Potrivit sursei citate, în data de 3 martie, „inculpatul, medic în cadrul Institutului Oncologic București, a pretins suma de 9.500 de lei, cuantum pe care l-a redus apoi la suma de 6.000 de lei, pentru a realiza o intervenție chirurgicală în cadrul unității medicale menționate, sumă pe care a primit-o de la martora denunțătoare la data de 24.03.2022

Înainte de orice, aș vrea să spun că sunt și medici, mulți, foarte mulți, poate chiar majoritar, care nu cer bani și nu acceptă bani, nemaivorbind de condiționarea operației de plata unei sume de bani, așa cum a făcut medicul chirurg cardiac de la spitalul, parca din Balotești, care nu l-a operat până nu i-am dat bani, deși se stingea în pat.

Eu, personal, nu am întâlnit, în ultimii ani, medici care să îmi condiționeze actul medical de sume de bani, deși am fost inclusiv la o maternitate. A, asistente șpăgare, da, la greu, bani pentru orice activitate din spital, dar vorbim de sume mici și aia e, îți asumi. Dar altfel, am fost și cu copilul în spital, am fost și în multiple locuri la oncologie (cu cineva din familie, stați calmi, puneți înapoi dopul șampaniei) și nicăieri nu mi s-au cerut bani, dimpotrivă, am fost refuzat dur atunci când am întrebat de costuri suplimentare.

Dar sunt cazurile acestea de așa zis medici. Înainte, spuneai că îi înțelegi, au salarii mici și e o tâmpenie ca omul care îți salvează, la propriu, viața, să se gândească dacă are ce mânca săptămâna viitoare. Serios, medicii câștigă foarte, foarte bine, raportat la societatea românească, alături de politicieni și judecători, sunt cei mai bine plătiți oameni din românia.

Nu înțeleg, efectiv nu înțeleg de ce te-ai înjosi astfel, ca om și ca profesionist, la niște bani la care nu ai dreptul și nu ai de ce să îi ceri. Și, la cel mai serios mod, mi s-a povestit de șpăgi cerute pentru operații la spitale particulare. Nu, nu pot să spun unde, m-ar bate fecioara Maria, născătoare de dumnezeu și nici nu am bani de procese cu o rețea de sănătate.

Când sunt suficienți bani? Unde te oprești? Ai case, mașini, nu ai grija zilei de mâine. De ce continui să strângi, avar, pe spatele celor aflați în cel mai grav necaz, ca ultimul hoț din autobuz?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.