasa, tot se lauda ca e top 3… a ramas la fel si 20 de ani dupa… la fel de incompetenta si cu capul plecat, dar mandra si deliranta. trist.

    1
  32. #62

    100% communism vibes. Nimic mai mult.

  33. #63

    Nu văd ce ar fi putut scrie pozitiv. I am pus întrebarea copilului (13 ani), reformulata un pic pe genul cum contribuie Scoala la formarea ta? si a punctat foarte bine- după părerea mea “ mai bine ma întreba de vreun profesor și scriam și eu de bine….”

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.