braila-capitala-culturala-europeana

Poate nu știați, dar alături de Cluj și București, orașul răzeșilor moldoveni, vestita granița de sud a moldovei lui Ștefan, Brăila, s-a oferit și el să candideze la titlul de capitală culturală europeană în nush ce an.

Problema e, fără glumă, că ei au avut în plan să candideze la acest titlu cu evenimente de gen Cine sparge semințe mai repede, grătare în parc sau concursuri de Miss Tanti Elvira (ăsta era ceva bodegă cu târfe prin Brăila). Serios, nu e glumă, căutați pe net, e adevărul pur.

Astăzi, în spiritul acestei dorințe, 200 de bicicliști din Brăila și Galați, cartierul rău famat brăilean, au mers 10 minute printr-o parcare din Galați, în semn de susținere și omagiere a ideii de Brăila, capitală culturală europeană.

Partea demnă de vaide.ro este că, deși de fapt înțelegerea inițială era ca bicicliștii brăileni să ajungă la Galați pedalând 15 kilometri, pe șoseaua de dig, nu s-a întâmplat deloc așa. Brăilenii au trimis bicicletele cu un camion, după care au plecat la Galați cu autobuzul.

Capitală europeană capitală europeană, dar și pedalatul ăsta, cere efort…

Pam pam :mrgreen:

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.