Răzvan a observat o chestie interesantă. Că banca sa, în speță OTP, îi ia comision de schimb valutar pentru top-upul de la revolut. Bine, el a crezut că de fapt e vina revolut, dar, de fapt, e mai mult de atât. O parte din băncile românești au decis să comisioneze plata către revolut, pentru că, în limbaj bancar, asta este, o plată, cu comisionul de schimba valutar, deși cererea de topup se face în lei, nu în valută. Așa că orice request primit de la revolut, banca îl transformă în cerere de valută, pe care o schimbă de 2 ori, la cursul valutar propriu.

Momentan, acestea sunt băncile care au decis să saboteze revolut.

Bine, aici și revolut are o vină. De fapt, două. În primul rând, nu te avertizează că banca din care faci topup îți va lua mai mulți bani pentru tranzacție. Mă îndoiesc profund că ei nu știu care sunt băncile care fac asta și decent ar fi să ți se spună de la început Băi, Gigel, vezi că banca ta îți va lua mai mulți bani decât faci tu topup.

Iar a doua este lipsa totală de comunicare. Niciun răspuns pe temă la întrebările de pe propriul lor Community forum. Oamenii întreabă, oamenii încearcă să îți dea răspunsuri, nimeni nu are nicio poziție oficială, nicăieri. Și, din ce am citit pe subiect, asta se întâmplă și pe live suport în aplicație, te pun să explici situația peste tot, după care pauză și bullshit piaristic. Nimic oficial, nimic care să îi lămurească pe clienți.
Not good.

Ce nu înțeleg ei este că mulți dintre noi folosesc revolut exclusiv datorită funcției de topup, care îți scoate banii instant din contul românesc. Transfer bancar poți face bine mersi si pe Monzo sau Monese, nu trebuie să folosești revolut pentru asta. Și dacă topup dispare, dispărem și noi, într-un final.

Important e că compania e pe creștere, nu?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

108 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Doar n-ati crezut ca bancile o sa stea frumos cu bratul in san si o sa zica, ce idee buna au avut astia… ne-au ars. 😀 Numa zic nu dau cu parul. Problema cu bancile si prezenta lor online e ca n-au inteles nimic… la BT de exemplu: cauti google… BT numar telefon … dai de pagina asta… intreb.bancatransilvania.ro/care-este-numarul-de-telefon-al-bancii-transilvania/ care are feedback negativ mai mult decat pozitiv…asta de cand a aparut pagina, ce fac cei de la BT… o lasa asa de 1 an de zile, ca de ce ai face ceva? E trist.

    • #2

      Cu ce s-au ars? Operatiunile raman identice fie ca folosesti sau nu revolut. Ca platesti 100 lei la un POS sau un topup nu tot aceeasi suma de bani ai platit-o? Ca scoti 100 lei cash la bancomat nu tot atata dispare si din cont? La un transfer intre conturi sau ceva, ok poate ca ar fi comisionata. Dar faptul ca banca e in urma cu un secol la plati si aplicatii pe mobil mi se pare total aiurea sa te comisioneze pentru a fi in pas cu trendul. E de 10 ori mai usor sa urmărești platile in aplicatie, sa împarți o nota, sa trimiti prietenilor bani. Nu mai mergi la ghiseu, nu mai stai dupa aplicații dezvoltate de inapti. Si ei considera ca e normal sa te comisioneze si sa te tina in “pestera”. Absurd.

  2. #3

    Daca ai vreo problema cu revolut, stai linistit, nu-ti raspunde nimeni.
    Exista optiuni mult mai bune, gen transferwise sau paysera.

    1
    • Si eu folosesc transferwise de cam 1 an si nu am nici o problema, suportul e ok, fara probleme

      1
    • Voi sigur ati citit articolul?

  3. #6

    Am avut o problema similara cu BCR când am început să folosesc Revolut acum vreo șase șapte luni, le-am făcut reclamație și acum văd că s-au reglat. Nu îmi fac iluzii că din cauza reclamației mele, probabil că au avut mai multe plângeri. UniCredit știu că aveau comportamentul acesta însă de la început.
    O soluție este să îți rulezi banii printr-un prieten cu cont într-o bancă cu verde în tabelul de mai sus.

  4. #9

    De cand am revolut undeva la 6 luni, la fiecare top-up de pe un card BRD sunt taxat cu 1,4 ron la 100 lei transferati. Am dat telefon la relatii cu clientii BRD si nu au stiut sa imi spuna exact :)) prin ce calcul si sub ce denumire sunt taxat pe aceste top-up spre Revolut. Asta se intampla acum 2 luni de zile.

    • #10

      Oh, deci se poate si mai rau ca la Unicredit. Unicredit imi ia 1.3 ron la 100 lei topup. Sa-i futa soarele!

    • #11

      Card de credit sau de debit. Se pare ca e important detaliul. Mai mult, contractul cu banca este negociat dpdv comisioane sau e standard?

  5. #12

    Lista nu e ok. Eu am facut de pe BRD si e ok, fara comisioane.

    • #13

      aici in comentarii exista minim unul. iar pe internet toata lumea e de acord ca și la brd e la fel

    • #14

      Probabil ai tu cont “denala” de ciumegi pe BRD si nu comisioneaza cam nimic, dar nah … de ce sa precizezi asta … ca nu e important.

    • #15

      Confirm ca la BDR nu e ok, folosesc revolut de 1 an (cont de muritor de rand la BRD)

    • #16

      Confirm ca la brd nu e ok, folosesc revolut de 1 an.

    • #17

      Chiar e cont de sarantoc – acolo nici macar salariul nu mai intra. E pastrat doar pentru ca am creditul de casa la ei.

      Revolut am de 2-3 saptamani cred si ala a fost primul top-up – o sa revin cu impresii dupa ce mai fac unul pentru a plati rata 🙂

      Cardul este de debit, nothing fancy nici aici – chiar am verificat aseara inca o data pe mybrd.net dupa ce am vazut articolul de la razvanbb.ro si e totul ok.

      Pe de alta parte, daca pun bani din ING prin transfer in BRD, stimabilii de la BRD ma comisioneaza ca primesc bani.

    • #18

      La BRD nu este comision dar se face un schimb valutar cand se trimit “RON” (cumva detecteaza ca targetul e alta valuta, respectiv GBP la Revolut). Daca se face topup direct cu euro sau dolari este ok, nu se incaseaza nimic in plus (cu dolari si euro am incercat eu acum 11 luni, nu stiu ce sa zic de alte valute). Cumva e o problema de transmitere a banilor intre conturi internationale, in monede diferite.

    • #19

      Am verificat acum, nici mie nu imi ia BRD comision. Am facut top-up 50 RON, 50 apar si pe extrasul de cont. Revolut standard, brd standard, nu am conturi speciale.

    • #20

      Comisionul la BRD este de 1.2% pentru lei, rezulta dintr-un schimb valutar. Tocmai ce am patit-o si eu saptamana trecuta.

    • #21

      @Skyler: tranzactia apare ok la inceput, 50 de lei (o vezi la sume blocate). Asteapta sa treaca 2-3 zile ca sa fie decontata, apoi verifica extrasul. O sa apara 50.6 sau 50.7 lei (cel putin asa apare la mie, ce-i drept n-am mai facut topup de cateva luni)

    • #22

      Am facut saptamanile trecute de 2 ori top up si zero comision la BRD. S-a schimbat intre timp?

    • #23

      @Danyzus am verificat si o plata din noiembrie, nu are niciun comision, tot 50 RON apar.

    • #24

      Update. Se pare ca sunt comisioane doar pe Mastercard, pe Visa nu. Nici la BT nici la BRD

    • #25

      Si eu tot de pe Visa am incarcat (BRD) – Revolut e Mastercard ca idee.

    • #26

      Am facut iar de proba un top-up de pe un card de debit BRD Visa pe Revolut pentru suma de 500 ron.

      SMS pentru aprobare pt. o tranzactie de 500 ron.

      In Mybrdnet apar tot 500 ron blocati.

    • Revolut e Mastercard…am vazut si visa

  6. #28

    O petitie online si un link catre ea, de semnat de catre toti fruntasii, n-ar trezi o pozitie din partea R?

  7. #31

    Si daca faci transfer bancar, unele banci te rup la comisioane, pentru transferuri internationale (RO-UK).
    Cea mai ieftina varianta: utilizam TransferGo pentru un transfer catre contul bancar oferit de Revolut.

  8. #32

    Confirm ING fara comision si BT cu comisioane tampite. Intr-o alta ordine de idei Revolut nu are suport pe nimic. Nu ii vad bine pe viitor so daca as gasi alternativa cu top up m-as muta.

  9. #33

    Sper sa prind si eu ziua, in care caciuleala asta ieftina la nivel de comisioane bancare sa devina istorie. Cam cum a fost cand au disparut telefoanele fixe de pe piata….

  10. #34

    ING ok, fara comisioane, persoana fizica, card debit si credit. Pe extras apare Cumparare POS.
    BT ok cu card debit.

    • #35

      Idem. Fac topup de pe debit lei ING și debit euro BT. Fără comisioane, fără bătăi de cap.
      Am avut contact de 3-4 ori cu suportul Revolut. Au răspuns repede, lămuritor. Mulțumit /10.

  11. #36

    punctul de vedere al bancilor este ca revolut a navalit peste ele!

  12. #37

    BT debit e ok, fac topups de vreo 4 luni, in schimb am un coleg care a facut topup de pe BT credit o data de test si i-a luat comision.

  13. #38

    Am mai zis-o, cel mai ingrijorator mi se pare ca o banca are tupeul sa decida arbitrar comisioane in functie de destinatia platii. Top-up-ul e o simpla plata online, de ce ar trebui sa fie tratata distinct?
    Poate luna viitoare o banca face intelegere cu emag, si comisioneaza platile catre altex. Sau Carrefour vs Auchan.
    Cred ca cei cu conturi la bancile rosii din lista ar trebui sa se adreseze ANPC. Daca se inroseste mai tare lista devine chiar caz de Consiliul Concurentei (dar pana fac aia ancheta da Revolut faliment).

    • Banca e un SA(o firma) si isi face afacerea asa cum doreste. Daca o banca face intelegere cu emag(o alta firma), si comisioneaza platile catre altex, e in regula. nu te obliga nimeni sa folosesti banca respectiva. 🙂

    • #40

      doar ca, pe teritoriul romaniei, ar fi ilegal, pentru platile in lei. anonim, dar macar sa stii ce cacat mananci

  14. Revolut nu are nici o vina si nici o datorie sa informeze – comisioanele sunt percepute de bancile din RO. Surpriza este ca aceeasi manevra o fac si la alt fel de servicii prestate de firme din afara tarii dar care factureaza in LEI – gen UBER. Eu pe baza acestui lucru am schimbat banca cu care lucrez (lucram cu Unicredit si mi-au spus ca nu au ce sa faca). Verificati-va tranzactiile!

  15. #42

    Eu nu sunt asa de convins ca e vina bancilor.
    Am patit acelasi scenariu cu airbnb: am contractat un apartament in usd dar ei au trimis catre contul meu USD din banca o plata in lei la un curs nesimtit, asa ca banca nu a avut cum sa deconteze decat facand inca o data schimbul valutar din lei in usd, ca contul era in usd.

    Dupa 2 ore de stat pe chat cu airbnb, plata urmatoare a venit corect, ba au compensat si diferenta.

    Deci, daca contul revolut este in valuta dar requestul se face in lei catre contul vostru in valuta din banca, e vina revolut. Uitati-va in extrasul de cont ca acolo zice cum a venit requestul.

  16. #43

    UniCredit de la început a aplicat acest lucru si nu o face doar pentru Revolut. Practic orice apare ca procesator extern chiar dacă ai tranzacția în Lei. M-am lovit de asta înainte de a utiliza Revolut. Plângerile făcute au fost degeaba.
    BT a aplicat acel comision la cardurile de credit pentru ca românii au fost porci si au abuzat de cardul de cumpărături. Practic făceau top-up pe banii băncii și vroiau și cash-back.
    Raiffeisen e acum ok dar au fost câteva probleme rezolvate imediat.
    Și așa am ajuns la Libra. Card si cont făcut on-line, comisioane zero, fara probleme cu top-up la Revolut si la randul lor cu opțiunea asta de a pune bani in cont. Așa că acum până la Revolut totul trece prin Libra.

    • #44

      Da, functioneaza si chestia asta, se numeste optimizare.
      Am mai facut si eu topup de pe cardul de credit ING (Visa) si apoi am scos cash de la ATM cu cardul Revolut. Dar asa, doar in caz de urgenta, ca de obicei platesc cu acrdul unde se poate.

  17. folosesc de 2 luni revolut cu topup din Unicredit (card de credit visa gold) si nu am nici un comision. Am un prieten pe Unicredit cu alt tip de card de credit si nu are comisioane

    • #46

      Eu am doua carduri la Unicredit, ambele in RON. Unul VISA simplu, debit, altul Mastercard, de credit. La top-up se face conversia in EUR la oricare din carduri.
      Nu e comision, se face conversie in euro. Cand faci plata iti apare suma ceruta (de exemplu 50 de lei), si dupa o perioada iti apare suma reala, cu conversie (> 50).

  18. #47

    Dubios, in anglia nu am parte de asa ceva, nu am vazut nici o urma de comision desi incarc revolut ul de pe vreo 3 4 conturi de la diferite banci locale.
    E de tinut sub supraveghere..

    • #48

      IBAN-ul tau e de UK si faci top-up de pe banci tot din UK.
      Aici e vorba de plati din RO, in lei, intr-un cont de UK. Nu e asa dubios.

  19. #49

    Legal cum e situatia? Nu imi dau seama cum ar putea fi legal, din moment ce eu vreau sa transfer LEI in cont de LEI, iar banca imi baga de la ea un schimb valutar. Asa, ce o opreste sa bage 3, 5, 7 schimburi valutare inainte sa trimita banii?

  20. #50

    Salut,

    Dupa parerea mea (persoanala), nu e chiar asa. Un top-up revolut este la fel ca orice alta plata cu cardul. Indiferent ca platesti la Amazon, Revolut, Mega Image (online sau direct in magazin) , conform termenilor si conditiilor tu faci o plata cu instrumentul card (card debit/credit .. nu are importnata).
    Problema este moneda tranzactiei si modul in care se face decontarea tranzactiei.

    AMAZON_UK: Tu platesti 10 GBP cu cardul, ai cont de RON atasat cardului. Banca o sa iti fac o blocarea dupa cum urmeaza: 10 GBP – sunt convertiti in EUR (pt ca f putine banci au cont in GBP intr-o banca corespondenta – in europa se practica EUR), banca o sa primesca sa onoreze o cerere in EUR (de la banca corespondenta) si pentru ca ai cont in RON o sa-ti fie debitat contul in RON. Moneda tranzactiei este GBP, dar trece prin EUR. Cum iti afiseaza banca tranzactia depinde, ar trebui sa-ti afiseze toate cursurile de schimb. Am vazut un exemplu la o banca cu alin express USD > EUR > RON.
    Pe modul cel mai simplu banca iti trece 10 GBP la descriere, rata de schimb la GBP (desi a trecut prin EUR conversia) si iti debiteaza contul in RON (aplicand rata de schimb de la data decontarii).

    REVOLUT: Daca tu platesti 100 RON la REVOLUT, echivalent in EUR/GBP (MONEDA TRANZACTIEI) ar trebui ca REVOLUT sa te informeze ca si client.
    REVOLUT urmand sa trimita la banca in decontare o cerere in EUR echivalent a 100 RON – datorita schimbului valutar nu o sa fie niciodata 100 RON – de aici si diferenta.
    In acest caz ca si la AMAZON banca ar trebui sa afieseze moneda tranzactiei si echivalentul in RON – ca la AMAZON.
    Daca banca comisioneaza diferit aceasta plata nu este OK, pentru ca ea este o plata cu cardul la fel ca cea de la Amazon.
    Exemplul cu MEGA IMAGE (online sau brick & magazin fizic) e foarte simplu – moneda tranzactiei este RON – banca acceptatoare a MEGA IMAGE face o cerere catre banca emitenta a cardului in RON.
    Contul e debitat in RON.

    CONCLUZIA:
    Trebuie vazut care este _moneda tranzactiei_ REVOLUT. Daca e RON trebuie sa ajunga RON si la tine (fix ca in exemplul MEGA).
    Daca e o alta valuta, se face schimb valutar si atunci se aplica ratele de conversie, cardul tau va fi debitat in RON echivalentul pentru moneda tranzactiei (EUR/GBP/USD).

    Din punctul meu de vedere banca nu trebuie sa comisioneze diferit PLATILE cu cardul daca acesta este de debit sau de credit.
    Daca maine AMAZON scoate un produs asemanator REVOLUT – un card AMAZON in care poti depune bani (TOP-UP) – si eventual retrage cum o sa faca banca diferenta intre o plata pentru o carte si o alimentare a cardului AMAZON – considerand ca se fac la acelasi POS.
    Nu o va putea face …. si oricum e o plata cu CARDUL. Va recomand sa cititi termeni si conditii si sa vedeti ce se comisioneaza si cum.

  21. #51

    Pozitie oficiala, tot din comentariile de pe blogul lui Razvan: youtu.be/fAwV58_ymfs?t=3245

    • #52

      Off-topic: Am vazut inceputul… Primul lucru pe care il spune prezentatoarea despre tanti de la revolut e “o foarte frumoasa doamna”… apoi se trezeste si zice “si foarte desteapta, bineinteles”. Penibil, mai ales venind din partea unei alte femei.

    • #53

      Zice acolo ca se schimba lucrurile in bine. Eu stiu ca lista de bani care nu fac conversia asta scade, nu creste.

  22. #54

    Boss, verifica in cateva minute mailul dupa junk-ul de la hotmail, iti trimit niste inside information. Poti discarda acest mesaj. Tx.

    • #55

      Uuu, misterul se ananceste!

    • #56

      Zarax – nu se ananceste. ce spuneam eu scrie soimul mai jos. doar ca vorbim de banci diferite.

  23. #57

    Raspuns oficial primit recent de la Unicredit

    “Va informam ca pentru toate tranzactiile efectuate in strainatate (inclusiv tranzactiile pe internet pe site-uri internationale domeniu.com sau pentru care banca acceptatoare este in afara Romaniei) prin cardurile Visa/Mastercard emise de banca noastra, valuta de decontare intre banca si Visa/Mastercard este EUR.

    Astfel, decontarea tranzactiilor in afara tarii se va realiza in felul urmator: conversie valutara intre moneda in care a fost efectuata tranzactia si EUR (folosind cursul valutar stabilit de Visa/Mastercard din ziua finalizarii tranzactiei), iar apoi se va realiza conversie intre EUR si moneda contului (folosind cursul de vanzare al bancii din ziua procesarii).

    Ca urmare a acestor conversii pot aparea diferente intre suma autorizata si suma decontata efectiv din contul cardului.

    Avand in vedere cele mentionate in data de xx.01.2019 ati efectuat o tranzactie in valoare de 130 RON catre comerciantul revolut.com. Locatia transmisa de catre comerciant este UNITED KINGDOM, astfel tranzactia este considerata una internationala. Pentru aceasta tranzactie in data de xx.01.2019 a fost transmisa la decontare valoare in EUR de 27,78 EUR, iar aceasta suma s-a convertit in RON la cursul UniCredit din ziua decontarii, rezultand suma de 131,70 RON (1 EUR = 4.7400 RON).

    Modul de decontare a tranzactiilor efectuate cu cardul se supune “Conditiilor generale de utilizare “. In cazul prezentat, modul de decontare aplicat respecta cele precizate privind conversiile valutare aplicate.

    Va multumim si ramanem in continuare la dispozitia dumneavoastra la numarul de telefon +(40)21 200.20.20 (apel cu tarif normal in reteaua fixa Telekom Romania) sau *2020 (apel cu tarif normal in retelele mobile Vodafone, Orange, Telekom Romania, RCS&RDS), serviciu disponibil 24h/24.”

  24. #59

    Mi se pare interesant ca “a observat” dupa jumatate de an :). Deci teoretic, in jumatate de an, nu stii pe ce dai banii, cat si unde cheltuiesti.

    Poate sunt eu deosebit sau dubios, dar imi verific extrasul de cont, o data la 2 zile si stiu in orice moment ce suma am in diverse conturi.

  25. #60

    Hai sa fiu eu avocatul diavolului.
    Legal bancile sunt acoperite partial de faptul ca plata catre revolut apare la visa/mc diferit de o cumparatura online (care apare diferit de o cumparatura cu card present/POS, o retragere de la ATM, etc).
    In cazul de fata este plata catre un 3rd party care are licenta de emoney (adica aveti o balanta virtuala la ei) si pote fi comisionat diferit. La fel atunci cand scoti bani de la ATM, desi este tot o plata cu instrumentul card, ti se pot pune diverse comisioane.
    Apropo, cum va explicati ca poti plati cu card de credit la mega si apoi sa ti sa deschida o linie de credit fix egala cu val. cumparaturilor, dar daca folosesti acelasi card de credit la ATM, sa ai o dobanda uriasa (cuvantul cheie aici e card de credit, ca sa nu sara cu gura toti cei care citesc fiecare al 5-lea cuvant)

    Moral, sa faca asta pentru carduri de debit este o mizerie, si ar merita sa ne mutam toti salariile in Revolut.
    Pentru cardurile de credit insa e ceva mai nuantata treaba, pentru ca practic poti sa faci topup in lei de pe cardul de credit si apoi sa te duci la bancomat si sa scoti cash cu comisioane infinit mai mici decat daca ai scoate direct de pe cardul de credit.

    Bonus: motivul pentru care exista exceptii de la tabelul de mai sus, este ca desi bancile din Ro sunt cu vreo 10-15 de ani in urma (deci prin 2005-2010), deja au inceput si ele sa ofere politici diferite in functie de tipul de client. De exemplu, la banca unde am contul principal(si ceva economii in el) fac operatiuni care implica crypto, desi am prieteni carora aceasi banca le-a comunicat oficial ca le blocheaza tranzactii identice cu ale mele pe motive de KYC/AML etc.

    • #61

      nu stiu ce zici tu cu bancile din romania care aunt in urma, dar bancile din uk, germania si Spania sunt in anul 1700. din experienta directa si contact direct. de exemplu, uk, barclays, vrei sa instalezi aplicatia pe telefon, trebuie sa mergi la banca dupa un cod. stergi telefonul, reinstalezi, te mai duci o data

    • #62

      mai vrei? germania, transfer intre 2 conturi ce imi apartin, la aceeasi banca. durata de peocesare minim 24 de ore, daca vine weekend, ne vedem luni. spania, scoti bani de la bancomat, dupa care te duci cu libretul, fizic, la banca sa iti completeze suma, conform legii. asa ca nu, bancile romanesti sunt chiar mult inaintea vestului si ofera servicii. majoritatea, nu brd, de exemplu

    • #63

      Vrei sa zici ca la barclays e ca la brd, la noi in tara? :)) Si la brd trebuie sa mergi la banca de fiecare data cand schimbi telefonul, sa iti dea codul pacii.

    • #64

      dap. sau te duci la un bancomat barclays, sunt vreo 10 in tot orasul. dar ei recomanda sa mergi la banca, sa nu te complici cu bancomatul

    • #65

      Fix cum descrii tu functiona BCR si a lor aplicatie acum 6 luni, de cand cu George nu stiu. Eu luam ca reper bancile din state, e.g. beneficiile (cash-back, pct de loialitate, loungeuri, etc) pentru programele lor de credit. Insa pe fond sunt de acord cu tine ca toate bancile clasice sunt decrepite, asta fiind si motivul pentru care au aparut “direct banks” (apropo, afaik primele au aparut prin UK lui barclays) si alte servicii similare precum Revolut.
      Durerea mare e ca si classic banks (cu cele 1 000 000 de audituri si verificari, si cu core-ul lor scris in COBOL) si cele conduse de rusi cu startupuri in UK sau de evrei antreprenori si la fel de predispuse la a deveni “bad guys” intr-un fel sau altul.

    • #66

      de asta nici nu trebuie sa te atasezi de brand/produs, pentru ca nu esti decat o marfa.

  26. #67

    Am card de credit gold la BT de vreo 2 ani. Sotia unul star forte. NU am niciun comision si nici sotia cand facem topup la revolut. Contul si cardul sunt facute personal fără niciun fel de oferta aferenta.

    Prietenii mei sunt pe unicredit si nu i-am auzit sa se planga folosind doar revolut in strainatate. Deci hai sa mâncăm rahat si sa dam niste informatii fără acoperire.

    • #68

      sugi pula si tu si sotia ta, daca e cu mancat cacat, ba boule.
      playtech.ro/2018/revolut-banca-transilvania-comision/
      ia, acum du-te si da-i niste cacat sotiei pe la bot

    • #69

      Daca nu va luati si la bataie, tot degeaba…

    • #70

      Cel putin anul trecut – noiembrie- la BT Flying Blue (card credit) nu erau probleme. O sa reverific zilele urmatoare, am extras de cont care dovedeste, so case closed. Povestea cu milele e alta .. nu e relevanta acum.

      Am studiat procesul azi end to end, si zic eu ca am identificat “problema”. Pana la urma e vorba si de dezinformare .. dc pui info cap la cap din posturile de mai sus tragi aceiasi concluzie.
      Tu faci top-up 100 ron, plata revolut e cross border (acceptatorul e in uk probabil), cum zice unicreditul decontarea _implicit_ se face in EUR pentru cross border in UE. Asta inseamna ca banca acceptatoare (UK) ii cere banii bancii tale (emitententa cardului) in moneda EUR (echivalentul celor 100ron).
      Pe decontare apare:
      Suma si moneda tranzactiei – 100 ron
      Suma si moneda pentru decontare – 22 eur
      Tu ai cont de RON dar banca a platit in decontare EUR pentru tranzactia ta. Cel mai probabil asa a cerut procesatorul lui revolut – vezi explicatia unicredit, si inca una verificata de mine azi, alta banca.

      Probabil ca unele banci accepta ca pierdere diferenta de curs valutar din decontare (ca sa evite reclamatiile clientilor), altele nu.
      Concluzia: aparent problema e la revolut, restul e dezinformare si manipulate.
      Case Closed.

      P.s. scuze de typos, telefon

  27. #71

    Sunt curios legat de o chestie la Monese. Arhi, ai facut vreo plata in lei cu cardul Monese? Cum se face conversia in lei avand in vedere ca la Monese folosești cont in gbp?

  28. #73

    nu iti ia comision, iti face dublu schimb valutar.

  29. #74

    In istoricul tranzactiilor nu imi apare nimic care sa indice ca s-a facut vre-un dublu schimb valutar iar soldul de dupa to-up e exact soldul precedent – suma din top up.

    • #75

      la BTR se comisionează cardurile de credit, asa cum au si anuntat public, e linkul in comentarii

    • #76

      Luna trecuta am făcut 3 transferuri de pe card de credit BT și din câte observ eu din sumele de prin sms-uri nu am avut niciun comision. Caut și prin extrase mâine 🙂

  30. #77

    Am citit stirea inca de cand a aparut, dar situatia mea verificata personal contrazice ce spune acolo.
    Acum ce ar trebui sa cred, un lucru pe care l-am citit pe internet, sau proba fizica a acelui lucru?

    BT face majoritatea banilor de la cardurile de credit prin comisioanele de retragere daca esti nevoit sa faci rulajul de pe cardul de credit.

    Eu unul nu cred ca le este foarte usor sa implementeze comisioanele pentru plati spre Revolut din punct de vedere legal si de aceea au decis ca e mai ieftin sa lanseze stirea cum ca pun deja comisioane pentru a descuraja lumea sa faca asta.

    • #78

      mi-e indiferent ce spui sau crezi tu, situatia este una generala si documentata din foarte multe surse iar subiectul e tratat in extenso pe multe situri. faptul ca tu ai impresia ca daca nu nu ai/nu stii daca ai inseamna ca restul nu exista e doar un alt mod romanesc de a privi problemele si ma lasa complet indiferent

  31. #79

    nu stiam de treaba asta , tocmai ce mi-am tras si eu revolut in decembrie 2018, citind acum articolul si avand card la unicredit , am facut un topup de 100lei sa vad cu cat sunt taxat, se pare ca nu am fost taxat, pe mobile banking zice “retail-revolut GBR – 100 ron” , asta la mastercard debit

    • #80

      Dupa cateva zile o sa iti apara suma modificata, si la detalii vezi si suma in euro.

    • #81

      @rdb ai dreptate , schimb valutar in euro la 4.8lei …. mama lor

  32. #82

    Situatia asta a aparut din vina romanului care s-a gandit el cum sa faca sa scoata bani de pe cardurile de credit, fara sa fie comisionat. Sau cei care acumuleaza puncte utilizand cardurile de credit. Asa au ajuns ca bancile care au astfel de servicii timp cashback sa fie arse prin revolut. Cunosc cauri in care zilnic facea plati de 2000 lei catre revolut, din revolut inapoi in banca si tot asa. Si pana s-au prins de treaba a acumulat o gramada de mile. ( banca transilvania ). Parere mea este ca acel comision este justificat la cardurile de credit pentru ca in pana la urma sunt banii bancii fac ce vor ei cu ei. Dar cand vine vorba de cardurile de debit, aici este o alta situatie sunt banii mei, banca nu are nici-un drept asupra lor. Pana la urma cardul de debit este un portofel electronic al meu.

    • #83

      absolut de acord, la cardurile de credit. dar la banii mei, muie banca

    • #84

      cu scuzele de rigoare si cu anticipatia ca cetin se va rasti, dar “banii bancii” la un cc? pfoaileo, cat de tare urla campii la ce bataie le dai (adica, sa intelegi, banca iti da cadou un cc, nu dai si tu un 15-22%, acolo, inapoi).

      oare situatia nu a aparut din pricina bancilor romanesti dominate de anacronism, care au sufocat piata cu servicii scumpe cu n comisioane? ai fi socata sa afli cati “banchisti” romani habar nu au de beneficiile revolut/monese/transferblabla, fiindca pur si simplu sunt “ocultati” de banca de la plata comisioanelor. ia gandeste-te la ce suporta clientul obisnuit?

      inainte sa le plangi de mila labarilor astora cu bancile, adu-ti aminte de vechea zicala: banca e o institutie care iti ofera o umbrela cand e soare, dar ti-o ia inapoi cand incepe ploaia.

    • #85

      card de credit=banii bancii.

    • daca esti prost cu cardu de credit da, dai 15-20% (nu o lua personal, vorbeam de mine, am uitat o plata facuta cu cc, asa ca am platit 100% la ea).
      Altfel e 0% dar pe banii bancii. Chiar cu avantaje (puncte vodafone, mile, cumparaturi)

  33. E de văzut dacă măsura nu este și pentru Uber și alte servicii de afară. Am o vagă bănuială că e pentru orice consideră banca comerciant din afara țării 🙂

    Și nu este nici ceva nou, am scris de ceva timp despre asta: www.claudiufarcas.ro/revolut-de-ce-unele-banci-deconteaza-euro-si-de-ce-sa-te-feresti-la-unele-banci-sa-platesti-lei-afara-tarii/

    Drept urmare, cum firma mă obligă să încasez într-o bancă numită Unicredit sau BRD, salariul îl transfer instant în ING și de acolo ce e de cheltuială curentă în Revolut.

  34. #88

    Salut.

    Am facut un test cu un card de credit StarForte de la BT. Am verificat acum in tranzactii si apare fix suma cu care am facut top-up in Revolut.

    • #89

      ai rabdare, apare mai tarziu

    • #90

      dubios, tranzactia s-a postat si apare comision 0, suma fiind fix cea transferata catre revolut.

    • #91

      Ok. Confirm comisionul. 600 de lei transferati si 6 lei comision. My bad. Muie BT

    • #92

      asa tarziu a aparut?

    • #93

      Da. La detaliile tranzactiei apare scris data entry, asa ca ma astept ca inca nu e un proces automatizat. Cineva le adauga di mano

    • #94

      mie imi lasa distinct impresia ca o fac anumit, pentru ca oamenii sa nu se prinda. cine sta sa mai verifice după o luna…

    • #95

      Da. Niste ghertoi. Cand ajung in tara imi inchid tot ce am la ei. Pacat, acum 5 ani chiar imi placea BT. Imi pare rau si pt ideea cu zambt acum. Muie

  35. #96

    Pentru cine are nevoie, card gratis REVOLUT pana pe 15 februarie:
    www.revolut.com/referral/alexanm1z
    Bafta

  36. #97

    AlphaBank: NOK, NOK

  37. #98

    Cunosc pe cineva care a recuperat banii respectivi (pentru dublu schimb valutar) cu ajutorul celor de la csalb.ro/

    • #99

      Eu am avut o problema cu un cost (pt ca banca sustinea ca comisionul este 0) urias perceput de Idea Bank in urma unui top up (bine si suma transferata a fost f. mare dar in 4 etape). Cardul de pe care am facut top up era MasterCard. In urma acestui cost (dubla conversie) am solicitat bancii in scris sa-mi returneze banii. In raspuns m-au aburit cu dubla conversie RON EUR si EUR RON, le-am solicitat si inregistrarea telefonica in urma caruia i-am intrebat de comisione in mod explicit legat de Revolut la relatii cu clientii (comision 0 declarat de ei). Cu raspunsul primit de la Idea Bank si cu inregistarea m-am adresat ANPC, care dupa ce m-am certat cu ei (cu ANPC-ul) suma mi-a fost returnata integral. Prin urmare daca cineva se ocupa de actualizarea listei cu bancile cu care sa nu te risti la top up, te rog adauga si Idea Bank. Mie mi-au lasat un gust amar si o sa renunt foarte curand la serviciile lor deoarece nu m-au informat de posibilitatea existentei acestor costuri cu toate ca i-am intrebat de 2 ori inainte sa fac tranzactia

  38. #100

    Raiffeisen nu OK. Card VISA biznis, top up 2000 lei, fee 25.74. Dar tind sa cred ca e de la Revolut, scria undeva ca te taxeaza daca incarci de pe card emis pe firma sau in afara zonei euro.

  39. #101

    Salutare.Cine e taxat suplimentar pt tranzactii in aceeasi valuta (ex: RON-RON) poate merge sa isi ceara banii inapoi.Nu exista motiv intemeiat sa faca asta si avem tot dreptul sa ne luam banii inapoi.Am patit-o cu Garanti bank si am rezolvat direct cu ei.Am observat ca mai nou nu mai aplica practica asta marsava.Cel putin la ultimele 4-5 topup-uri din septembrie incoace s-au retras din cont exact sumele trimise de mine, comision 0.
    Bafta!

  40. #102

    Eu am facut top-up cu BCR in 3 noiembrie sipentru 50 lei mi-au incasat 50.02 lei, dar COMISION zero!!!
    Nu-i inteleg!

  41. #103

    BRD ia o gramada de bani la topup in Revolut :(.
    Am facut topup vineri cu 500 lei. Pana duminica nu a aparut nicaieri pe istoricul online al contului din BRD tranzactia (desi in Revolut au intrat instant 500 lei)… dar duminica a aparut “507.26 lei, catre Revolut” :(. Am un cont la BRD unde orimesc salariul, are si descoperit de cont 7 salarii parca, iar la Revolut am un cont standard. (as fi postat si print screen dar nu vad de unde).

  42. #104

    Nici Raiffeisen nu mai este ok cu Revolut. Au introdus notiunea de “transfer de fonduri” de pe cardul de credit catre operatori / conturi terte. In aceste cazuri, cand faci top-up nu mai exista gratie si incepi sa platesti niste dobanzi de iti pica fata. Totul din 1 ian 2020.

  43. #105

    Aveti vreo idee daca verdele din tabel mai e actual?

  44. ING Credit nu mai merge folosit pentru alimentare Revolut.

    • #107

      Confirm, nu mai merge cu credit card, am si sunat la ING si mi-au confirmat. Spuneau ca ar trebui sa mearga cu card-ul de debit, insa nu am incercat.

      Pacat oricum, pentru mine fara aceasta functie (in care folosesti card-ul de credit) e cam inutil card-ul Revolut. Nu sunt dispus sa platesc sa-mi transfer bani pe Revolut.

  45. #108

    Nici garanti nu mai acceptă transferul spre revolut. Cum alimentam in viitor ? Schimbam banca, care e aia..ce e de facut..ce soluții avem …astept sfaturi