Scris de Dragoș

Dacă da, probabil o să vă bucuraţi să aflaţi ca mulţi frizeri s-au alăturat mişcarii #WFH (work from home) şi acum îţi pun la dispoziţie serviciile de acasă.

Eu lucrez într-un domeniu unde am de-a face cu saloanele de înfrumuseţare, de aceea vă pot spune în cunoştinţă de cauză cum sunt lucrurile în teren.

Cam 50% dintre frizeri au decis să ignore cu bună ştiinţă starea de urgenţă şi măsurile de distanţare socială şi să se apuce de tuns de acasă. Şi să nu vă imaginaţi că prestează în condiţii de maximă igienă. Dacă la saloane sunt oarecum obligaţi să păstreze un anumit standard, în cazul în care vine un control să nu primească amendă, acum sunt liberi să lucreze aşa cum se simt confortabili.

Ce este şi mai trist e faptul că există cerere. Pentru că nu s-au apucat frizerii să lucreze de capul lor şi să îşi sune clienţii să vină la ei acasă. Au cedat presiunii venite din partea clienţilor şi au zis FUCK IT, nu pot să imi pierd clienţii şi pe lângă asta, pot să fac şi eu un ban în plus.

Oameni buni, ăştia suntem. Bunicii noştri au fost torturaţi prin lagăre în război, iar noi nu suntem în stare să rezistăm 2 luni fără o tunsoare. În cazul în care vă întrebaţi dacă ne mai facem bine …

Personal, cred că ar fi o greşeală din partea guvernului ca după 15 mai să nu deschidă saloanele. Desigur, vor trebui impuse anumite reguli de funcţionare, dar măcar s-ar putea controla puţin acest fenomen. Dacă se prelungeşte starea de urgenţă probabil şi mai mulţi vor face pasul către WFH şi ne vom trezi că noi ceilalţi am stat în casă degeaba, că jumatate din vecinii de pe scară vor fi infectaţi pentru că n-au mai rezistat să le intre bretonul în ochi. În plus, sunt bani negri care ar putea să mai plătească nişte taxe.

Sunt curios, aveţi idee dacă mai există această problemă şi în alte domenii de activitate?

Nu uitați, dați un leu anti covideu! Deja s-au strâns vreo 3 milioane de lei într-o săptămână, suntem pe drumul cel bun.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.