Nimic nu este mai util, atunci când te muți într-o casă nouă, pe care o mobilezi, decât o bormașină cu acumulatori. Când nu ai treabă cu ea, zace uitată, singură și tristă, într-un colț și ai impresia că e fix-pix. Dar când ai nevoie, abia atunci realizezi cât de importantă e.

Mi-am luat, acum 3 ani, când m-am mutat în apartamentul pantelimonez, 2 chestii. O bormașină pe acumulatori ( link afiliat) și un ciocan rotopercutor (link afiliat).

Am căutat cele mai ieftine chestii pe care le puteai găsi pe piață la vremea respectivă, gândindu-mă că vor fi de unică folosință și aia e. Iată, după 3 ani, nu m-au dezamăgit nici acum, în altă țară și alt apartament. Bormașina a înșurubat câteva zeci de șuruburi de mobilă (mulțumim, Ikea, că exiști în toată lumea) și a băgat multe chestii prin pereți.

Ciocanul rotopercutor a dat 16 găuri ieri, în beton armat, anunțând cu bucurie că s-au mutat românii în cartier. Vreau să pun, în camera de depozitare ce îmi aparține, din subsolul vilei în care locuiesc, un videoproiector și, pentru asta, mi-am montat o pânză de vizionare pe perete. Știu, overkill, dar de ce nu?

Așa că, dacă ești bărbat român și nu ai bormașină, să îți fie rușine.