Am remarcat plin de interes că, după ce am scos 6000 de lei de la bancomatul ING, am plătit un comision de 12 lei pe operațiune, sumă care mi se pare hidos de mare, având în vedere că retragerea e de la bancomatul propriei mele bănci.

Prin urmare, mă bate gândul să îmi caut o altă bancă, care să nu fie lacomă în halul ăsta. Știu, e de râs alăturarea asta de cuvinte, dar totuși, eu chiar cred că există bănci unde, de exemplu, nu plătești comision la eliberarea de numerar din bancomatele proprii.

Deci, idei?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

137 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    BT ? Eu parca nu platesc comision la retragerea din bancomatul propriu. De fiecare data cand uit si merg la ghiseu imi recomanda sa scot de la bancomat, ca de la ghiseu au x% comision.

  2. #4

    Mie nu-mi ia ING-ul nici la sume mari. Inca mi se par cei mai putini avari.

  3. Astea sunt afacerile de “succes” din Romania.Vino la noi, la ING, ca nu platesti nimic, dupa iti punem comision de administrare card si internet banking (lucruri pe care nu le plateam inainte) + ce ai scris tu mai sus. Imi pare rau ca nu stiu unde sa-ti zic sa mergi.

  4. #6

    Nu stiu ce tip de card/cont ai, dar mie (de cel putin 6 ani) de cand sunt client nu mi-a luat niciodata comision. Si eu am scos sume peste 5000 ron

    • #7

      zic sa te uiti mai atent.

    • #8

      La fel zic si eu, in afara de 6 lei pe luna, din care 3 lei administrare cont si 3 lei pentru faptul ca fac tranzactii online, am platit cand am trimis cuiva intr-un cont niste bani. In rest, cand scot bani de la bancomat(am scos si 8.000 lei) sau daca primesc bani in cont nu platesc comision.
      Eu am cont de vreo 3-4 luni si mi-am facut cont la aceeasi banca la care ai si tu din motivul ca la vechea banca ajunsesem sa platesc 65 lei pe luna comisioane.
      Eu zic sa te duci la banca sa schimbi cardul nu banca.

    • Eu am webcard si imi ia 5lei+1% din cat scot. Deci daca am scos 10 lei, pe mine ma costa 5.1 lei. OKAZIE!!!

    • #10

      Dar cum ai reusit?

    • Dac-ai optat pentru noua ofertă, cea care nu-ţi mai cere comision anual de administrare a cardului, respectiv comision anual de administrare a contului (erau, parcă, 40 de lei bucata), primeşti comision de retragere şi comision de virament. Eu aşa am păţit. Win some, lose some.

    • #12

      Confirm si eu ce zic colegii,
      Client de 6 ani si nu imi apare nici un comision la tranzactii nici online nici la ghiseele lor.
      Ca minus daca te duci sa scoti cash de la sediul ING din oras comisionul e 0.5 la suta pe suma…parca.
      PS: In schimb BCR si BRD iti iau banu gros la fiecare tranzactie chit ca e pe bancomatul sau la ghiseul lor(huooooooooo).
      Sporuri!

  5. #13

    Pur si simplu , batranul CEC !

    • #14

      cec-ul te ucide la comisioane

    • #15

      Cec-ul a DUBLAT comisioanele vara asta. Inainte erau cat de cat ok insa acum e japca pe fata. Ma batea si pe mine un gand spre ING insa daca e asa am sa ma documentez mai bine despre ei.

    • #16

      Nu stiu cum zic altii , dar din proprie experienta mi se par cei mai ok , doar cu ei lucrez , m-am saturat de japca celorlante banci , si fac tranzactii din 2007 cu ei .

  6. Nu cred ca gasesti o banca buna in Romania. Is toti disperati dupa bani si chiar daca ai comision zero la ceva, la altceva tot te fura…

  7. #18

    Am scos de la ING si 12.000 lei intr-o zi , in doua transe, nu am platit nici un comision .
    Mi-am facut cardul cand lucram la o firma si au venit cu oferta aceasta, 0 % comision, 0 % dobanda. Platesc comision doar daca scot de la alta banca.
    Platesc doar internet banking si sms alert la ei, atat.

    • #19

      susbscriu. pot reveni cu print-screen Arhi. Cel mai bine ar fi sa iti schimbi cardul , tot cu un ING. Am ING , Raiffeisen si BT , dar de ING sunt cel mai multumit

  8. raiffeisen

  9. #21

    daca tot faci efortul asta, nu pui public un tabel comparativ cu aceste minunate banci si comisioanele lor?

    • #22

      pai, asta incerc sa fac, un tabel minim comparativ, dar, dupa cum vezi, jumatate din comentarii sunte despre cum de fapt nu ar trebui sa platesc nimic, ca ei nu platesc.

  10. Ce tip de card ai? Comisioanele sunt aici: www.homebank.ro/ing/ing/dms/ing/doc/taxe_comisioane/taxe_comisioane.pdf Singurul comision de retragere numerar (lei) de la bancomatele proprii este pentru cardurile Visa Clasic EUR, unde se percepe un comision de 0,2%, exact cât au luat pentru cei 6.000 RON. Personal, am încheiat colaborarea cu Piraeus, UnicreditȚiriac și BRD din diverse motive, comparativ, cei de la ING sunt peste toți.

    • #24

      aam card cont’rol, nu mai exista in oferta aia.

    • #25

      Arhi, trebuie sa te duci la banca sa iti schimbi in card complet. La control aveau comision de retragere (dar aveau si o dobanda la cont). La card complet n-au comision de retragere si nici dobanda.

    • Arhi, intrucat nu mai exista acel tip de card, te duci frumos la banca si spui ca nu ti se pare corect sa fii taxat ca si cum ai avea VISA Clasic EUR. La ING am gasit cea mai multa intelegere si mai ales eficienta din toate bancile din RO cu care am avut (ne)placerea sa lucrez – pe locul doi ar fi Unicredit Tiriac, care sunt ok dar mai scumpi. Cam orice am avut de rezolvat s-a rezolvat instant sunand la numarul de contact de la ei de pe site, plus imediat mail de feedback daca sunt multumit sau mai doresc imbunatatiri pentru serviciul oferit.

  11. #27

    Nu te stresa, n-ai sanse.
    Banca este singura entitate privata care nu poate sa mearga niciodata in pierdere.
    Pentru ca orice pierdere o va transfera automat bunilor platitori prin comisioane si ridicarea dobanzilor date deja.
    Cred ca au invatat asta de la stat, care face acelasi lucru: mareste impozitele la bunii platitori sa acopere pagubele de la smecherasi.
    Eu am comparat ofertele a o gramada de banci, si sunt smecheri. De ex se compara cu ING ca nu au comision la bancomat, dar in schimb alte comisioane sunt duble (dar asta nu-ti zic).

    Toti fac asa, dau o chestie mai ieftin/gratis apoi te taxeaza de fapt la altele.

  12. Nacomatele ? Imi scapa ceva..

    • #29

      Wow ..bravo..cata ironie subtila, cat sarcasm ..candidezi pentru comentariul anului

  13. #30

    Exemplu Raiffeisen
    ==
    Retragere numerar la ATM/ EPOS Raiffeisen Bank S.A. instalat la ghişeul Băncii :: 1% din suma retrasă (min. 2 Lei)
    ==

    • #31

      adica mai maer decat la ing. de 5 ori mai mare? cismaru, ce vorbesti tu acolo cu raifaizen ca e buna?

    • Eu sint client Raiffeisen de multi ani. Retragere numerar de la ATM Raiffeisen in tara sau strainatate, sau casierie in tara, in RON, comision zero. Se cheama Premium Banking. Am intrebat recent, la EUR nu se poate.

  14. #33

    BT: Avantajul consta in absenta comisionului de administrare a contului curent sau a cardului, precum si in retragerea fara comision la bancomatele proprii (in plus Internet Banking-ul – optional – e relativ ieftin: 1 leu pe luna). Dezavantajul principal: ai comisioane la incasari (indiferent cine iti vireaza bani in cont, ai un comision de incasare undeva intre 1,5 si 4 lei/incasare; bineinteles plateste si platitorul partea sa, la fel cum si tu ai comision la plati).

    • Uneori sare de 4 comisionul de incasare. Pentru 340 lei incasati comisionul a fost 4.20

      La ING mi-au bagat un comision fara sa ma anunte. Am renuntat la ei.

  15. #35

    Exista, in UK.

    Eu imi aduc aminte cum in 2007 BRD imi lua comision pentru faptul ca _VERIFICAM_ cati bani am in cont.

    • #36

      Raiffeisen facea acelasi lucru 🙂 avea comision de verificare sold , nu era cu afisare pe ecran la vremea aceea. Parca si la BRD plateam .

    • #37

      Mizerii, ce sa zic. Camatarii par mai cinstiti decat bancile din ro.

    • #38

      alpha bank 0.50 lei cand faci verificare sold la card la bancomatul lor . plus 0.xx % daca scoti ceva

    • #39

      Si curentul electric al bancomatului cine vrei sa-l plateaca? Eu zic ca e normal sa-l plateasca cine-l foloseste, adica clientii!

  16. #40

    This Connection is Untrusted

    You have asked Firefox to connect securely to www.bancatransilvania.ro, but we can’t confirm that your connection is secure.
    ==
    www.bancatransilvania.ro uses an invalid security certificate. The certificate is not trusted because no issuer chain was provided.
    ==

    Halal banca

  17. #42

    A fost odata ca niciodata, ca daca n-ar fi nu s-ar povesti.
    A fost o banca care la retragerile de numerar, indiferent de ATM-ul carei banci era folosit, nu lua comision.
    Adica daca aveai card la ei, te puteai duce la bancomatul oricarei banci, scoteai de acolo fara comision.
    Acea banca avea un nume – City Bank
    Acum acea banca a plecat din Romania si operatiunile ei au fost preluate de catre Raiffeisen care ia comision de retragere si de la bancomatele proprii.
    Sistemul bancar romanesc rasufla usurat.
    Au izgonit nemernicii care au incercat sa strice piata comisioanelor bancare.

    • #43

      Acea banca a mai avut un nume si acesta a fost RBS. Asta pentru ca scotienii au vrut sa intre pe piata de retail si au venit cu o oferta kamikaze la cardul de salarii – ZERO comision de retragere de oriunde din tara (shit you not, am contractul acasa, la comisioane e zero pe linie). Din pacate minunea a durat fix un an pentru ca pe urma s-au prins ca nu prea e rentabil sectorul de retail pentru ei (in sensul ca nu se inghesuia lumea sa se mute cu salariul la ei) si au schimbat macazul introducant comision pentru extragerea de bani de la ATM-ul altora banci. ATM-uri de RBS sunt o mana in toata tara (cred ca in jur de 200) si uite asa business-ul s-a dus in plopi…

      …ca dupa cateva luni sa se vanda cu totul la Unicredit, si uite asa am ajuns eu cu vreo patru conturi si patru carduri la UCT :)))

    • #44

      Aşa am avut şi eu la Intesa pînă anul ăsta, cînd mi-am schimbat cardul. Era 8 lei pe lună comisionul de administrare dacă rulam sub 200 de euro prin conturi. Dacă treceam de valoarea asta, era 4 lei. Includea internet banking, 0 comision între conturile proprii şi, ofsurlich, chestia de care efectiv am abuzat: 0 comision la extragere, indiferent de banca de unde scoteam. Era foarte marfă să mergi prin ţară şi să ţi se rupă de faptul că nu ştii pe unde e un bancomat. Scoteam de la primul care-mi ieşiea în cale.

    • @Jerome… Citibank, nu City… tarane…
      @jollyca… aveau mai mult de 200, vreo 400+ daca le pui la socoteala si pe cele din reteaua independenta euronet, care ii avea printre participanti si pe cei de la RBS.

      @arhi – din pacate, nu prea au mai ramas optiuni pe piata.

  18. #46

    Depinde ce cont ai. Daca ai ramas pe vechiul Cont’ROL, ala are 0,2% comision. Daca treci pe noul Card Complet (sau cum s-o chema) este zero.

    • #47

      da, nu vreau sa trec pe nici un card nou complet. au comision de transfer intre conturile ing de 1 leu pe transfer. la minim 20 de transferuri lunare pe care le fac, se strange

    • #48

      @Arhi – Dupa tabelul lui Gupi, alte banci care sa aiba 0 la extragere si internet banking decent nu prea sunt. O varianta ar fi sa iti deschizi inca un cont la ING, d-asta Complet, pe care sa il alimentezi cu 0 comision din Cont`Rol si pe care sa il folosesti pentru extrageri numerar. 3 lei pe luna in plus! 😀

    • #49

      Nu zici rau tu:)))

  19. #50

    Tocmai am terminat de facut un tabel comparativ al comisioanelor al mai multor banci la munca. Unele banci au un comision de 0.20%, comision de retragere, (BCR, BRD, ING), altele 0.40% (BT), iar unele chiar 0.50%, deci stai bine :))

    • Tu incluzi aici si comisionul de retragere de la ghiseul bancii – 0,4% Transilvania, la bancomat nu are comision

    • #52

      depinde de tipul de cont.

    • Pentru persoane fizice au un singur tip de cont curent, ca doar nu vorbim despre persoane juridice. Sau vorbim?

      Nu stiu de unde iti iei tu datele pentru analizele financiare …

      “Avantaje
      Contul Curent de la Banca Transilvania iti aduce o multime de beneficii:

      •Nu ai comision de deschidere a contului
      •Nu ai comision de administrare
      •Cu cardul de debit Visa Electron poti retrage bani de la bancomat fara niciun comision.
      •Ai la dispozitie o retea teritoriala care cuprinde peste 530 de unitati si aproape 800 de bancomate in toata tara
      •Banii sunt garantati de Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar, in limita a 100.000 EUR, conform legii
      Ce trebuie sa platesc?
      •Eliberare numerar in Lei la ghiseu: 0,40% minim 3,5 Lei
      •Eliberare numerar in valuta la ghiseu: 0.50%, minim 1 Euro
      •Ridicare numerar de la ATM Banca Transilvania cu card Visa Electron: franco

      Documente necesare: – act de identitate in copie si original

  20. 1. Banca Transilvania – fara comision de administrare cont curent, card si fara comision de retragere numerar de la bancomatele proprii.
    Comision de incasare prin transfer bancar (daca iti depune cineva banii la ghiseu, nu ai comision). Internet nancking – 1 Leu/luna

    2. Intesa SanPaolo Bank – pachetul Lider
    Comision de administrare – 6 lei pe luna/sau 3 lei pe luna daca rulezi prin contul curent 300 Lei cel putin 24 de ore. In banii astia este acoperit si costul internet banking-ului.
    Nu ai comision de incasare, nu ai comision de retragere de la bancomatele proprii + bancomatele CEC + o banca de care nu am auzit :D.
    Nu ai comision de retragere numerar de la ghiseu in limita a 30.000 Lei/luna. Ce m-a atras aici a fost faptul ca nu ai comision la platile pe care le faci prin internet banking. Mai ai o dobanda la banii din contul curent, dar mi se pare nesemnificativa.
    Dezavantajul ar putea fi ca daca vrei sa faci retrageri mai mari de 10.000 Lei trebuie sa-i anunti cu 24 de ore inainte.

    Stiu atatea detalii despre cele 2 banci pentru ca tocmai ce am plecat de la Transilvania la Intesa (de vreo luna).
    Nu am gasit o varianta mai buna din analiza facuta bancilor

    • #55

      anu asta nu ai comision de retragere de nicaieri. Inca.

      fostu emporiki ofera pentru 10lei/luna card multivaluta.

      Oferte exista. tre sa sapi

  21. #56

    Card Visa Electron la BT. Comision 0 retragere de la ATM, 0,3 lei daca vrei interogare sold.

    • #57

      adica sa dai bani ca sa stii cati bani mai ai pe card ? FAIN!

    • #58

      comision la interogarea soldului imi ia bcr-ul – 20 de bani – si de ceva timp si bancpostul la care am card de salariu si din cate imi amintesc nu aveam comision pt asa ceva. Bcr are comision si la retragere, vreo 0,5 % parca

    • Interogare 0 lei(fara numar :)) cu BT24, care costa 1 leu pe luna, token gratuit.

  22. #60

    Personal la ghişeul ING, am depus 200 lei în contul unei persoane. Comision 10 lei.

  23. Uneori ma intreb cum naiba faci de nu stii nici o smecherie cu ING-ul…
    Declara-ti cardul ca e de salariu, o sa ai tot felul de facilitati, inclusiv comision 0.

    • #62

      Ca sa declari ca e card de salariu, iti tb o adeverinta de la o firma, care sa specifice ca lucrezi la ei si iti vireaza lunar salariul in contul de la ING. 🙂
      Eu asa stiu ca e la orice banca ..au un formular pe care trebuie sa il semneze firma angajatoare. Nu pe ochi frumosi 😀

    • #63

      Eu am fost la sediu la ING, m-au intrebat daca e de salariu, le-am zis ca da, the end.

  24. #64

    Eu pana acum am avut un pachet de cont curent+ibanking la RBS. Comision de administrare 0 (cu ibanking inclus), comision de retragere 0 (initial era de la orice bancomat, de anul trecut era doar de la bancomatele lor si cele Euronet).

    Mai nou, ne-a preluat Unicredit, care momentan pastreaza conditiile dinainte, dar asa am o impresie ca le va schimba in curand…

    Vad ca la ei singurul pachet mai ieftin cu cont curent si ibanking, si comision de retragere 0 la bancomatele proprii, e asta:
    unicredit-tiriac.ro/persoane-fizice/produse-si-servicii/pachete-de-produse-si-servicii/pachetul-standard
    Care costa 5 lei/luna, adica 60 lei pe an 🙁
    Si cred ca ai comision pt plati prin oline banking, 0 daca faci OP tot catre un cont unicredit, si 2.5 lei daca faci catre alta banca.

    Tare m-ar interesa sa vad si alte oferte, in cazul in care astia imi scot oferta mea de la RBS si vor sa ma treaca pe pachetele lor minunate.

    • #65

      Garanti, ai comision 0 cont, 0 card, 0 internet banking +0,25% inapoi la tranzactii pe card.
      Millenium, ai o oferta f. buna acum dar cica vor vinde intr-un an clientii; eu m-am dus la ei ca nu ma doare mana sa ma mut peste un an la alta banca.

    • #66

      M-am uitat acum la garanti, nu vad unde e zero. La contul curent ai 2.5 lei/luna. OP-urile prin ibanking sunt 1 leu catre Garanti, 3 lei catre alta banca, iar la card zice ca ai comision 0 la consultare sold, dar la retragere nu zice. 🙁

    • Intesa – pachetul lider – 3 lei/luna (ca faci rulaj de minim 300 lei, nu?)
      De banii astia – nu ai comision de incasare, nu ai comision de retragere bani din bancomat, nici de la ghiseu in limita a 30.000 lei/luna, nu ai comision pentru plata prin ibanking – indiferent de banca.
      Imi scapa ceva?

      Am scris si mai sus 🙂

  25. #68

    ti-am mai zis de 60.000 de ori pana acum : Millennium Bank

    • #69

      Confirm si eu ca astia nu au nici un comision daca incasezi regulat bani in contul de salariu (nu am dat adeverinta ca sunt angajat). In plus mi-au dat si un bonus de 500 lei (noi – da e corecta suma) ca am venit la ei. In plus poti sa extragi de 2 ori pe luna bani de la bancomatele altor banci fara comision si nelimitat la bancomatele proprii.

    • #70

      eu n-am salariul la ei si tot am zero comisioane.

      platesc 1 leu pe luna contul de economii (3.5%dobanda la lei/an calculata la zi, fara maturitate si fara limite de nici un fel, pot sa jonglez cu banii aia cum vreau).

      net banking + call center 24/7 MOKA

      a si n-am stick-uri si alte cacaturi

      pe partea de creditare sunt iarasi destul de ok…

    • #72

      @cristian : sunt si alte banci de vanzare in romania, stai chill

      fondurile sunt garantate de stat si spre deosebire de ciprioti, millenium nu este sucursala/punct de lucru al bancii mama din portugalia. Este Millennium Romania S.A. ceea ce inseamna ca se supune tuturor regulilor BNR. Daca se va vinde cel mult trac conturile sub tutela altora si te poti razgandi atunci daca e cazul 😉
      Nujt eu unul sunt f multumit de ei. Totul f clar, atat pe site cat si-n sucursala, esti tratat cu respect si stii de la inceput in ce te bagi.
      Si nu-s angajat la ei, dar o cunosc pe miss branch manager.

      Un pont pentru cei care se plang de comisionul de interogare a soldului : faci depunere la bancomat de 5 lei sau 10 si-ti iese chitanta automat. La depunere, majoritatea bancilor nu iau comisioane.

    • Millennium se suge intr-un an. adica se va vinde.

    • #74

      @tizu: jura-te ! crezi ca-i asa simplu sa vinzi/cumperi o banca? volksbank e vanzare din 2011 si n-o ia nimeni. Intr-o vreme si BT-ul a fost scoasa la vanzare si nu s-a mai agitat nici pulea spataru.

    • @tizu… da pisi, ai sa vezi… stai linistit. nu inteleg de ce ii lingi atat in kur, dar ma rog, nu e treaba mea.

    • #76

      intamplator sunt economist de meserie, intamplator am conturi acolo, intamplator lucrez cu (si NU la) banca respectiva si-s super multumit de ei. Nu toate bancile sunt de cacat in Romania.

  26. #77

    Eu mi-am mutat salariul la ING pentru ca BRD-ul , unde aveam cardul inainte, imi lua bani si la incasare…
    Cel putin la cardul pt salariu, ING nu-ti ia comision la retragerea de la bancomatele proprii…si evident, nici la incasarea salariului…

  27. #78

    saltea nu cere comision.

  28. Sincer, n-as face publicitate niciunei banci, dar dupa carduri la vreo 4 bani romanesti de “prestigiu”, ti-as recomanda sa intrebi la ING care-i baiul si sa ramai clientul lor. Nu de alta, dar comisioanele alea s-ar putea justifica prin minima decenta si eficienta a angajatilor lor (ceva ce multe alte banci inca n-au invatat).

  29. In RO încă se mai trage pt ca se poate. Foarte multi angajați sunt obligați sa aibă card, pe online trebuie card, deci e un cerc vicios.
    In IT, cassa di risparmio Firenze are 0,5€ / transfer online pana in 1000€ si apoi 1€. Pt plăti online nu are comision.
    Pt retragere , poți maxim 500€/zi si comisionul este destul de generos : 0€. In rest, 9.99€/an taxa de administrare .

    • #83

      E cerc vicios in functie de unde lucrezi si ce avantaje beneficiezi la cardul ala. Eu am card la BRD, obligat de firma. Firma are contract cu BRD si ca urmare toti cei 200+ de angajati au card la BRD. Pana aici nimic anormal. Mai departe, depinde de cum si-a negociat firma contractul cu BRD. Eu pot retrage numerar oricand de la orice bancomat fara nici un comision, de oricate ori vreau eu. Dar asta este un avantaj din contract si nicidecum o politica a BRD-ului.

  30. Dacă comisionul de la ING ți s-a părut mare, vezi BRD-ul cât de tare te poate arde la fiecare operațiune de la bancomat, fie că scoți bani, fie că nu.

  31. Sa vezi ce marfa e cand la BCR ca sa te uiti pe soldul cardului tau pe ecran te costa 3 lei. Nu tu printat foita d’aia, doar pe ecran. 3 lei. ca sa ma uit la bani.

    Am patit de cateva ori cand imi batea vantul prin buzunar inainte de salar chestii de genul: bag cardul, apas sold cont sa vad cat mai am, apare 12 lei. Perfect! Dau sa-mi dea 10 lei: fonduri insuficiente. Dau iar sold cont: 9 lei. Intru, intreb. Aparent doar pentru ca am dat sold cont de 2 ori am pierdut 6 lei si nici n-am mai putut sa-i scot pe aia 9 ramasi, ca n-au bancnote mai mici de 10 :))

    • #86

      Nu trebuia sa dai interogare sold.
      Dadeai direct retragere si daca iti aparea – Suma insuficienta, mai scadeai si iar dadeai retragere si tot asa 🙂

  32. Mai bine la saltea.. 😀

  33. #88

    Eu am card Visa si Visa Electron la Unicredit Tiriac. Nu se percepe comision de extragere de la bancomatul lor indiferent unde in lume se afla bancomatul. Am scos in tot felul de tari (memebre si non membre UE) si nu mi s-a perceput nici un comision de extragere.
    Pe de alta parte, prin Europa, ING este vazut ca o banca de investment so corporate banking si mai putin ca o banca de retail.

    • #89

      Investment bank nu e tot aia cu corporate bank. ING e doar corporate bank.

  34. #90

    Garanti Bank. Obligata initial de firma sa imi fac card la ei, nu am mai plecat apoi.

  35. Multi de aici care comenteaza au contracte preferentiale datorate firmelor la care/cu care lucreaza. Si eu am un super contract cu ING cu zero de sus pana jos. Si cu BRD-ul la fel. Daca intru eu in banca si sa-mi fac cont… ma usuca. Scurt.

  36. #93

    Nu am citit toate comentariile, INSA: As am inceput si eu sa patesc, dupa care a mers si am solicitat schimbarea tipului de card din Cont’Rol in Card Complet, care e noul lor tip de card si nu mai percepe comision de retragere. Incearca asa.

    • #94

      Percepe la schimb alte comisioane

    • #95

      Diferentele sunt: Control – 2lei/luna comis, 20lei/an, 0.2% la retragere, Complet: 3lei/luna comis, 0/an, 0 la retragere. Mi se pare clar mai bun. La ambele e 3lei/luna homebankul.

    • #96

      diferenta este 1 leu la platile ing-ing

  37. #97

    12 lei in minus la 6000 ce se simte?

    • #98

      da, se simte, sunt banii mei si muncesc pentru fiecare leu.

  38. Încearcă cu CEC Bank. Eu am două carduri pe același cont (VISA și Mastercard) și plătesc lunar comision de administrare de 2 lei. La retragere nu-mi ia comision însă nu pot retrage mai mult de 3000 lei din bancomat la o singură retragere. Dacă vreau sumă mai mare, merg la casieria unei unități și pot retrage astfel. Mai am conturi deschise la ei și internet-banking și sunt foarte mulțumit de servicii. Am înțeles că se mișcă ceva mai greu pe partea de firme, dar la persoane fizice sunt ok. Încearcă și vezi că o să fii surprins!

  39. cred ca singura sansa de a nu avea comisioane, e sa te angajezi la banca 🙂
    A mers pentru mine pana acum…din ianuarie sa vad ce-o sa fac, dar daca nu o sa mai am “salar”, nu cred ca au ce comisiona 🙂

    • #101

      citi, nu?

    • #102

      la citi bank, da:)))

    • numai exista citi, dar am mai fost angajat si la alta banca…si acum se pare ca sunt la a 3-a …tot fara comisioane. Deci solutia e sa te angajezi sau de ce nu?, sa conduci o banca 🙂

  40. #104

    Fac niste bani si ma duc la Raiffeisen sa-i pun pe cardul de salariu.La 5000 RON depusi mi-au luat 14,50 lei comision.Bai,sunteti nebuni,eu depun bani la voi si voi pentru asta imi luati bani ???

    • Undeva lipseste o informatie 🙂
      Eu depun lunar bani la Raiffeisen si nu platesc nici un comision ca depun bani acolo. Insa platesc 2,5 ron/luna administrare cont curent, pentru privilegiul de a avea cont curent la ei. Acum ca am scris, stau si ma intreb de ce mai tin contul la ei …

  41. #106

    Banva Transilvania

  42. #107

    scotia bank sau bank of america sau o banca care are parteneriat cu vreo banca din romania. si nu platesti nik
    acum o luna am fost in california si n-am putut folosi cardul de scotia bank.venit inapoi in canada si mi-au returnat toate comisioanele care le-am platit. ei avand parteneriat cu Bank of America.
    probleme sunt peste tot.solutii de asemenea.
    iti doresc sa fii atat de bogat incat sa nu-ti mai pese d-astea 🙂

  43. #108

    arhi, fa un drum pana la millennium sa te convingi…

    si intreaba-i tot ce-ti trece prin cap

  44. #109

    Eu iti recomand sa vezi intai ce banci au sediul si ATM-uri mai aproape de tine si prin zonele prin care umbli. Dupa aceea cauti ce oferte au si te hotarasti

  45. BANCA TRANSILVANIA-sint foarte multumita de ei, plus merge repede si clerks sint ok

  46. #111

    Adică 0,2%! Cam peste tot e la fel! Singura chestie mai smechera e sa ai un fel de abonament (care costa si asta niște x bani pe luna) si sa ti se “returneze” comisioanele la sfârșitul lunii! Daca reusesti sa te chivernisesti, poate resusesti sa ieși cu niște costuri 0 (de fapt ei oricum se folosesc de banii tai)! Ideea e ca oricum ei nu ies in pierdere!

  47. La BRD, banca ta favorita? 🙂

  48. Un avantaj al ING-ului este ca poti sa depui bani si in weekend. Cum pariez online des, sunt zile in care trebuie sa depun bani si Duminica de exemplu.
    La o alta banca nu am cum sa depun pentru ca e inchis ghiseul.

  49. Arhi, eu am același tip de card ca tine. Zilele astea trebuie să mă duc să trec și eu la alt tip de card, cel de care vorbesc ceilalți că nu are comision de retragere. Da, ok… are 1 leu pentru tranzacții ING interne, dar plata facturilor la utilități cu conturi ING nu se pune aici și cam au toți aici.
    Legat de plăți externe (ebay, paypal, amazon, etc), se pare că e la fel ca la cel actual, fără alte comisioane sau restricții.
    În plus, unde mai depui tu bani până la 11 noaptea?
    Raiff are comision la depunere, BCR și BRD au comisioane până la cer, CEC sunt dinozauri, BT ar mai fi o soluție, dar tot e sub ING.

  50. #119

    Millenium Bank aveau acum 2-3 luni 0% comision pentru primul an cat esti la ei. Inclusiv pentru retragere de la bancomat

  51. #120

    mai scrie de banci… cand vrei comentarii 🙂 trist si funny. demonstreaza cat au intrat in viata noastra camatarii

  52. #121

    Cum PLA mea îți ia bani comision când retragi/scoți bani?!?

  53. pai nu mai scoate sume asa mari. atunci si comisionu va fi mai mic
    jajajaja

    • #125

      comisionul este de regula un procent fix din suma respectiva

      ori ca scoti 10.000.000 ori ca scoti cate 1 milion de 10 ori tot aia e. SFATURI DE CACAT !!!

  54. #126

    si eu am la ING, dar pot scoate si depune oricand bani de la bancomat si comisionul este exact 0 adica ZERO lei, schimba-ti si tu oferta la cardul ING si o sa ai si tu 0 lei comision atat la retragere cat si la depunere, cum spuneau si altii ING la ora asta e cel mai ok bun simt buna banca orientata cat de cat spre client, incearca alte banci gen BRD BCR RAIFFEISEN … care te taxeaza doar daca vrei sa iti afiseze soldul pe ecranul bancomatului

  55. Eu sunt anti-banci de acu vreo 15 ani cand am luat un mic credit si cand am vrut sa-l achit, m-au tot amanat,etc… numa sa nu-mi platesc creditul (BT)

    Din nefericire, am nevoie de o scrisoare de bonitate asa ca am fost la banca “mea”, Unicredit – 62 EUR eliberarea unei coli A4. Naaais.
    Ma duc intr-un mol si le iau la rand:
    – Romexterra – 50 eur
    – Millenium – 100 lei
    – BT – 50 lei

    La BRD/BCR n’am fost, ca am auzit ca-s mari samsari.

  56. #128

    nu am stat sa citesc toate comments. eu zis sa stai linistit la ING e “probabil cea mai buna” banca de la noi. Eu am la BT, e asa si asa, dar exista altele si mai nasoale, gen Alpha Bank

  57. #129

    Ieri am vizitat cateva banci in aceeasi idee, insa cea mai apropiata de ING este BT. Marea diferenta este comisionul la incasare practicat de BT.
    Referitor la ING, ca si mine ai deschis cont inainte de octombrie 2009 si ai pachet ING Cont’Rol. Dupa aceasta data s-a introdus ING Card Complet.

  58. #130

    Personal ti-as recomanda Raiffeisen, lucrez cu ei de cca 10 ani (chiar si in perioadele in care am fost angajat in alte banci tot prin ei am rulat banii) si pana acum nu am avut probleme semnificative, iar comisioanele sunt foarte OK, mai ales ca au pachete de servicii de cont unde iti alegi tu ce vrei sa ai inclus (internet banking, alerte sms, plati automate facturi, etc). Iar comisionul la extragere numerar este 0 la bancomatele lor, care sunt mai mult decat suficiente.

  59. Eu sunt pentru moment client Millennium Bank si sunt multumit. Pachetul de care beneficiez eu are comision nul la bancomatele “mele” plus doua retrageri fara comision pe luna de la bancomatele altor banci.

    Mie imi place ca are homebank-ul foarte simplu, fara tokene, doar pe telefon.

  60. BT nu are comision de administrare cont de debit,nici de emitere card are un fel de internet banking moca (poti plati facturi de uitilizati si are verificare de sold.

    In rest NU recomand BCR, BRD si ING.

  61. #133

    SOLUTIA SALVATOARE:

    MERGI FRUMOS SI TE INSCRII LA O FACULTATE, iti iei adeverinta ca esti student, mergi la bcr, brd banci care au carduri pt studenti = comisioane 0, faci cardul, mergi inapoi la facultate, te retragi si ramai cu cardul.

    0 comisioane, nenicule!

    • #134

      daca nu stiai, cardurile pentru studenti sunt valabile pana la varsta de 26 de ani, iti dai seama ca oricine ar putea sa faca asta

  62. #135

    Ori de cate ori apare un subiect despre banci, imi vine un minte un citat gasit de Tolontan “sa jefuiesti o banca e o treaba de amatori, adevaratii profesionisti infinteaza una”

  63. #136

    Banca Transilvania: 0 comision administrare cont si card, 0 comision eliberare card (reinnoire dupa ce expira cardul vechi), 0 comision eliberare numerar la bancnomat si 0 eliberare chitanta la bancomat (chitanta pe care iti apare soldul disponibil) si 1 leu/luna pentru internet banking. Mai bun de-atat nu cred ca exista.

  64. Pai vezi… e din cauza ca erai in Timisoara. Se stie ca ei sunt altfel acolo.