În sfârşit, după 2 luni, judecătorii au decis că a fost suficientă perdea de fum şi lumea nu mai caută vinovaţi, aşa că pot să o elibereze din arestul preventiv pe periculoasa asistentă.
În continuare aştept cu interes să aflu cine a făcut lucrarea improvizată la aerul condiţionat, adică autorul fizic al crimei şi cine a dat ok-ul pe lucrare, adică autorul moral al crimei. Observ că tovarăşii procurori sunt ocupaţi cu altceva, aşa că probabil nu o să aflu niciodată.

Nu, nu vreau ca tipa respectivă să scape. Au murit 5 copii, ea fiind părtaşă la respectiva neglijenţă. Vreau să facă închisoare multă vreme de acum încolo. Dar nu pot fi de acord cu faptul că asistenta medicală e declarată pericol social, deci trebuie arestată, iar executantul unei lucrări care a dus la moartea a 5 copii este liber şi nebăgat în seamă. Vreau să fie arestat şi cel ce a decis că 1 asistentă poate face treaba a 3. Vreau să fie arestat şi cel ce a decis că spitalele nu pot angaja oameni, punându-le pe picior de egalitate cu alte categorii de bugetari.

Vreau eu multe. Din păcate, o să tot primesc perdele de fum şi stenograme.