Follow up la povestea cu Brain Institute.

Au trecut câteva zile și am încercat destul răbdarea lui Sergiu, care oricum s-a dovedit prea înțelegator. Poza am făcut-o și am postat-o eu, când în realitate l-am văzut groaznic de obosit, abia vorbind, mărturisindu-mi cu sinceritate că ar prefera să opereze trei zile non-stop decât să treacă printr-o conferință de presă de 30 de minute.

Momentul fotografiei a fost unul dintre cele în care l-am iubit neînchipuit de mult pe Sergiu, așa cum ne place nouă să spunem – un moment în care a fost drăguț și smerit ca un copil. Mi s-a părut prilejul perfect să merg în extremă pentru a dovedi tuturor că BRAIN Institute nu comunică de dragul imaginii, nu are strategie și obiective de PR – de fapt, detestă aceste două litere mari în sensul în care sunt folosite în zilele noastre.

Am învățat, de-a lungul anilor, că cel mai greu lucru este să spui adevărul, să zugrăvești realitatea așa cum este ea. Slăbiciunile, micile detalii ale vieții, sunt esențiale pentru ca imaginea pe care lumea o percepe să fie nealterată. Nu avem conturi personale de Facebook; însă, de data asta, am crezut și credem că suntem datori să fim deschiși și fair cu cei ce se informează preponderent pe acest canal. Singurul nostru scop este ca mesajul, ceea ce suntem și putem face, să ajungă la oamenii care au nevoie de noi.

Ori am intuit greșit sensul social media – și trebuie să ne gândim bine dacă mai păstrăm pagina sau nu – ori cei câțiva nemulțumiți de exercițiile noastre de “PR” au așteptări greșite în legatură cu BRAIN Institute. Branding, Marketing, PR, Positioning ș.a. nu au niciun rost dacă sunt folosite ca să denatureze realitatea, personalitatea și caracterul oamenilor sau al companiilor pe care aceștia le creează.

Îmi cer iertare celor care așteaptă altceva de la noi, celor ce cred că ne caracterizeaza regulile corporatiste și șabloanele sociale. Mulțumesc celor care ne-au înțeles și care ne iubesc așa cum suntem.

Seara trecută, am simțit nevoia să ne odihnim și să ne bucurăm de lansarea BRAIN Institute împreună cu părinții noștri, cărora le mulțumim că exista și le dorim tot binele din lume. Ne-am mânjit cu tort și am băut șampanie – eu cinci pahare, Sergiu 20ml.

Ionuț Pătrăhău

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.