Ideea e simplă. Dacă primiți un mesaj pe whatsapp (insert orice altă mesagerie) de la prieten/mamă/tată/fiică/fiu în care sunteți rugați să le împrumutați o sumă modică, nu trimiteți bani nimănui până nu puneți mâna pe telefon și îl sunați pe respectivul, eventual pe apel video, să fiți siguri că e el.

Se sparg conturi de whatsapp, mai recent, foarte ușor, nu știu exact cum și o grămadă de oameni se trezesc cu mesaje de astea, extrem de credibile. Inclusiv oamenii din print screen erau cât pe ce să trimită, doar că unul din ei lucrează într-o bancă și e obișnuit cu securitatea iar celuilalt i s-a părut ciudat stilul de a vorbi și a sunat.

Fiți vigilenți, că altfel ați pierdut banii ăia forever.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Via OSINT RO
Loading RSS Feed

25 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Iti spun eu cum se sparg conturile de WhatsApp.
    Si se spart foarte simplu prin “metoda ballerina whatsapp”
    Puteti sa cautati pe net e plin.

    In principiu iti trimit un link cu intri pe link si fac o cerere ei de preluare a contului de whatsapp si iti trimit pe whatapp codul de verificare si tu il introduci acolo si gata contul de whatsapp.

    15
  2. #2

    Conturile de whatsapp se sparg destul de ușor. De pe conturile compromise se trimite un link din ala cu “copilul unei colege / prietene participa intr-un concurs, te rog ajuta-ma cu un vot”. Deschizi link-ul și pare o pagina legit cu poza unui copil și posibilitatea de a vota. Zici sa faci o fapta buna și zici sa votezi. Ca sa valideze votul și concursul sa fie fair, îți cere numărul de telefon. Bai nr de telefon apoi îți spune sa bagi codul primit prin sms. Nu ești atent / nu știi și bagi codul, care de fapt e codul pentru a oferi acces la contul tău de pe whatsapp web. Și asa ți se compromite contul, apoi de pe contul tău trimite același mesaj cu concursul la lista ta și încearcă sa ceara bani.

    22
    • #3

      Ăla nu e cont spart, ci pur și simplu destinatarul îi dă acces pe cont cu mînuța lui. Și nu merge nici cu dezinstalare, ci numai să intri în setări și să anulezi partajarea.

      15
    • #4

      Acces la un cont -> cont spart / compromis. Cred ca 99% din utilizatorii de whatsapp nu știu de faza cu webapp și cum pot sa taie accesul, asa ca nu știu cum sa remedieze asta.

      10
  3. #5

    Cu rusine recunosc ca am patit. In cazul meu textul era ca prietenul e la dentist si nu ii merge cardul, sa trimit suma pe ceva iban de cec bank. Eu vorbeam in timpul ala cu altcineva, eram cu mintea aiurea si am dat transfer iar banii au oelcat catre tepari de fapt. Nu m-am gandit sa sun, mesajul fiind destul de convingator, omul la dentist, nu poate vb ca e anesreziat, plm.
    Schema de hackeuit e simpla si eficienta, targeteaza tit pe whatsapp grupuro de parinti la care le trimit un mesaj generic ceva de genu ca: “votați pentru copilul meu la nush ce concurs la scoala” ti dai add sau ceva de genul la grupul ala, ei iti trimit un mesaj sau mail cu ceva cod (daca nu citesti tot, la inceput textul e ca si cum ai adera la grup, da mai jos e un cod de resetare de cont) se deshcide ala si practic dupa asta, gunoaiele alea au acces la contul tau de whatsapp si fac o sesiune de whatsap noua de pe laptopul/device-ul lor ca si cum ai fi tu cu device-ul tau. Dupa, trimit mesajele alea la cine vad ei din lista ca interactionezi mai mult cu ei sau mai ok, nu la toata lumea.

    tl:dr ce zici tu Arhi e ce trebe, daca cineva primeste mesaj de genul de la un prieten din lista sa sune efectiv sa intrebe omul de banii ceruti, ca ala nu stie ca i-a fost hackeuit contul si respectivul sa dea log out la sesiunea ce o vede pe whatsap web de pe device – ul care nu il recunoaste, nu e al lui. Cel mai bine ar fi sa dea logout de la toate sesiunile si sa faca iar alt login doar cand are nevoie.
    Am facut reclamatie si la babca, si la politie, raspunsul: s-a rezolvat, nu se poate face nimic fmm lor.
    Scuze de wall of text.

    18
    • #6

      Bine, tu esti si cimisorean de felu’ tau, nema pretentii.

      13
    • #7

      El e anton, care iti baga in cont banul beton!

      6
    • #8

      @nea_gramada, ai inviat si tu deodata cu tamplarul? Bine de la un maldavan nu am asteptari sa recunoasca cand e prost se stie ca e pus pe pamant pentru a-i lumina pe altii in timp ce se pisa pe el de la bautura ca oricum mancare a vazut doar in poze.
      @cabron Acuma nu ca ma laud sau ceva da banii aia pentru mine nu inseamna mare lucru, sunt pensia pe 1 luna a lui nea_gramada.

      1
    • #9

      Bai dar eu asta nu pot sa inteleg. E cont de CEC Bank, are un nume prenume si buletin in spate cum fmm de inapti “nu se poate face nimic”???

      3
    • @Duhul: fiindca vorbim de un transfer efectuat dupa niste norme. Faptul ca tu te lasi skimuit/smishuit/phishuit/fraudat/spart/plm, nu este treaba bancii. Poate esti pe felie cu ala si vrei sa faci niste bani urgent, pe asigurarea bancii?

      4
    • #11

      @Raider – iti inteleg punctul de vedere, tehnic ai dreptate. Dar e vorba de ansamblul numit stat de drept inapt. Am fost fan al cartilor politiste de mic, si toata lupta in cartile astea era sa afle cine a facut si sa dovedeasca cum a facut, apoi pedeapsa era ceva normal si natural, o chestie de rutina. Am ajuns dupa 35 ani sa ni se para normal ca Politia nu poate face nimic cand se cunoaste numele autorului si fapta??

      3
    • Atâta timp cât contul e făcut de un cetățean român cu buletinul și așa mai departe, ăla nu e cercetat penal pentru că face mișmașuri cu orice, e nevinovat până la proba contrarie. De ce? Fiindcă nu e comunism.
      Aplicația l a întrebat pe păgubit dacă sigur vrea/știe ce face, cunoaște persoana și e sigur de identitate fiindcă riscă să rămână fără bani.
      Mai mult de atât, poliția n ar avea ce face nici chiar dacă ți zic eu aici în public să mi trimiți banii fiindcă sunt deștept și frumos. TU ești de vină fiindcă eu ți am zis doar, sub o formă sau alta să virezi bani. E foarte simplu.

      2
    • #13

      @raider exista un motiv pt care chiar daca te duci la notar de buna voie cu unu caruia ii datorezi bani si ii ceri sa iti faca niste acte cum ca esti sclavu aluia pana achiti datoria, respectivul notar nu te poate ajuta.
      la fel, nu e suficient sa convingi un copil/adolescent sa faca sex cu tine – tot viol se cheama.
      cazurile alea de wa scam se incadreaza la inselatorie, chiar daca tu dai banii de buna voie, mai ales daca se coroboreaza x plangeri. cel mai probabil contu ala in care se fac platile e tot al unui pacalit sau eventual al unei sageti.

      2
  4. #14

    Hehe, metoda se facea si pe facebook/instagram dupa acelasi tipar: indienii isi fac un cont fake in care copiaza numele si poza de profil a unui prieten din lista. Apoi iti scriu pe chat ca si-a pierdut parola si ca are nevoie sa ii confirmi recuperarea parolei. Si gata, ti-au preluat contul.
    Am patit cu contul de instagram al sotiei. Dupa un milion de pasi, am reusit sa ii recuperez contul. Dupa ce m-am logat, contul era legat cu alte 5 conturi hackerite :))

    7
  5. #15

    Stiati ca in spaniola bucatarie se zice ,,cocina”? . Ce chestie . Iar la noi cocina se zice la casa porcului. Cu alte cuvinte, cui ii place sa stea mult in bucatarie e un porc :)))))

    10
  6. #16

    Foarte bine de stiut de aceasta teapa. Acum o sa am o scuza sa nu mai dau bani imprumut nimanui.
    -Scuze, varule, dar nu pot sa-ti dau bani imprumut, daca e un scam si nu esti tu cel care cere?
    – Paiii….vorbim fata in fata!
    – Eh, nu stii niciodata, tu nu vezi de cate is in stare astia?

    72
    • #17

      am vrut sa raspund si ti-am dat block din greseala

      8
  7. #18

    Sunt imun la glumite de genul asta. N-am cont cu nume real pe social media sau whatsup, nu imprumut bani decat la o lista restransa de persoane, dupa o convorbire telefonica sau directa, practic sunt Hagi Tudose, fara a fi genial la fotbal sau la drojdit.

    15
    • #19

      frumoooos! asta cu drojdieru’…

      1
    • #20

      @costica: Așa e domnu’ Peredhil, subtil, nu vrea sa-i supere pe moldovenii din judetul ala.

      2
  8. #21

    Am primit aia cu votatul copilului de la cineva care nu are copii. La momentul respectiv am presupus ca e un fw de la altcineva, am ridicat din umeri si mi-am vazut de viata. N-am fost niciodata mare fan al mesajelor de tipul “timite mai departe la alti 10 oameni sau iti vor cadea cuaele” asa ca nu prea dau click nici pe chestii legit.
    Dar e bine s ne instruim cu totii parintii/copiii

    9
  9. #22

    Nici eu nu mai dau bani pe datorie, doar cu garantii concrete, pe cuvant nu mai dau bani in viata mea, dupa ce am
    patit cu curva aia care m am
    rugat de ea 4 luni sa mi dea banii 1500 lei.
    Apropo de datorii, Romania cica are 218 miliarde datorie externa. repet, DATORIE. Va rog frumos sa imi spuneti si mie IN CE se vad acesti bani, ce s a construit si ce s a facut mai exact cu ei in ultimii 35 ani. Apoi, datoria asta creste de la o luna la alta. tot creste pt ca noi suntem niste labagii care practic nu producem nimic in aceasta tara doar consumam- datoria asta va trebui platita candva, sau creste asa si nu ne afecteaza? poate scadea? dar vad ca tot creste. Deci daca stie cineva sa imi explice ce se poate intampla pe viitor. Multumesc anticipat.

    3
    • O sa aiba grija de noi tarile la care suntem datori. Simplu, daca vine orcu` peste noi, ne ia tot si ne lasa sportivi. Asa, daca suntem datori la nemti, austrieci, francezi…vin aia si ne fac lugu-lugu si ne pazesc, altfel nu le putem plati 218 miliarde.

      4
  10. #24

    Și soția a primit un astfel de mesaj. A fost uimita că cererea de împrumut venea de la o persoana cu care nu mai vorbise de 4 ani.
    A sunat-o, evident nu ea ceruse bani.
    A urmat un “mass message” de le respectivul contact ca nimeni sa nu ia în considerare cererile respective.

    4
  11. #25

    Am pățit acu’ vreo 2 luni. S-a trimis un mesaj cu o cerere de bani a toată lista de oameni cu care am conversat pe whatsapp în ultimul cincinal: părinți, prieteni, cabinete medicale, medici, foști șefi, actuali șefi, oameni cu care am fost sau sunt în contact din motive de serviciu, firme de la care am comandat chestii online, o tanti cu care m-am întâlnit acum niște ani intr-o excursie și cu care schimbam mesaje de sărbători, meșteri, veterinarul, și lista poate continua.

    O fostă colegă a picat în plasă. M-a sunat abia după ce a făcut transferul. Timp de 1,5 ore am vorbit la telefon non-stop cu oameni care mă anunțau ca mi s-a spart contul. Curgeau mesajele pe toate căile posibile. Doar prin porumbei călători n-au venit

    De la poliție mi-au zis că în ultimii 2 ani numărul de infracțiuni de genul ăsta este mai mare decât totalul celorlalte infracțiuni la un loc și nu au posibilitatea tehnica/tehnologică să facă mare lucru.

    2

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.