catani

Citind conversațiile din interceptările DNA legate de Șova și Hrebenciuc, am impresia că sunt într-un scenariu de film prost, care trage în mod voit de acțiune, astfel încât să o facă mai palpitantă pentru spectator, ducând doar la rizibil și derizoriu.

Cum Hrebenciuc îi gâdilă orgoliul lui Șova și cum îi susură în urechiușa aia de golan ce trebuie să facă și de unde trebuie să pornească propunerile legislative, cum îi strecoară impresia că are putere și că e viitorul Kim Jong-Un, iar Șova nu vrea decât să audă că e tare, că e bun și că viitorul e al lui.

Oamenii aceștia ne conduc, au fost și sunt la putere. Nu, nu îmi fac iluzii că ceilalți ar fi altfel sau că discuțiile dintre Vidieanu și Băsescu ar fi altfel.
Ideea e că asemenea scenarii există și se petrec în mod real, alături și împreună cu noi.

Iar noi, luptătorii, ne chinuim, ne certăm pe platforme program, ne împărțim în băsiști și …ceilalți, facem demonstrații și mitinguri, plângem și ne luăm în brațe pentru succesele sau eșecurile lor.

Și ei nu fac decât să împartă furtul, să negocieze trădări și grațieri. Să împartă bani pe mizeria noastră. Să ne omoare pe autostrăzile pe care le fură prin neconstruire an de an, cu masterplanuri, studii de fezabilitate și altele. Ne distrug sănătatea și ne omoară în spitale, ne îndobitocesc copiii în școli, prin programe aberante și religii stupide. Ucid, an de an, agricultura, industria, tot ce ar putea face ca viața noastră să devină mai bună și mai independentă.

Și nu, nu e un scenariu de film. E viața noastră, trăită zi cu zi.
Iar tu, cititorule, după ce vei citi asta, nu vei realiza deloc ceea ce vreau să spun și, funcție de crezul tău politic, îmi vei începe un discurs patriotard sau certăreț, care va lăuda/condamna tabăra cealaltă.

Pentru că tu, cititorule, alături de mine și de ceilalți, ești idiotul datorită căruia există ei. Și nu realizezi asta și consideri că te înjur. Și închizi pagina și mergi mai departe.

Iar generația nouă de Hrebenciuci, Necolaiciuci, Șovi sau Băsești va prospera din nou, an de an.

Deputatul Monica Iacob-Ridzi a demisionat din PP-DD și s-a alăturat grupului parlamentar PSD, a anunțat luni președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.