Am citit ieri articolul acesta, o pledoarie foarte bună pentru căutarea echilibrului psihic și o exemplificare, în 10 puncte, a emoțiilor resimțite de cei ce au nevoie de ajutor, dar nu sunt capabili să înțeleagă și să recunoască simptomele. Citiți-l, chiar e interesant.

Acum, sincer să fiu, eu, personal, nu am vreo părere bună despre psihologii români. Nu avem o școală reală în domeniu, nu avem o tradiție iar psihologii buni sunt ca o fata morgana, doar auzi de ei, dar nu îi vezi niciodată. Repet, este opinia mea, bazată pe experiențele mele și ale prietenilor mei. Poate ei există, cine știe. Linkurile sunt binevenite, dacă ați avut nevoie și sunteți mulțumiți.

Ce voiam eu să zic este că da, probabil psihoterapia ajută, dar vă recomand cu căldură, dacă vă recunoașteți în rândurile din articolul de mai sus, un psihiatru. Psihiatrul este medic, recunoaște simptomele, înțelege gravitatea și, ce este mai important, vă poate da o medicație adecvată. Pentru că tot ce simțiți, toate angoasele, toate atacurile de panică, se datorează unui dezechilibru chimic în creier. E o boală, așa cum sunt hemoroizii, de exemplu. Se vindecă cu pastile.

Sigur, în funcție de nevoie, vă poate recomanda și un terapeut, puteți urma și calea complexă a vindecării. Dar, cel puțin pentru început, puteți obține un pic mai multă liniște doar printr-o discuție cu un medic care, în românia, e considerat doctor de nebuni și, prin urmare, evitat, doar nu sunt nebun, nu? eu îmi controlez creierul, nu invers. De fapt, în majoritatea cazurilor e invers.

Așa că da. Până la psiholog, mergeți la psihiatru, poate să vă ajute mai rapid. Veți observa cum în vreo 2 săptămâni, toate panicile, toate fricile, toate prostiile alea care vă măcinau creierul vor arăta la adevărata măsură, adică niște mici angoase neinteresante.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.