Înțeleg că se desfășoară o amplă campanie legată de faptul că 3 sferturi din rromâni sunt niște imbecili care se distrează sunând la 112 și declarând false urgențe. Sunt de acord, le-aș sparge capul idioților ălora, după care i-aș lăsa în pădure, fără telefon, să vadă cum e să mori și să nu poți suna la salvare, sau să suni, dar salvarea să fie chemată la o adresă falsă de niște puști care consideră că se distrează.

Booon, dacă am sensibilizat opinia publică, acum vine reversul medaliei și întreb și eu, ca omul simplu, când suni la 112?
Să presupunem că suntem o familie tânără, proaspăt mutată în bloc și în cartier, nu cunoaștem pe nimeni și avem un copil mic. La ora 3 după-masa, începe muzica pe scară, la un huligan. Nu e tulburare a liniștii publice, că nu există lege care să îți limiteze numărul de decibeli la care să asculți muzica ziua. Înainte știai că suni la 955, la poliție și venea poliția. Acum, din ce înțeleg aici, asta nu e o situație de urgență.

A, și observ că se face mișto de faza cu dacă ți-a rămas pisica blocată în copac, nu suna la 112. Eu, ca fost pompier, am prestat la dat jos pisici din copac. Se numește salvare de animale, pentru că și animalele au dreptul la viață, ca și noi.

Înțeleg că pisica e mică, nu e de luat în seamă. Dar dacă îți cade calul într-un canal, nu suni la 112? Și dacă nu, unde suni? Și dacă da, cu ce e mai important un cal față de o pisică? Posesorii lor îi iubesc în aceeași măsură, iar o pisică de rasă nobilă poate costa de 3 ori cât un cal.

Concluzia e, atunci când ai probleme care erau deservite de numere de urgență înainte de 112, iar acum nu mai sunt, unde suni?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.