Postarea de mai sus a dărâmat ieri serverele facebook, la câte share și like a luat, plus cuvinte de laudă, iată, companiile românești ÎN SFÂRȘIT încep să ia atitudine, yeeee, victorie #rezist.

Să cităm puțin, din istorie:

Ascensiunea lui Nelu Iordache, inceputa prin 2004, s-a bazat pe firma de transport aerian Blue Air si pe cea de constructii de drumuri Romstrade. Si tot de la cele doua companii i s-a tras si caderea, scrie Capital.

In decembrie 2012, omul de afaceri a fost arestat preventiv dupa ce, conform procurorilor DNA, ar fi deturnat 25 de milioane de lei primiti de Romstrade pentru constructia unui tronson din autostrada Arad-Nadlac. O parte din fonduri ar fi fost utilizate pentru a achita o serie de datorii urgente ale Blue Air. Cateva luni mai tarziu, Iordache a fost trimis in judecata sub acuzatii de frauda cu fonduri europene, inselaciune, fals, spalare de bani si delapidare.

Fostul afacerist a reuşit, în perioada 2007 – 2012, să pună mâna pe contracte cu statul de peste 2 miliarde de euro. Şi cu Blue Air a câştigat, în 2008, un contract uriaş de aproape 45 de milioane de euro. Compania efectua servicii de transport aerian pentru Poşta Română.

Deci o companie înființată de un om care s-a îmbogățit din corupție și afaceri cu statul, vine cu o declarație în care susține lupta anti-corupție.

Iar internetul preia gulguta asta coruțiană și o înghite nemestecată, aplaudând respectuos în picioare.
GIzăs.