Scris de Mihail

Salutare, Cetin, uite un nou articol cu Nea’ Jean, decizi dacă îl publici sau nu.

Astăzi am zis să mai povestesc 3 cu Nea’ Jean, care nu merită neapărat un articol separat.

  1. A anunțat tot orașul că a murit un vecin
Când a murit vecinul de sub el, a stat jumătate de oră să-l aștepte fi-su să vină de serviciu, timp în care a oprit pe oricine trecea prin fața blocului să-l anunțe că a murit Nea’ Costică de la parter.

Dacă cineva făcea greșeala să-i răspundă, era invitat în apartament să-l vadă pe mort, că ”e ușa deschisă”. Nu știu dacă s-a ”băgat” cineva la treaba asta, dar probabil azi se găseau câțiva temerari, care chiar să-l și filmele pentru TikTok.

Când a venit în final fiul mortului acasă, Nea’ Jean și-a adus aminte că el de fapt plecase să ia pâine, așa că s-a cărat din fața blocului.

  1. Se ducea cu nevastă-sa la o vecină în apartament ca să se uite la Dan Negru
Singura vecină de pe scară care avea plasmă i-a lăsat cheile lui Nea’ Jean să-i ude florile cât e dânsa plecată în vacanță. Cândva constatat că în casă avea un televizor ”cât peretele de mare”, i-a venit o idee genială:

Ce-ar fi dacă s-ar duce să-i ude florile fix înainte să înceapă emisiunea lui Dan Negru de pe Antena 1 și, casual, să rămână acolo să supravegheze procesul de fotosinteză cu tot cu nevasta din dotare?

Radio Șanț Internațional spune că vecina a venit mai devreme acasă din concediu și i-a prins în fapt pe cei doi amorezi. Bine măcar că veniseră cu pachețel de acasă, c-am auzit de unii care umblau prin frigiderul vecinilor după mâncare.

  1. ”Golanul” chel
La un moment dat, Nea’ Jean a decis să-și înlocuiască vechea Dacie, reparată exclusiv în spatele blocului, cu un Logan Nou. În vremea aia, se puteau da 3 mașini la ”Rabla”, așa că a mai cumpărat două Dacii de la vecinii din parcare cu ”10 milioane bucata și niște vin”.

Într-o zi, cum vin de la școală, văd un grup de vreo 10-15 mosuleți strânși în parcarea blocului, în jurul unei mașini. Când m-am apropiat, l-am putut auzi pe Nea’ Jean cum povestea mândru audienței:

”Am dat 4.000 de euro pe ea, că am luat-o cheală. Nu are radio, nu are telecomandă și nici geamuri automate. Eu le-am zis să scoată și calculatorul de bord, dar au zis că nu se poate. Numai ăla trage 1000 de euro la preț, în fine…”

Nea’ Jean se dusese la reprezentanța Dacia și le spusese ălora de acolo că vrea un ”Golan” Alb-13, fără radio, închidere centralizată, geamuri electrice sau computer de bord. Ăia s-au uitat un pic ciudat la el și i-au zis că nu au așa ceva pe stoc.

După o serie de parlamentări cu cei de ”Colibași”, s-a decis că mașina poate fi adusă pe comandă specială. Și uite așa a economisit el vreo 500 de euro, că oricum nu ascultă radio când conduce, că îl distrage.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.