De Patrick

patrick

Văd că mulți dintre cei care îndeamnă acum populația să voteze, sunt tocmai cei care în 2012 îndemnau aceeași populație să nu se prezinte la urne cu ocazia referendumului.

Păi, nene, după ce ați introdus boicotul ca formă de luptă politică, ar trebui să nu mai deschideți gura. Vi se plătește cu aceeași monedă. Nu vă place, nu? Asta e, nasol. Dar ar fi trebuit să vă gândiți mai bine atunci, când spuneați că lumea nu trebuie să meargă la vot pentru că dacă merge la vot ajută PSD-ul. Acum ajută PSD-ul dacă nu merge la vot?

Ia mai mergeți voi afară din viețile noastre, că sunteți prea proști ca să vă erijați în vectori de opinie!

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

97 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Boicotul la vot e o prostie, in general. la referendul, cei care il sustineau pe Basescu trebuiau sa convinga lumea sa vina la vot si sa voteze NU, nu sa stea acasa.

    Iar acum raman la ideea ca boicotul cel mai eficient e urmatorul. Te duci sa votezi, dar nu votezi nimic din: PSD, PDL, PMP (+restul de partidulete pro-Basescu), PNL, UDMR, Mircea Diaconu, PPDD, PRM (daca mai exista) sau PNTCD. Ceva gen Alianta Nationala a Agricultorilor sau Partidul Dreptatii Sociale sau alt partid de care nu a auzit nimeni. Asta mi se pare protest real, votand total altceva decat actuala clasa politica. Si nu, Noua Republica, Forta Civica, Partidul Miscarea Populara sau alt partid format din fosti PDL-isti certati intre ei nu reprezinta altceva.

    • #2

      Bravo Perkele ! Asta vreau sa fac si eu !

    • #3

      pai aveți pe cine sa votați, Tariceanu tocmai s-a reînscris în PNL … în organizația de la Satu-Mare 😀

    • #4

      imbecil om…

    • #5

      Vax.
      E o diferenta colosala intre boicotarea unui referendum convocat pe genunchi, din motive strict politicianiste (nici macar politice) si impotriva avizului Curtii Constitutionale, pe de o parte, si niste alegeri la termen, pentru o institutie europeana.
      Pastrind proportiile, e ca si cum ai spune ca e de porc sa refuzi sa bei un “electrod” cu baietii doar pentru ca ai baut, odata, niste Johnny Walker cu niste directori. Ce, nu esti tot bautor?

    • #6

      nu e nici o diferenta, prietene. e optiunea mea politica, pe care mi-o exprim prin neprezentare, exact cum ai facut si tu, impotriva unui sistem corupt si peren. optiune pe care tu o dispretuiesti si o consideri vax, pentru ca a ta a fost legitima si a mea nu. pentru ca voua v-a zis basescu sa stati acasa, deci a fost ok

    • #7

      Poate ca i s-a spus ca, dupa esecul de duminica, pleaca Antonescu si e in carti pentru presedinte de partid, cine stie?

    • #8

      vai, ce esec? antonescu stie ca va fi presedintele romaniei si ca pnl e primul partid de dreapta din opozitie:)))))))))))))

    • #9

      @arhi – corect este “pnl e primul partid pe dreapta”, nu de dreapta

    • #10

      pardon, primul a fost pntcd:))

    • #11

      mooama, extraordinar, ce intelepciune !!!!!!!! voturile acestea se vor redistribui tot la cei pe care-i eviti (PSD,PNL,PDL,PMP etc) care vor trece de pragul electoral … deci egal cu zero, nici macar nu controlezi unde merge votul tau

      @arhi: fiecare tabara face cum ii pica mai bine, important este ce credem noi, fiecare dintre noi … dar acum este un vot si nu un referendum si absenta la vot este in favoarea PSD iar

    • #12

      mooama, extraordinar, ce intelepciune !!!!!!!! voturile acestea se vor redistribui tot la cei pe care-i eviti (PSD,PNL,PDL,PMP etc) care vor trece de pragul electoral … deci egal cu zero, nici macar nu controlezi unde merge votul tau

      @arhi: fiecare tabara face cum ii pica mai bine, important este ce credem noi, fiecare dintre noi … dar acum este un vot si nu un referendum si absenta la vot este in favoarea PSD

    • #13

      @goya: n-ai prins ideea. Ideea era sa se duca lumea sa voteze un partid anonim si ala sa si treaca pragul electoral. Ca asta se intelege prin schimbarea clasei politice nu?

  2. #14

    Mooaama, ce le-a zis-o Patrick. Mi-a facut pielea de gaina!

  3. #15

    Câcat! Cine vrea să stau acasă, să-mi dea casă!

  4. #16

    Tipul asta care a scris articolul pare usor sarac cu mintea.

    “Vi se plateste cu aceeasi moneda” ???

    Curios, nu l-am vazut pe Ponta pe la televizor indemnand lumea sa nu se prezinte la vot, cum au facut-o ceilalti, in mod ASUMAT. Nu prea au curajul asta pesedistii.
    In schimb isi pun micutii agenti de influenta sa tot scrie articole pt tractoristi.

    • #17

      e PAH de la Catavencii… enough said

    • #18

      Ce pana mea de asumare a fost aia cu ‘ nu va prezentqti ca nu e etic’ cand voiau sa spuna ‘nu va prezentati ca nu castigam, da’ ne e rusine sa spunem asta’.

      Funny ca-n 2007, cand stiau ca vor castiga, nu i-a deranjat ca e ilegal…

    • #19

      Văd că mulți dintre cei care îndeamnă acum populația să nu se prezinte la urne, sunt tocmai cei care în 2012 îndemnau aceeași populație să nu voteze cu ocazia referendumului.

      Uite, am corectat textul.

  5. #20

    Mie mi-a placut mereu Plesu, nu-l vad drept perfect nicidecum dar imi place ce si cum scrie, de aceea in vara lui 2012 am citit cu tristete acest raspuns dat in cadrul unui interviu pe hotnews:

    Intrebare:
    […] In 2009 spuneati referitor la votul obligatoriu: “Cred că e preferabil să consolidăm, prin lege, anemicul simţ civic autohton, decît să fim campionii absenteismului european şi să ne lăsăm conduşi de opţiunile (aproximative) ale unei minorităţi active sau manipulate. Cred că nervii sînt mai buni decît lehamitea, că îndeplinirea unei obligaţii antipatice e mai utilă decît satisfacţia unei libertăţi fără reguli”.

    Raspuns:
    Continui sa cred in votul obligatoriu cand e vorba de alegeri. Referendumul e un act de cu totul alt tip. El implica in mai mare masura adeziune intima, convingere personala, optiune drastica. Prin urmare, trebuie sa ingaduie celui care participa la el un coeficient sporit de libertate.

    Cu alte cuvinte, diferenta intre alegeri si referendum e mare, e imensa, dar e greu de explicat – calificative drept adeziune intima, convingere personala, optiune drastica etc inseamna multe si nimic. Mizeria e ca atunci neparticipantii au folosit absenta ca arma, stiind ca vor pierde daca se prezinta – echivalentul unei victorii in tur cu 4-0 si a unei neprezentari in retur, stiind ca pierzi cu 3-0 si oricum te califici – dar n-au avut cojones sa o spuna pe fata si au justificat absenta cu ilegitimitatea referendumului. Eh, acum se caca pe ei sa convinga oamenii sa mearga la vot, speriati de alternativa, dar toate geniile au inteles ca daca nu-ti convine ceva in legatura cu alegerile atunci nu trebuie sa mergi, si e greu sa-i intorci din drum.

  6. #21

    Plin Bucurestiul de hipsteri idioti…

  7. #22

    Sa spunem ca sunt tatar in Crimeea, ma duc la referendum sau nu ma duc….?

    • #23

      pai pana mea – sa zicem c-ai fost, dar ai fost degeaba 🙂

    • băi … a fi tătar nu înseamnă că eşti tâmpit. ceea ce spuneţi voi e cam la fel ca ăia care spun că actul de la 23 august a avut justificare. ca ăia care zic că e bine cu monarhia cu radu duda ca prinţ. pe bune?

    • #25

      singurul tatar pe care il cunosc, sunt eu. sunt putin tampit, recunosc…

  8. luni: nu iesi afara ca ploua
    samabta: hai afara sa ma ajuti la sapa.
    “pai nu ai zis tu luni sa nu ies afara?”

    plm, compari mere cu pere si iti da rosu?

    • #27

      Pai daca da bine la retorica de ce sa nu le comparam?

  9. Greu cu logica la deal. Boicotul la algeri nu-ți aduce ABSOLUT nimic. Nu lasă nici o urmă, fie ea pozitivă sau negativă. Și cu tine și fără tine alegerile sunt validate și candidații aleși.
    La referendum, fără participarea aia de 50%, referendumul nu e validat. Ceea ce are o consecință directă, echivalentă cu votul de “nu”.
    Deci da, după cum zice și animal00 mai sus, se compară mere cu pere de dragul retoricii.

    • #29

      BA DELOC. este VOT, si este o optiune indusa de basescu. de ce nu a chemat lumea la vot sa se pronunte imppotriva referendumului? pentru ca automobil. si acum e tot vot. deci da, conform logicii basesciene, eu nu merg la vot, nu validez acest vot. multumesc.

    • #30

      da retorica asta e putin aiurea… La un vot normal ( cum e acum) ai 2 optiuni – vii si votezi cu cine vrea pula ta sau nu vii si nu votezi de loc. Faptul ca nu vii la vot nu influenteaza rezultatul alegerilor ( si nu-i neaparat ok). La referendum faptul ca nu vii cam influenteaza rezultatul… nu credeti?

    • #31

      ia sa vedem, lipsa masiva la vot de duminica va influenta rezultatul alegerilor? cred ca da. i rest my case, tks

    • arhi, nu dă exact ce vrei tu, dă exact ce e logic să fie după nişte ani de nesmţire.

    • #33

      nu afirm ca stiu ce da in general, pentru mine, mie, imi da exact ce vreau eu, nu mere cu pere egal rosu. ci mere cu mere egal multa muie mai cautati-ma

    • #34

      da, va influenta in sensul ca partidele o sa conteze pe votantii hardcore, si psd-ul am impresia ca face mai multa hardcoreala cu galeata si sticla de ulei. astia care nu se prezinta nu prea voteaza psd.

    • #35

      da clar, pdl si pimp nu fac cu galeata nimic niciodata. la ei e totul legal, pe baza de doctrina si indemnuri. sigur, cinstea intruchipata

    • Cum bre, că retorica ta (și-a altora) spune că dacă vă duceți la vot nu rezolvați nimic. Și stând acasă rezolvați fix același lucru, deci mai bine nu vă duceți.
      Uite, dac-ai uitat, dau citat din “clasici” :

      Mă opun ideii, fără nici o urmă de jenă. Votul tău nu contează, votul tău e un căcat, oricum iese cine trebuie, conform deciziilor luate într-o cu totul altă parte.

      Ori în cazul referendumului “a NU vota” a contat. A avut un rezultat.

      Observă că nu am comentat moralitatea ideii de a NU vota. Am comentat doar logica acțiunii respective în cazul referendumului. Da, a avut o logică și boicotul a dus la un rezultat. Nasol pentru tine, dorit de alții.
      Și am mai comentat fix la postul din care-am dat citatul de mai sus că e de preferat să mergem la vot și să votăm cu oricine credem noi că merită ca persoană. Informat. Eu unul o să-i iau pe toți la puricat înainte de alegeri și-o să mă decid în funcție de merite și de acțiuni. Nu de ce declară public.

    • #37

      arhi – lipsa masiva la vot duminica nu va influenta nimic… Your case is not rested 🙂
      Nucleul Hard core se va duce la vot clar – si va castiga PSD 🙂 pentru boii lor sunt mai multi decati boii celorlalti…
      Noi daca ne ducem ( prin noi intelegand cei care ar dori sa le dea o muie tuturor) nu obtinem nimic… Mai inclinam putin balanta intr-o parte sau alta…

  10. #38

    La referendum am fost si am votat NU. Dupa aceeasi logica, ar trebui ca duminica, psd sa obtina 7.4 milioane de voturi

    • #39

      Nu. Aici se compara mere cu pere si da rosu… La referendum 7.4 milioane de oameni l-au vrut jos pe Base din motivele lor si s-au dus si au votat in consecinta. Tu folosesti acum retorica lui Base – nu va duceti la vot ca inseamna ca sunteti cu PSD – ceea ce era complet fals. Oamenii erau impotriva lui doar nu simpatizau PSD.

    • #40

      iar la alegeri, NOI, cateva milioane, NU NE VOM MAI DUCE LA VOT, pentru ca nu avem ce alege si nu mai vrem sa alegem pe nimeni. e OPTIUNEA POLITICA DE A NU VOTA. deci e mere cu mere si da exact ce vreau eu.

    • #41

      dar Alianta Nationala a Agricultorilor ce are?

    • #42

      *Alianta Nationala a Agricultorilor Liberali

  11. #43

    Dincolo de retorica de tip mirceabadeachiarel, eu cred ca chiar comparam mere cu pere: alegerile (europarlamentare, parlamentare, prezidentiale) NU au vreun prag de validare. Referendumurile au. Daca 1% se duc la vot la aceste alegeri, cu atat mai bine pentru toate partidele – scad costurile cu mita electorala pe viitor.

    • #44

      sigur, cand nu ne convine, de fapt merele sunt pere. nu un sistem intreg de vot a fost boicotat la indemnul politicienilor, nu, atunci prin neprezentare s-a exprimat vointa politica. acum aceiasi politicieni va explica ca de fapt votul e bun, iar daca nu votezi, nu iti exprimi vointa politica, desi asta e vointa mea politica, sa le dau muie tuturor, prin neprezentare. iar voi sunteti suficient de retarzi ca sa muscati. e doar problema voastra.

  12. #45

    Ok, hai sa explicam mai pe larg lucrurile, ca exista o rea vointa in a intelege realitatea:

    1. Alegerile sunt exercitii democratice in cadrul carora poporul e chemat sa, ati ghicit, aleaga. Ce sa aleaga? Conducatorii, in cazul alegerilor presedintiale, parlamentul, in cazul celor parlamentare, si atitudinea tarii intr-o problema punctuala in cazul referendumului.
    2. Alegerile parlamentare / presedintiale / locale / etc nu au prag de validare. Cu alte cuvinte, nu are sens sa le boicotezi pentru a preveni alegerea cuiva, intrucat daca se prezinta trei oameni si doi voteaza cu Gica, Gica castiga. Alegerile tip referendum au prag de validare intrucat se considera ca ele privesc doar lucruri extreme de importante pentru tara si aceasta importanta trebuie validate de prezenta unui numar mare de participanti – personal, consider asta o idiotenie, dar asta este.
    3. La referendum oamenii au fost indemnati sa stea acasa DAR NU FIINDCA BASESCU PIERDE DACA SE PREZINTA, pentru ca asta ar fi insemnat acceptarea faptului ca semnificativ peste 50% din cei care s-ar fi prezentat il voiau jos pe Basescu, ori “lovitura de stat” putea reusi doar prin furt si prin spaga, nu pentru ca reprezenta dorinta majoritatii poporului. Nu, s-a mers pe chestii gen ‘referendumul nu e legal, moral, etic’, gramezi de oameni cu liceul la baza s-au pronuntat pe ce inseamna incalcarea Constitutiei, s-a adoptat argumentul jegos ‘toti cei care n-au venit ar fi votat impotriva demiterii’, in conditiile in care din cei care n-au venit peste 60% nu votasera probabil niciodata nicaieri etc.
    In concluzie, indemnurile de a absenta de la referendum nu s-au axat de diferenta esentiala dintre referendum si alegeri, i.e. existenta pragului, ci pe chestii teoretice care sunt la fel de aplicabile si acum – optiuni reduse, nesimtire generala, campanii electorale pe langa subiect si fara predicat etc. In consecinta, postul lui Patrick e perfect justificat.

  13. arhi: acum te blochezi iar in basescu si nu vezi intrega poza.

    1. La referendum aveam de ales DA/NU. Prin NU era un vot clar proBasescu. Avand in vedere prezenta obisnuita la vot si faptul ca DA era clar in majoritate era clar ca daca se trece de 50% DA o sa fie mai mare. Deci, prin neprezentarea la vot ajutai nu-urile. SAU

    2. la alegerile europarlamentare ai de ales intre niste oameni/grupuri/plm. Nu este acelasi lucru. DAR. Ce vrei tu sa zici, dar nu are rost comparatia cu referendumul, este:
    – la alegerile astea am 3 optiuni
    a. sa ma duc sa votez cu un grup
    b. sa ma duc sa imi anulez votul
    c. sa ma scol dimineata si sa ma uit la pula. Daca e pe partea stanga inseamna ca Sfanta Pula mea a decis ca nu e cazul sa votez. Daca e pe partea dreapta o pun cu mana pe partea stanga.
    Toate 3 sunt corecte si apartin unei democratii. Muie celor care ma fut la cap ca daca votez gresesc, asa cum muie celor care zic ca daca nu votez iar gresesc.

    Au simt asa un glaucom anal. Nu imi vad curu intro sectie de votare

    • #47

      interesant ar fi totusi, ca la punctu 2., alin c., asezarea Sfantei Puli pe partea stanga sa fie facuta cu mana celei de langa tine. Dar daca nu se poate si nu se poate, te sacrifici si singur.

  14. #48

    Se pare ca pulimii ii place sa fie manipulata, eu nu sunt pionul clasei politice, nu acord votul meu mai ales daca sunt cica egalul pensionarilor, somerilor, si altora care nu lucreaza, e cea mai mare jignire adusa ca votul meu sa fie considerat la fel de valoros cu un mucos de 18 ani intretinut de parinti, au si anuntat psd ca maresc pensiile, ajutoarele, pomana, dau tichete de masa, blabla, orgasmul pensionarilor, marea masa de votanti.

    • News flash, este la fel de valoros. Un vot e un vot. Indiferent dacă-i dat de o babă de 85 de ani, un puști de 19 ani sau unu’ mort de 10 ani de prin Teleorman.
      Tocma’ de aia te duci să votezi.

    • #50

      news flash Meekuu: sunt mai multi care nu muncesc in tara asta si asteapta mici pomeni electorale decat cei care muncesc si care contribuie la buget. Asa ca cine detine cele mai bune mijloace de maniPulare castiga, e distractiv sa afirmi ca “votul tau chiar conteaza” sunt documentare, carti care iti demonstreaza contrariul, nu esti nimic altceva decat o unealta in jocul lor politic.

    • #51

      meeku e foarte naiv dpdv politic, ne ciondanim de vreo 3 cicluri electorale pe tema:))

    • #52

      ciudata fractura asta logica: cica voturile nu ar fi egale. presupun ca s-a tras concluzia asta plecand de la premisa ca sunt mai multi pensionari si flamanzi care voteaza usl decat oameni normali la cap care nu voteaza usl. e adevarat ca sunt mai multi, dar asta e regula jocului: cei mai multi decid. daca vrei sa fii “mai multi” decat cei care sunt mai multi acum, aduna gashca de la bloc si fa-te mai multi. altfel, e la fel de aberant ca a spune ca intr-o galeata cu bile diferite doar prin culoare, unele sunt mai grele decat altele doar pentru ca sunt mai multe.

    • Cetin, Raducu, pierdeți din vedere faptul că eu nu am zis nicăieri că e corect să fie considerate egale. Dar uite că al naibii corectitudine politică și drepturile omului, sunt egale. Și în condițiile date de ei cel mai bun lucru pe care-l pot face eu este să iau o decizie din punctul meu de vedere pe care-l consider a fi mai obiectiv decât al celor care stau la pomeni electorale.

      Cetin, nu naiv, mai bine spus idealist. Fiind încă în putere și încă apt de muncă sunt adeptul unei doctrine liberale. Mai ales având în vedere faptul că m-aș considera norocos dac-aș apuca cei 65 de ani care reprezintă vârsta de pensionare (dacă n-o cresc între timp). Și mai am și ghinionul să fiu implicat direct sau indirect în diverse activități de cheltuire a banului public. Sunt conștient că nu există alb și negru mai ales în viața politică și atunci prefer gri-ul ăla cât mai spălăcit.

    • #54

      Daca nu egale voturile, atunci cum sa fie? Sa aiba mai multe cel care a platit mai multe impozite? Cel care are mai multa scoala?

  15. #56

    Haide coane, vezi prea in tragic lucrurile. Este adevărat ca ar fi o greseala sa așteptăm consecvența de la clasa politica, dar numai prostii nu isi schimba opiniile.

  16. #57

    nu e bre nici macar pe departe aceeasi chestie
    neprezentarea la referendum a insemnat cat se poate de clar respingerea acelei propuneri de demitere. prezenta celor care se opuneau demiterii la vot ar fi putut sa se transforme in exact opusul dorintei lor. deci voi acuzati oamenii ca nu au fost prosti. cum v-au obisnuit votantii USL.
    eu nu inteleg ce vor cei care nu se prezinta la europarlamentare: nu vor in UE ? nu vor un anumit partid ? nu vor nici un partid ? atunci ce vor ?!

    • nu vreau sa decid eu cine castiga o palarie de bani, mintindu-ma inainte de vot ca imi face un bine

    • #59

      practic, esti un antieuropean imputit. iesi hipstere, la vot!

    • nu ti-am zis coane. Eu sunt om bolnav. Pe langa glaucomu ala, mai am si glanda pasarii (de la a pasa, nu de la a placea pasarica) foarte foarte mica.

    • #61

      E obligatoriu sa vrei un partid?
      Pana acum 10 ani, mai mergea lumea la vot ca sa voteze negativ. Ca sa nu iasa Iliescu, ca sa nu iasa Vadim, ca sa nu iasa Nastase.
      Acum dupa ce am vazut ca toti sunt la fel – nu mai merita nici votul negativ. Pur si simplu, timpul pierdut pentru a te duce/intoarce la sectia de votare a devenit mult mai important decat votul.

    • #62

      nu, e obligatoriu sa vrei un partid care sa nu fie pds. in rest, esti liber sa faci ce doresti, poti sa alegi linistit intre pdl si pmp, fara probleme.

    • #63

      daca este sa fii bolnav sa stii ca ai o forma ciudata de sindrom stockholm

    • arhi: mai e si pnl. doar de dragu discutiei

  17. #65

    Is curios aia din Teleorman ce vor face: vor absenta si ei de la vot sau vor vota cu catel, purcel, mort si nou-nascut.

    • #66

      in Teleorman voteaza cativa pentru o jumatate de sat. nu cred ca merita oamenii sa radem de ei.

    • #67

      remarcam doar ca sunt aceleasi tabere. chiar daca este alt subiect

  18. #68

    cu un lucru suntem totusi de acord:
    cei care au indemnat lumea sa voteze la referendum nu prea vor sa se voteze pentru Europa.

  19. #70

    compari mere cu varza.
    la referendum a fost una. mesajul a fost: referendumul e ilegal. nu-l validati. si se stia ca se fura la voturi.

    astea-s alegeri parlamentare. mesajul care-l dai e “lasa-i pe aia care voteaza cu popa (sau 1kg de faina/zahar/ulei) sa decida pentru tine.”

    • #71

      Ok, asta e ipocrizie. Mesajul nu era “referendumul e ilegal, nu votati, ca validati o ceva ilegal”, preocuparea pentru legalitate nefiind niciodata in planul politicienilor romani. Mesajul era “ba, astia care chiar ne vor plecati sunt prea multi, hai sa nu mergem la vot ca poate scapam pe procedura, zic, ca nu avem cum sa scapam daca chiar se voteaza”.

      A se vedea Basescu care initial a zis ca el lupta, ca nu vrea sa castige la masa verde (cand referendumul era la fel de legal sau ilegal ca oricand altcandva) si dupa, cand si-a dat seama ca pierde, a dat-o pe apararea valorilor democratiei.

      Nu in ultimul rand, daca argumentul cu “aia fura” era real, atunci nici acum nu trebuie mers la vot, pentru ca imi vine greu sa cred ca PSD / USL a furat atunci si nu va fura acum sau ca PDL / restul au acum mijloace mai eficace de a combate furtul. Problema e ca acum n-au incotro si ignora complet problema furtului, ca doar vor fura toti. Hai sa fim seriosi.

    • #72

      @jordan, eu am spus care era mesajul. cei care au ales sa nu mearga la vot (ii includ doar pe aia care s-ar fi dus) au gandit exact ce-ai spus tu acum.

      si n-ai inteles ideea de baza. atunci s-a cerut neprezentartea ca sa se invalideze ceva (ca era valid, invalid, rosu, galben, mar, portocal…, nu conteaza). acum se cere neprezenta ca sa ce…? doamna lenuta nu citeste presa online. si nici nu stie ce-i aia #unitisalvam.

  20. #73

    La referendum mesajul a fost “hai sa ii amestecam si pe neinteresati si sa afirmam sus si tare ca ei sunt de partea noastra”.

  21. #74

    Eu care, dupa 2 zile de gandit, trecusem de la varianta “datului cu banul” la “ii votez pe toti”. 🙁

  22. Să nu votezi e o opțiune cît se poate de validă. Nu votezi, bravo ție. Eu votez, ca să compensez din mașina de furat a PSD-ului.

    Cît despre argumentarea lui Patrick, e copilărească, ca să nu spun altfel.

  23. #76

    E amuzant cum tocmai cei care indemnau la boicot atunci cand a fost cu referendumul, vin acum si ne explica cum ca e vital sa votam! Exact cei care s-au folosit de smecheria numita prag cvorum, stiind ca-s in numar mic, stiind ca n-au cum sa castige daca se voteaza pe bune, in mod democratic, au supt pula si-au ars-o smechereste, stand acasa, folosindu-se de cele 20-30% din alegatori, care oricum nu voteaza la niciun scrutin pentru ca-i doare-n pula, spunand ca de fapt si aia nu voiau ca Basescu sa plece. Tocmai de asta Comisia de la Venetia explica de ce nu e indicata existenta vreunui cvorum, si cum ca cei neinteresati de referendum pot fi asimilati cu cei care ar fi impotriva lui. In fine, pula mea, a trecut, am votat vreo 7 milioane si voturile noastre n-au contat. A constat smecheria damboviteana a unui betiv si a unor 1-2 milioane de ametiti care vad in el noul mesia. Ca acum, tocmai aia sa-mi spuna mie ca e vital sa votez! Pai ba ati innebunit?! Chiar nu sunteti zdraveni la cap?! Motivul pentru care n-am sa merg duminica la vot nu va fi boicotul, ci scarba. Scarba profunda de orice inseamna politica si faptul ca nu mai am de gand sa votez impotriva cuiva. Am votat in toamna cu ponta, nu pentru ca-mi place, nu pentru ca aveam o foarte mare incredere-n el, ci din frustrare ca n-am putut sa-l dau pe basescu jos. Si daca n-am putut sa-l dau jos, i-am pus o sula-n coaste. Sula cu care, culmea, a ajuns sa coabiteze. In fine, pula mea, detalii. Cert e ca am luat muie. Si-mi asum asta. Ca atare nu mai sunt dispus sa girez niciun politician. Prin rotatie toti au guvernat, toti si-au dovedit ticalosia sau incompetenta. Si spre deosebire de muistii care la referendum s-au dat cu curu de pamant pentru a se asigura ca basescu va ramane acum in functie, ca acum sa poata face campanie de la controceni pentru PMP, eu maine as vota, daca mi s-ar oferi prilejul ca ponta sa plece. Democratic, frumos, prin referendum. In schimb, idiotii aia care urlau cu lovitura de stat, cel care l-au sustinut atunci pe basescu, chipurile de frica ciumei rosii, azi sustin cam aceiasi oameni. Se pare ca sunt multumiti de ei. Se pare ca sunt multumiti de tot ceea ce-a realizat basescu in 10 ani de mandat.

    Serios acum, trebuie sa fii ori implicat politic si sa-ti iei partea ta, ori sa fie alienat mintal pentru a mai sustine vreun politician. Iar sa mergi sa pui parafa pe un partid, pentru a ajuta ca un gigel sa-si ia lunar niste zeci de mii de euro, trebuie sa fii prost gramada.

  24. #77

    Neprezentarea la vot sau anularea lui reprezinta refuzul intregii clase politice. De ce ne cacm pe noi cu mersul la vot ? Iti fura votul daca nu te duci sa-l anulezi ? Ba din contra, e mult mai simplu sa falsifici votul unui bulletin anulat decat sa furi votul unei neprezente. Argumentul furtului prin neprezenta deci cade.

    Prezenta la vot transmite: “uite domne, romanii au venit la vot ca s-au saturat de actuala putere si vor sa o puna in mainele altora mai destoinici si capabili”

    Neprezenta la vot transmite: “romanii refuza intreaga clasa politica, pur si simplu nu au cu cine sa voteze”

    Un partid care castiga puterea prin alegeri cu prezenta la vot de doar 25% nu a castigat nimic. Chiar daca INSul falsifica statisticile, realitate nu se poate falsifica, iar sa preiei putere romaniei cu acordul a mai putin de 25% din cetateni e o sinucidere.

    • #78

      “Ba din contra, e mult mai simplu sa falsifici votul unui bulletin anulat decat sa furi votul unei neprezente. Argumentul furtului prin neprezenta deci cade.”

      Fals. Ce te faci cu un buletin cu 2-3-5-10 stampile pe el? Scoti guma si incepi sa le stergi?

      Este simplu sa falsifici un vot in alb (buletin nestampilat), da – la numaratoare, pui stampila acolo “unde trebuie”.
      La fel si cu voturile neexprimate (oamenii care au stat acasa) – se baga in urna un buletin gata stampilat “unde trebuie” si il semnezi pe ala in fals pe lista. Ma rog, asta e cam riscant, ca se poate trezi vreunul sa verifice lista de votare si presedintele sectiei plus membrii biroului se aleg cu plangere penala. Ca la referendum 2012, asa.

    • #79

      nu e fals deloc. il arunci pe cel cu 10 stampile si pui unul bun. nu zi ca nu se face, ca se face.
      Cand stai acasa deabia atunci risca cel ce te falsifica, pentru ca trebuie el sa te semneze in fals. dar e ok, tu du-te la vot, nu pentru tine e articolul

    • #80

      Iar in plus, daca e participare masiva (chiar si cu voturi anulate), e mai vizibil si mai greu sa aduci votanti cu dricul, autocarul si urna mobila, care sa voteze de mai multe ori, caci se depaseste procentul de participare de 100%!

  25. #81

    Nu, nu a fost corect.

  26. #82

    Mi-am amintit de o faza de pe vremea cand eram copil, aveam un prieten cu care mergeam in curtea scolii si trageam la poarta. Intai el 10 suturi, apoi eu. Cine dadea mai multe goluri, castiga. Poarta era destul de mare si daca trageai bine plasat pe colt, era gol aproape sigur. Prietenul asta al meu nu facea cum fac portarii adevarati, adica nu alegea un colt sa plonjeze, ci statea pe mijlocul portii, in speranta ca va avea timp sa reactioneze dupa ce vede in ce directie merge mingea. Bine-nteles ca eu trageam numai pe colt si ii explicam ca e prost. La un moment dat, ii si ziceam dinainte: vezi ca trag pe coltul din stanga. Dar el tot nu plonja. Asa i-am dat 9 goluri unul dupa altul, exact in acelasi colt din stanga. Pana cand, la ultimul sut, are o revelatie si isi da seama ca parca totusi ar fi mai bine sa plonjeze pe colt. Numai ca eu mi-am dat seama ca pregateste ceva si am schimbat coltul, am tras in dreapta. Bine-nteles ca a inceput sa ma injure. Cum mi-am permis eu sa schimb coltul, ca doar tot timpul trageam pe stanga!
    Asa ca, daca ati stat acasa la referendum, obligatoriu sa stati acasa la toate alegerile de acum incolo!

    • #83

      Da, problema e ca prietenul tau si-a schimbat atitudinea pentru ca si-a dat seama ca a gresit. Cei care au stat acasa la referendum nu vin sa spuna ‘bah, am fost prost, am gresit, hai la vot’, ci spun ‘si atunci am avut dreptate, si acum am avut dreptate, dar nu intelegeti voi de ce ca sunteti prosti, da’ faceti totusi cum spunem noi’. Elegant, zic.

    • #84

      Eu la referendum n-am stat deloc acasa. Mai intai am stat la coada ca sa vizitez viloiul ala ciordit de Basescul, ca in ziua aia a fost vizitabil. Patruj’ de grade la umbra cred ca erau. Apoi m-am dus prin asfaltul moale in partea aialalta a Bucurestiului ca sa stau la a doua coada, sa votez impotriva infectiei basesciene.

      Nu-mi pare rau de ziua petrecuta in canicula, dorm linistit ca stiu ca am facut-o, atunci nu imi era indiferent rezultatul referendumului. Si acum dorm linistit, cand nu voi merge la vot pentru ca acum imi este total indiferent cine ia voturile. Acum este un joc cu suma nula. Cand va conta din nou votul meu (la vreun eventual referendum etc) voi merge din nou.

    • #85

      morala: N-ai de ce sa te revolti pentru ca adversarul vrea sa castige, atata timp cat respecta regulile jocului. Sau ca sa explic si mai clar: prietenul meu a fost revoltat pentru ca i s-a parut ca am trisat, faptul ca eu tot timpul voi trage pe stanga devenise in mintea lui regula a jocului, desi nu era. La fel cum, se pare, exista regula nescrisa ca daca odata ai boicotat un referendum, nu mai ai voie sa mergi la alte alegeri, desi nu scrie asta nicaieri.

  27. #86

    E exact ceea ce am zis eu, acum cateva zile, numai cu alte cuvinte.
    P.S. Cum de n-ai scris nimic de lotul de gimnastica, ce a fost implicat cu japca in campanie?

    • #87

      nu ma uit la televizor, nu stiu despre ce e vorba

  28. #88

    Nu-i deloc acelasi lucru…
    Cand a incercat sa-l demita pe presedinte, parlamentul a pus cateva caramizi de gheata la baza constructiei nostre democratice.
    E ca la chimie:Pentru orice structura care se vrea stabila, energia necesara disolutiei trebuie sa fie mai mare decat cea necesara crearii acestia. Alftel structura e una cvasiinstabila: Presefintele nostru e inca presedinta (asa betiv si grobian cum e el) numai pentru ca parlamaneul nu are (inca) chef sa-l mai demita o data. Eu n-am vrut sa iau parte la asa ceva. Am vrut ca referendumul sa fie “de jure” invalid. Alegerea mea nu presupune ca ma simt reprezentat de actualul presedinte.

    Pe de alta parte a nu participa la alegeri care vor fi valide indifererento de prezenta nu -i o forma de protest ci una de filatropie. Dau votul meu celor care voteaza.
    Daca alegerile astea ar fi invalide in conditiile in care prezenta nu depaseste un anumit prag as protesta prin absenta.

  29. #89

    Cred ca aici e o problema de înțelegere a ce inseamna votul
    Sensul votului este sa alegi pe cineva, sa alegi niște idei, promisiuni, etc, nu sa te duci sa nu iasă cineva, când apare ideea votezi ca sa nu iasă cineva s-a dus dracului totul.

    La referendum a fost la fel, s-a păstrat sensul de a vota, de dat jos pe cineva, dar s-a păstrat sensul sa votezi pentru asta.
    Degeaba spuneți ca nu e la fel, aceiași schema s-a practicat și atunci, nu ieșiți sa votați, ca sa nu iasă. S-a deturnat sensul votului de a vota o cauza.

    Nu are nici o tangenta cu lipsa la vot de acum unde e vizata toată clasa politica, dar se practica aceeasi schema, atunci era nu iesiti sa votați ca iese cauza pusa în dezbatere, cu toate ca puteau sa voteze contra, iar acum, dacă nu ieșiți, dați votul psd-ului, desi nu avem nici o alta posibilitate sa votam contra întregii clase politice, dar suntem psd-isti, nu-i asa?

    Al cui e interesul ?
    Interesul afișat este sa nu iasă PSD, dar sub masca asta falsa se ascunde interesul de a iesi ei, și nu pe vot de apreciere, cum ar fi normal sa se voteze. Cand nu-l pot obtine se incep manevrele

    • #90

      @zambaretu 🙂
      La referendum am ales sa fie invalidat referendumul.
      La alegeri n-are ce sa nu iasa. Chiar daca voteaza numai Ponta si Basescu tot castiga unul intre eu (…cu doi la unu,).

    • #91

      Ca sa vezi, și atunci tot nu avea cum sa nu iasă ceva.
      De ce nu considerați și acum boicotul impotriva clasei politice ca o invalidare a clasei politice?

      Exista o singura diferenta dintre atunci și acum, care de fapt e si motivul boicotului.
      Atunci au existat toate opțiunile posibile pentru alegători
      Acum nu.
      Ar trebui sa fie la fiecare candidat in parte vot cu da si nu in dreptul lui. Caz in care nici n-ar mai exista discutiile astea, ma întreb oare ce ați mai inventa 🙂
      Acum nu exista posibilitatea sa spui nu
      Nu ne-ar trebui pentru ca suntem psd-isti?

    • #92

      @ 🙂

      Incercari ridicole pe fond si extrem de agresive in forma de obliterarea a faptului ca si un referendum atipic, cu prag impus. tot referendum ramane.

      Din pacate apelul tau la rationalitate este depasit in cazul lor, evident fiind faptul ca isi considera fanatismul drept principalul atu. Prostul cand nu are dreptate, sare sa dea cu pumnul.

      Mi-a fost o placere sa te citesc !

  30. #93

    Marea buba a optiunii absenteiste este ca vulgul voteaza oricum. Cu cat este omul mai prost, cu atat are optiuni mai clare, pareri imposibil de zdruncinat, vrea sa se faca auzit macar prin vot etc etc.
    In conditiile astea, prin faptul ca te abtii sa votezi nu reusesti decat sa ai un europarlamentar/parlamentar/primar/presedinte ales de cretini.

    End of story.

  31. #94

    Nu te duce la vot!
    Du-te la vot!
    Stai acasa, o sa fim furati!
    Iesi si arata-le ce poti, tu contezi, esti pilonu’ democratiei manca-ti-as!

    Eu ma minunez de toata zarva asta cand un lucru imi e foarte clar… ai bani (cat sa ii intorci cu camionu’ la intorsura buzaului) faci legea indiferent de cine sau cati ies sa voteze. Nu ai bani, aici n-am ce sa mai adaug ca nu mai e nimic de adaugat.

    Happy democratization, troxxxxxxxxx!

  32. #95

    Eu platesc un plin de combustibil pentru a merge la vot. Ca nu se poate vota oriunde in tara. Din partea mea stati toti acasa. Asa, poate votul meu conteaza mai mult decat daca-l contrabalanseaza totii idiotii, mortii si aia care voteaza multiplu. Vor ramane in joc doar ultimele doua categorii si ceva mai putini din prima.

  33. #96

    Ba da ce se-nghesuie poporu sa puna politicienii-n functii care le aduc beneficii de zeci de mii de euro pe luna. Pentru noi, Romania, nu exista nicio miza politica reala la alegerile de duminica. Se voteaza niste unii care ajung in parlamentul european, niste unii care nu prea au cum sa ne afecteze existenta. Singura miza e intre partide, in functie de procentele luate acum se fac jocurile pentru presedentia din iarna. Asa ca nu prea-nteleg ce-i cu spaima asta viscerala c-o sa iasa psd-ul. Asa, si? O sa iasa si-o sa mearga in parlamentul european unde pret de 5 ani n-o sa mai auzi de ei.

  34. #97

    VOTUL NUL NU ESTE O SOLUȚIE! Votul nul este o participare la mascarada sistemului democrației pervertite legitimându-l prin prezență! Un sistem care se bazează pe o participare sub pragul de 50% nu are nicio legitimitate și se justifică răsturnarea lui prin orice mijloace deoarece este nereprezentativ.