Efectiv acesta este descrierea cea mai bună pentru învățământul românesc. Știu, e evident, pentru majoritatea românilor, copiii sunt de vină, nu au luat suficientă bătaie acasă, nu se mai face carte ca pe vremea noastră, nu se mai respectă profesorul cum trebuie, pe vremea noastră înghețai de frică când intra profesorul în clasă. And so on.

Gândiți-vă puțin.

În 3 ani consecutivi, profesorii de la școala Anton Pann din Craiova nu au reușit să găsească un singur elev care să ia 5? Absolut niciun elev, nimic, toți erau niște lepre nenorocite?
O să vă rog să mă scuzați, dar eu nu cred asta.

Cred, în schimb, cu tărie, că profesorii de la școala Anton Pann din Craiova, în frunte cu directoarea, sunt niște lepre, care sunt acolo numite politic și pe pile plus șpăgi, care nu au niciun fel de filon educațional în ei și care se duc la muncă doar ca să aibă de unde să ia salariu. Și pentru că sunt numiți pe post pe bază de concurs șmenuit, nici nu pot fi dați afară. Nu că ar vrea cineva să îi dea afară sau ar fi cineva care să îi înlocuiască.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

33 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Mai e una in top:

    Cel mai slab rezultat din țară l-a avut o școală din județul Sălaj. Dintre elevii care au promovat clasa a VIII-a în comuna Dragu, doar trei s-au prezentat la examen. Și numai unul a mers și la proba de matematică. Cei nouă elevi înscriși aici la examenul de Evaluare Națională au obținut media 1,40. Adică cea mai mică dintre toate cele 5.836 de unități școlare din țară.

    14
    • #2

      Înseamnă, probabil, c-ăla cu media 1,4 și-a scris greșit numele pe lucrare…sau l-a murmurat bâlbîit…cine știe?

      9
    • #3

      Sunt din Sălaj. Locuitorii din Dragu sunt majoritar țigani, de aici și rezultatele astea. În unele localități personalul didactic se chinuie sa ii aducă la grădi/ școală.

      13
  2. #4

    Cred că doamna a vrut să spună: “Asta e.”
    A greșit și ea puțin.

    9
  3. #6

    Extrem de dubios, fara niciun misto. Am dat sa ma uit pe unde-i scoala, daca-i vreun ghetou in zona, vreun cartier neasfaltat, ceva. Pare o zona foarte normala si curata, scoala in sine, vazuta cu streetview arata ca o scoala absolut normala.

    Cineva pe acolo tre’ sa intre la bulau. Daca era cum e scoala 136 din Ferentari, de la ghetourile de la Valtoarei, mai ziceam. Dar si acolo, si in epoca de aur a Ferentariului, tot promovau copiii.

    38
    • #7

      Nu e ghetou în adevăratul sens al cuvântului. Arată bine, inclusiv strada. Dar e cartier locuit de romi, iar mentalitatea generală merge pe ideea „valoarea mea nu e cartea”. Sunt fete de 11-13 ani în zonă care nu știu nici să citească bine, se pregătesc pentru viața de familie 🙁

      8
    • #8

      Asta este povestea…atat s-a putut.
      sites.google.com/site/antonpanncv

      1
  4. #9

    Ugh, oi fi fost eu născut pe pământ sacru oltenesc în Craiova, dar săraca maică-mea n-a știut cum să mă ducă mai repede în Moldova să mă dea la școală, pentru că „în Oltenia nu se face carte”. Iar acum, după o solidă educație moldavă, fac pe deșteptul pe aici și râd di șei cari m-au educatî.

    Maithun, oltean nerecunoscător și sârmofob

    31
    • #10

      Se spune zaibofon, nu oltean.
      Nea Ilie, iubitor de limbă

      6
    • #11

      :))) Glasul străbunilor

      1
  5. #12

    Astfel de scoli ar trebui desfiintate si comasate cu alte scoli. Pai daca tu ca director nu-ti pui problema si nici nu te ingrijorezi (pana la urma, de ce sa o faci daca repercusiuni nu exista pentru tine la nivel de functie?) de ce rata ta de promovabilitate in scoala pe care o conduci e inexistenta, e grav. Cel mai grav ca cei de sus nici nu-si bat capul prea mult.

    12
    • #13

      Nu înainte de a concedia profesorii respectivi, că și cu ei și fără ei tot aia e cu elevii, așa măcar nu mai încurcă pe alții.

      5
    • #14

      S-a făcut. Și știi ce s-a întâmplat?
      1) școală unde s-a făcut alipirea în mai puțin de 3 ani s-a depopulat, atât de elevi cât și de profesori. Asta ca în situațiile astea dezastruoase e mai tot timpul vorba de elevi în marea lor majoritate romi. Iar oameni sunt în esență rasiști și nu vor ca copiii lor sa aibă în clasa prea mulți colegi romi. Apoi de regula comunitățile rome sunt sărace și foarte vulnerabile deci nu prea îți vine ca profesor sa le predai ca acești copii vin cu un bagaj foarte greu, bine nici nu te ajuta ministerul sau inspectoratul cu resurse măcar minime. Deci când se întâmplă asta prima data se cară profesorii apoi elevii. Și în maxim 4 ani de la o școală cu promovabilitate mare ajungi la una cu promovabilitate zero.
      2) când faci asta de regula se comaseaza o școală mica cu una mai mare. Apoi elevii din școală mica au o distanta mai mare de parcurs, unii chiar trebuie sa facă naveta. Doar creste rata abandonului școlar. Ca nici asa nu vin la școală.

      Problema e una sistemica la nivel de societate, nu e una instituțională la nivel de școală. Cata vreme doar se cauta vinovați fără sa se caute soluții nici nu se va rezolva. Ok închizi școală, dai afara profesorii și directorul. Aia își găsesc alte posturi sau se reprofilează, dar copiii rămân fix în aceeași situație . Ce ai rezolvat defapt?

      6
    • #15

      regula polonicului de rahat in oala cu lapte.

      2
  6. #16

    Si ce ne zici nou? Ca asta se stie deja….

    4
  7. #17

    “În 3 ani consecutivi, profesorii de la școala Anton Pann din Craiova nu au reușit să găsească un singur elev care să ia 5”
    e craiova deci scoala de viitori ninja. zic ca a fost un succes ca nu au gasit nic-un elev

    14
    • #18

      Prozeliți pentru pesedeu. Nu degeaba e Mulguța pe acolo…

      3
  8. #19

    NU!!! Problema este alta: cum au ajuns sa fie absolventi de liceu acesti elevi care nu reusesc sa treaca bacul? Daca ii lasi corijenti si repetenti dai si tu semnal acasa ca sunt lepre si nu invata si atunci parintii vor intelege ca maxim pot sa ii orienteze spre o meserie.

    3
    • #20

      Cred că e vorba de gimnaziu, nu liceu. Dar, problema rămâne.

      2
  9. #21

    Probabil că i-au trecut cu chiu cu vai prin gimnaziu, ca să nu-și bată capul cu ei și apoi s-au spălat pe mâini ca Pilat. De ce să-ți f**i vacanța să vii la corigență?

    3
  10. #22

    Dai pariu cu mine ca 99% din profesorii de acolo au FB la evaluarea anuala?

    6
  11. #23

    „De ce nu mai vor oamenii copii?”

    1
  12. #24

    Aproape ca imi vine sa spun Ghinion

    1
    • #25

      De ce nu striga romanii Ura!
      Pentru ca ura se poarta în suflet

  13. #26

    Poate astea 3 generații și profesorii lor trăiesc cu impresia că școala respectivă se numește Anton Piann, din clanul Piann.

    8
  14. #29

    Citând un absolvent, auzi și tu, ce nume, Pann!

    1
  15. #30

    Explicatia e simpla. Copiii din anumite cartiere sau etnii nu invata. Profesorii au target de la Inspectorat sa reduca abandonul scolar. Astfel nu ii pot nota cu 2 cand nu au invatat si nici nu ii pot lasa repetenti ca nu mai vin aia la scoala. Cand ai o clasa de 30 de elevei si 1 singur ar vrea sa invete, sigur acesta se duce in jos dupa restul. Asta e definitia anturajului prost. Daca s-ar desfiinta scoala elevii din cartierul respectiv ar trebui sa faca eforturi in plus sa mearga o scoala din alt cartier. Cu siguranta ca 99% nu o vor face ca ei nu fac efortul nici sa invete sa citeasca. E foarte greu ca profesor sa predai de nota 10 cand vezi ca o clasa de copii se pisa pe munca ta. La un moment dat iti dai seama ca te chinui degeaba si iti bagi picioarele.

    8
  16. #31

    Soțul, de 10 ani, e profesor la o școală de sat unde promovabilitatea e mica (undeva la 55%) și cei care iau abia trec de nota 5, o nota peste 7/8 e miracol. Mulți nici nu se prezintă la examen pt ca în clasa a VIII-a pt ei școală se termina. E o școală unde merg copii foarte săraci. Când îți vine la școală murdar, bătut și cu burta goala cam nu prea ii arde și nici nu e is stare de matematica…
    Profesorii, mai ales cei din ciclul primar, mai mult de un an doi nu stau pentru ca e un mediu EXTREM de stresant cu foarte mari probleme de disciplina și comportament.
    Pentru o rezolvare sau măcar o îmbunătățire a situației ar fi nevoie de implicarea concreta a mai multor instituții, dar… aia e.
    Are eleve în clasa a VII care (când) vin la școală sunt gravide cu al doilea sau chiar al treilea copil. Școală face sesizări către asistentul social la primărie și… primesc nr de înregistrare.
    NIMENI nu se implica cu adevărat!! Pt ca atunci când NICI UN ELEV nu reușește sa ia un examen cât de cât accesibil atunci e clar ca problema nu e doar la școală.
    Dar na, de obicei școlile astea sunt frecventate de romi și noua nu ne pasa de ei, da-i naibii de țigani.
    Ru as face un experiment: as lua profesorii de la școlile cele mai bune din județ, școlile alea de renume unde sa iei mai puțin se nota 9 e ceva catastrofa și i-as aduce pt un an în școlile astea dezastru. Daca problema ar fi numai la profesori care își baga piciorul și sunt slabi și nu le pasa schimbarea asta de cadre ar face minuni, chiar dacă după gardul scolii e mizeri și bătăi și scandal, nu?

    12
    • #32

      nu saracia e principala problema ci ”traditia”. leon danaila, grigore gheba si alte mii ca ei erau saraci lipiti in copilarie.

      3
    • #33

      Daddy te contrazic partial in sensul ca da și tradition e de vina dar în mare parte e vorba de sărăcie și grija zilei de mâine care e prea intensa pt a lăsa loc pt altceva. Uite, acum 2 ani a avut o fata care a luat peste 9 la evaluare și a întrat la un liceu foarte bun. E o excepție, și e de admirat, dar totuși rămâne o excepție. Ma îndoiesc ca majoritatea copiilor săraci din generațiile lui Gheba sau Leon Danaila au ajuns mari somități. Sistemul public de învățământ înseamnă invataman de masa asa ca excepțiile nu cred ca e bine sa le luam ca fiind reprezentative.

      0