Se ştie că cei mai buni bucătari sunt bărbaţii. Anthony Bourdain e bărbat. Jamie Oliver e bărbat, deşi dacă mă întrebi pe mine e efeminat. Iar ăştia sunt doar 2 la prima mână, dar dacă încep să mă gândesc la bucătarul de la Radisson SAS sau de la fostul casino Victoria, mă ia cu tremurici pe papilele gustative.

În clipa când spui bucătăreasă, te gândeşti la o mamaie cu un şorţ jerpelit şi pătat de jeg, care amestecă cu un polonic uriaş într-o oală cu ciorbă slinoasă. Când spui bucătar, îţi imaginezi un tip rotofei, cu burtică şi pălărie mare, albă, care prepară un fel de mâncare cât mai exotic şi mai gustos.

Şi atunci, de ce se spune mâncare ca la mama acasă? De ce e considerată mâncarea mamei cea mai bună, când de fapt, dacă te gândeşti, prea puţine femei au idee cu ce se mănâncă bucătăria, iar mâncărurile lor sunt nişte zemuri lungi, fără gust, sau fripturi cu consistenţă NIKE.

Sursa FOTO: Contrasens

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

19ZDiYCJF24jqAL1188Cqgbfi4pqnxC3tX (Bitcoin Network)
0xaf480d10b63f832c3ecf51739c1427a05f7da011 (ERC20 Network)