Întotdeauna am fost sceptic la ideea de cryptocurrency. Pentru că, pe mine, ca simplu cetățean, o monedă care nu este regularizată de către stat și, mai mult de atât, este strict scriptică, nu mă convinge și nu prezintă încredere. Da, ok, o să spuneți că statul este cel mai mare grup de crimă organizată. Așa e, dar măcar deciziile despre monedă nu pot fi luate decât în relație directă cu ceilalți contributori la masa monetară mondială.

Cumva, neîncrederea mea mi s-a confirmat azi, când Bitcoin s-a spart în Bitcoin și Bitcoin Cash. De ce? Explicație e profund ilară. Inițiatorii bitcoin nu s-au înțeles care să fie sistemul de tranzacție al block-urilor de informație. Irelevant despre ce e vorba și complet neinteresant.

Ideea e că, pentru că 2 grupuri de internet nerds nu s-au înțeles cum să continue un proiect, rezultatul a fost că o chestie care, la acest moment, plimbă vreo 500 de miliarde de dolari prin internets, s-a spart în două, fiecare și-a luat jucărica și a continuat mai departe.

Da, deci în continuare nu am nici cea mai vagă încredere în așa ceva și, dacă ar fi să cumpăr, aș lua doar pentru a specula pe termen scurt, având în vedere că azi doar a fluctuat cu vreo 250 de dolari. Vă dați seama ce înseamnă asta la niște tranzacții futures?