De la ZoomRent, evident.
De fapt, voiam să scriu despre închirierea de mașini pentru cei din diaspora, care se întorc acasă și ar vrea să aibă și mobilitate, dar nici să nu meargă mii de kilometri cu mașina proprie, pentru asta.

Când am plecat de aici cu mașina, am mers 15 ore încontinuu. Ploaie, de la jumătatea ungariei, lapoviță și ninsoare de la granița cu Austria și până acasă la mine. O experiență pe care nu îmi doresc să o repet niciodată. Serios, niciodată. Mă gândeam la băieții ăia care trăiesc din adus mașini din Germania și am realizat că nici pentru 1000 de euro adaos nu m-aș înhăma la un drum de ăsta, dus-întors.

Și mă gândeam cum ar fi să vin eu la vară în românia, să îmi vizitez socrii, să fac tot drumul ăsta criminal de lung, să stau la vamă la Nădlac vreo 5 ore, cât se stă vara, după care încă 8-9 ore pe largile autostrăzi românești. Brusc, mi-a trecut cheful de vizitat.

Desigur, la un calcul rapid, benzina și taxele de autostradă te costă mai mult decât un avion luat din timp de la Lufthansa. Serios, e în jur de 100 de euro de persoană, dacă îl cumperi cu ceva gen o lună înainte. Și ajungi în 2 ore, relaxat, parfumat, odihnit, cu micul dejun de abia luat, așa cum ar trebui să fie fiecare om.

Și la aeroport te așteaptă o mașină închiriată de la Zoom Rent, cu totul pregătit, doar să te urci în ea și să pleci mai departe.

Zoom Rent e proiectul unor oameni mișto, care se gândesc demult la un business pe partea aceasta, un business diferit de restul. Adică bănuiesc că cei ce folosiți sistemul, aveți partea voastră de povești. Cu diverse taxe descoperite după ce duci mașina, cu taxa de mașină nespălată, cu garanții oprite pentru că a patinat o muscă mai tare pe parbriz și altele, cu nivelul acului benzinei, taxe de livrare sau ridicare și altele

Așa că, aici, ți se oferă închiriere cu mașini noi și cu prețul final spus de la început. De exemplu, ca să te plimbi 7 zile cu un Logan nou costă 177 de euro. Cu un Touareg, 690 de euro. Desigur, acestea sunt prețuri minime și maxime, făcute la rugămintea mea. Există, ca idee, un sistem de asigurare SCDW pe care, dacă îl plătești, nu ți se mai oprește garanția. Prețurile sunt absolut flexibile, în funcție de sezon, disponibilitate. Nu te costă nimic în plus la final, ci este totul exact conform înțelegerii de la început

Altă chestie drăguță, la închiriere de peste 22 de zile, le poți lăsa mașina în orice oraș din țară unde există aeroport. Fără nicio taxă, pur și simplu anunți și asta este. Simplu. Disponibilitatea mașinii și eventuala înlocuire cu una similară ca preț/clasă este stabilită anterior închirierii, telefonic. Fără surprize (neplăcute) la livrare.

Și, pentru că sunt eco friendly, la cerere, pot pune la dispoziția clienților o trotinetă electrică.
Da, am înțeles că voi fi așteptat la aeroport de un Touareg, când ajung. Acum am și martori :mrgreen: