Peste 4.000 de persoane din România ar putea să își piardă locurile de muncă în următoarea perioadă, potrivit notificărilor făcute de angajatori la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, în lunile iunie și iulie. Pe primul loc în topul județelor cu cele mai multe anunțuri de concedieri este Vâlcea, cu un număr de 969 angajați.

Am putea să râdem de concedierile din Vâlcea, gândindu-ne că, conform statisticilor, toți locuitorii județului participă și la un business complementar, cu legături cu ebayul, deci nu suferă de foame. Bine, glumesc.

De fapt, ce vreau să zic este că, deși există acea percepție bună despre măsurile economice din ultima perioadă, care au culminat cu acea creștere economică, pe locul 3 din europa, totuși nu văd nici un fel de mișcare în direcția scăderii șomajului și a creării unor noi locuri de muncă.

Proiectele care ar putea genera mii de locuri de munca, cele care sunt și în acel plan de investiții strategice, anunțat de ponta, sunt inca pe lista de asteptare a ministerelor (Roșia, Chevron, Deva Gold, Cuprumin, Daimler, Oracle și altele). Ok, ok, cu Chevron e încă cu dus și întors, nu am o părere bine definită despre subiect, iar rahaturile alarmiste aruncate de activiști nu fac decât să încline balanța din mintea mea spre partea Pro a balanței. Vom vedea.

E puțin tristuț să te gândești că zeci de mii de locuri de muncă stau neocupate, pentru că nimeni nu are curajul de a lua o decizie politică necesară.
Și gândiți-vă ca datele de șomaj sunt total relative, pentru că mulți ajung în șomaj fără nici o notificare la AJOFM, mulți au ieșit din șomaj, fără să își găsească loc de muncă, dar nu mai figurează în scriptele statului, deci sunt vajnici muncitori.

Asta e, ești șomer, ai răbdare și tutun, până se hotărăște Ponta dacă face treabă sau nu.
De fapt, nici tutun, pentru că se mărește acciza la alcool și tutun.
Și s-a băgat și acciză la aur.
Păi nu?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.