Când am mobilat casa, am pus niște baterii sexy și elegante la căzi și chiuvete, pentru că na, casă nouă, trebuie să fii tâmpit să te zgârcești și să nu îți pui ceea ce îți place. Încă mă zgârii că nu mi-am pus, cum voiam, pisoar, dar na, aia e, când nevasta se opune, ce poți să faci?

După ce le-a montat, presiune pe apă caldă…oha. Mergea apa caldă cu viteza ochiului mortului, în schimb, apa rece, presiune de numa numa. Instalatorul mi-a explicat calm că am o pocnitoare de centrală și din cauza asta nu merge și, dacă vreau presiune, să îmi cumpăr o centrală ca lumea, nu mizeriile astea. Serios, chiar ajunsesem la un moment dat să mă gândesc la schimbarea centralei, ca să scap de stresul vieții.

Acum vreo 2 săptămâni, bateria de la o chiuvetă a cedat. A explodat ceva de plastic verde pe interior, s-a făcut o arteziană frumoasă în baie, copiii se distrau frumos, toată lumea fericită, a fost ca la crăciun. După care m-am dus și mi-am luat din Dedeman o baterie simplă și normală, la repezeală, ca să înlocuiesc pe aia spartă.

Fiind un maestru bricoleur, am decis că pot să o instalez singur. Și am instalat-o, serios, eu chiar mă pricep la chestii de gen. Doar că am inversat furtunașele alea de apă. Și am dat drumul la apă.

SURPRIZĂ! Am super presiune la apă caldă și maiden wee la apă rece. Ca să vezi, de fapt centrala era ok, doar bateriile sunt făcute așa. Acum stau să mă gândesc de unde găsesc eu niște baterii care să nu aibă limitările vieții. Nu, nu ai ce să îi faci, majoritatea sunt turnate și nu au nimic, în afară maxim de un filtru de nisip la ieșire.