tigani

Îmi povestea cineva mai demult că, dacă te oprește poliția la volan, în State, trebuie să rămâi cu mâinile pe volan și să aștepți să fii interogat. Dacă ridici mâinile de pe volan, ai șansa de a fi împușcat și punct, pentru că ăla vine spre tine cu mâna direct pe pistol. Ok, bine, ăla e nazism. Dar:

În timp ce poliţistul verifica documentele unui conducător auto, concubina şoferului sancţionat a început să aibă un comportament violent faţă de agent, proferând injurii şi cuvinte jignitoare, fapt pentru care a fost amendată cu 1.000 de lei. În momentul consumării incidentului, femeia care o însoţea pe concubina şoferului amendat a aruncat cu copilul de patru ani în spatele poliţistului, minorul căzând pe asfalt. În acel moment, conflictul a încetat, fără ca fetiţa să acuze dureri care se impună acordarea de îngrijiri medicale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Pe lângă amenda dată, poliţistul a făcut plângere la Parchet pentru ultraj împotriva femeii care l-a scuipat, înjurat şi tras de haine în timp ce-şi desfăşura activitatea în trafic.

Trecem peste faptul că cineva a folosit un copil pe post de armă și încă nu e decăzut din drepturile părintești, ba mai mult, nimeni nu ia nici o măsură, pentru că na, copilul nu a pățit nimic, prin urmare, totul e ok.

Dar țiganca, pentru că e clar țigancă, care a atacat polițistul, încă respiră? Nu a fost pusă pe loc la pământ și încătușată? Nu a încasat niște pulane în bot? Chestiile astea nu se transformă automat în urmărire penală?

Păi se pare că nu, pentru că polițistul s-a dus să facă EL, în nume personal, plângere pentru ultraj. Țiganca s-a dus acasă. Va primi o amendă care o va aduce pe calea cea dreaptă.

Serios, de ce legile noastre nu ne protejează polițiștii aflați în exercițiul funcțiunii? În orice țară civilizată, dacă ataci un polițist, ești un om terminat, fizic terminat, din toate punctele de vedere.

Pe bune, nu îmi iese din cap, deci ăla e atacat cu un copil aruncat, copilul nu e luat de autorități, mama e liberă acasă, toată lumea e fericită.

Fără cuvinte…